Miałam na myśli na siłę prostowanie wszystkich pionów ;)
Wersja do druku
Miałam na myśli na siłę prostowanie wszystkich pionów ;)
Aga ma poniekąd rację, to Henryk co zwykle robimy "Prostując" to zniekształcenie bryły
i efektem jest np. walące się arkady lewej kamienicy tam w głębi.
Tego żaden kozak tu się nie podejmie, ;-) dół(arkady) nie był i nie może być prosty a na piętrze
jest tyle wierzchołkow że zgupieć można.
Riczard: fota uliczki jest uwalona bo domy się walą i będą walić jak będziesz cykał z ręki,
ale zrób takie proste doświadczenie: weź monopod i pierwsza fota z ręki a druga z wyciągniętego monopoda.
Potem połącz obie np w ACE jako panoramę. Zobaczysz że problem albo drastycznie się zmniejszy, albo zniknie.
Łuki fajne, wrzuć proszę RAWa jak masz, albo zlinkuj fotę pełnej wielkości.
Duzo punktow zaczepienia,ale mozna sie pobawic jak ktos ma czas.Ja nie mam cierpliwosci .Po minucie juz oczoplasu dostajeZałącznik 130799
Dziękuję wszystkim za rady i komentarze na pewno je wykorzystam. Właśnie przerobiłem sobie kij trekkingowy na monopoda poćwiczę z nim może będą prostsze uliczki czyli domy nie będą się waliły, chociaż to jest Asyż a jak wiadomo tam było trzęsienie ziemi może dla tego są takie krzywe :wink:. Uczę się, w niedziele byłem na "warsztatach" z Marcinem Dobasem w Poznaniu.
Kolejna porcja uliczek i łuków, starałem się trochę wyprostować :wink:. Pozdrawiam
5.Załącznik 131202 6. Załącznik 131203 7.Załącznik 131204
Jeszcze jedno które próbowałem wyprostować :).
8. Załącznik 131209
Sam jesteś: Piertek... Bodziu :-P:mrgreen: Kiedy tak będzie: zawsze przy architekturze któraś z linii łacząca punkty: A i B
będzie krzywa.
Niedawno próbowalismy w gronie szaleńców "wyprostować" ścianę fabryczki,
Po zakończeniu "wymiarowania" no... proporcji i określeniu jednostki 1m=coś udało się wygrać z oknami
i poszło jak po... Dobra nic już nie mówię. :-D