4 załącznik(ów)
Odp: Teleobiektyw z jaką ogniskową?
OK. Podaję przykłady sprzed godziny.
A1. Załącznik 125083 A2. Załącznik 125082
B1. Załącznik 125084 B2. Załącznik 125085
Zdjęcia A1 i B1 to bez zoomowania (obiektyw kitowy 14-42). Zdjęcia A2 i B2 tele.
Pytania (z przymrużeniem oka rzecz jasna):
- Jaki akord gra gitarzysta?
- Jaki rozmiar kalosza nadaje się na doniczkę?
@ wulf
Tak, zaglądałem tam. Tylko rzadko kiedy są zdjęcia z dwóch pozycji: miejsca fotografowania i obiektu po zbliżeniu.
@romek1967
Postaram się jednak tego nie robić.:-P
A tak na serio. Z tego co czytam i widzę, to w mojej sytuacji w zupełności wystarczające będzie M.ZUIKO DIGITAL ED 40‑150mm 1:4.0‑5.6 R.
1 załącznik(ów)
Ciemnymi tele to akurat mikro jest obstawione. 75-300,100-300,45-200 (już trochę zapomniane). Po przeliczeniu na FF zakres do 600mm mamy obcykany.
Brakuje właśnie tych jaśniejszych, droższych i genialnych optycznie. Dodatkowo nie ma żadnego telekonwertera.
Mam nadzieję, że po premierze 40-150 2.8 coś takiego się pojawi. Brakuje mi czasem przy 35-100 takiego 1.4 i 2.0
A co do konieczności tele do fotografowania zwierząt.
Załącznik 125086
Voitek 25mm, przysłona ok. 1.4. Było ciemno.
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Vitek 25mm, przysłona ok. 1.4. Było ciemno.
Powiem szczerze, że ja bym się bał podejść tak blisko do niedźwiedzia.
@careme - tutaj masz takie narzędzie pokazujące jak mocno przybliża konkretny zoom http://www.tamron-usa.com/lenses/lea...comparison.php
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Ciemnymi tele to akurat mikro jest obstawione. 75-300,100-300,45-200 (już trochę zapomniane). Po przeliczeniu na FF zakres do 600mm mamy obcykany.
Brakuje właśnie tych jaśniejszych, droższych i genialnych optycznie. Dodatkowo nie ma żadnego telekonwertera.
Mam nadzieję, że po premierze 40-150 2.8 coś takiego się pojawi. Brakuje mi czasem przy 35-100 takiego 1.4 i 2.0
Załącznik 125086
Vitek 25mm, przysłona ok. 1.4. Było ciemno.
mZD 300/4 też jest przygotowywany...
Cytat:
Zamieszczone przez
Careme
A tak na serio. Z tego co czytam i widzę, to w mojej sytuacji w zupełności wystarczające będzie M.ZUIKO DIGITAL ED 40‑150mm 1:4.0‑5.6 R.
W każdym razie możesz spokojnie od niego zacząć. Jest tani, wbrew pozorom bardzo fajny optycznie, przy tym mały/lekki.
szkoda żw nie wypuścili jaśniejszej wersji 40-150 jak w dużym 4/3 ale to juz rekompensuje procesor w em-10 :)
Cytat:
Zamieszczone przez
grisza34
szkoda żw nie wypuścili jaśniejszej wersji 40-150 jak w dużym 4/3 ale to juz rekompensuje procesor w em-10 :)
Jest już 40-150 mm 1:2.8 Pro, będzie dostępny w IV kwartale.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
hadan
Jest już 40-150 mm 1:2.8 Pro, będzie dostępny w IV kwartale.
Pozdrawiam
jakby cenowo nie wstrząsnął to sam sie zastanowie :) pozdr
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Wielkie dzięki! O coś takiego mi chodziło. Reputacja zwiększona :)
@Karol
Dziękuję za odp. Utwierdziłeś mnie w decyzji.
Cytat:
Zamieszczone przez
Careme
Zdecydowanie, tak. Jak z czasem okaże się niewystarczający można iść dalej, moim zdaniem taki mały lekki i poręczy stereobiektyw na początek jest w sam raz.