Złapałeś mnie :oops:
Długo by tłumaczyć co miałem na myśli :-P
Wersja do druku
Charakterów ludzi nie zmienimy :) Jeśli ktoś lubi czasem wejść do Galerii i posiać zamęt, albo postawiać trochę ocen zgodnych z sumieniem, nie mamy na to wpływu. 2-znośnie czyli może być, ale düpy nie urywa - taka powinna być średnia ocena w Galerii. Okazuje się jednak, że średnia jest świetnie/doskonale. Nie chcę psuć tego dobrego samopoczucia. Wolę popitolić w wątkach. Ponoć w Galerii się nie rozmawia - tak pisze spora część userów. Tam się ocenia. Od gadek są wątki. Wcale tak nie uważam, ale każdy z nas ma inną wizję galerii i sposobu komentowania w niej i oceniania. Nie czuję się w Galerii komfortowo. To nie moje miejsce. Stwierdzam to z przykrością.
No ale dlaczego? To Wy sobie tak wymyśliliście. Są osoby, które w ogóle nie zaglądają na Forum, a regularnie wstawiają do Galerii. Nie mogę o coś zapytać? Pokomentować, wyrazić opinię? Jest nas zbyt dużo aby wypracować jeden i prosty sposób traktowania galerii. Nawet jeśli, to przyjdą kolejni nowi i będą komentować po swojemu. Albo wstawiać masowo foty niekoniecznie najlepsze.
A nie jest tak,ze trzeba sie troche poudzielac aby moc wstawiac do galerii.Czy moze jest tak,ze kazdy zarejestrowany otrzymuje swoj slup ogloszen na dziela.
Ale z tego, co wiem, został ustanowiony system oparty o oceny liczbowe, więc wypada się do niego przystosować.
Co do złych ocen, to dopuszczam myśl, że zdjęcie, które uważam za udane, może się komuś kompletnie nie podobać i nie wietrzę w tym jakiegoś spisku lub złośliwości oceniającego.
Ja mam takie podejście, że Forum służy do rozmów, dyskusji i rozbudowanej krytyki, tam możemy prosić o rady i znęcać się nad zdjęciami. W Galerii natomiast wrzucam prace, które uważamy za najlepsze i dajemy innym możliwość oceny, czasami surowej. Jeśli sobie z tym nie radzimy, to nie zamieszczajmy tam zdjęć.