Kto z mieczem wojuje od miecza ginie.
I ty trafisz na ptaka swego:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Wersja do druku
Podziwiam. Ja przez wiele lat miałem wytrwałości na tyle, coby kury na wsi czasem ułapać*w kadr. A tu tkwi kwintesencja w tych kadrach. Czegokolwiek.
No fajnie, że w końcu zdecydowałeś się na taki wątek :-)
Trzciniaki bardzo fajnie pokazane. 2, 5 i 6 najbardziej wpadły mi w oko.
A ja tam czekam na kolejne zdjęcia.
Dziękuję za dobre słowo.
Też nad tym myślę od kilku lat, pomysł jest. Z roślinkami pracuję zawodowo od dziecka, czasem mam ich już dość, ale chyba lubię tę pracę. Do tej pory zgromadziłem w kolekcji conajmniej 1600 gatunków i odmian krzewów i drzew, liściastych i iglastych. Wrzosowatych, bylin i jednorocznych nawet nie liczę, byłoby co pokazać, ale czasu mi nie starcza:).
Pewnie coś będzie, mam trochę upolowanych czworonogów. Niestyty z tych ostatnich bobersów nie jestem zbytnio zadowolony, zabrakło tego jednego dnia ze słoneczkiem, ale nic straconego, pojedziemy jeszcze raz. Taktykę mamy już opracowaną:mrgreen:.
To ja od razu poddaję się walkowerem:mrgreen:.
Oto kilka kolejnych zdjęć.
Mazurek, często mylony z wróblem. Mazurek jest troszkę mniejszy i ma charakterystyczną czarną plamkę na policzku. Bardzo lubię te ptaki, lęgną się w moim ogrodzie od wielu lat.
Zdjęcie zrobiłem z niewielkiej odległości, siedząc w czatowni.
8. Mazurek, samiec i samica wyglądają identycznie.
A to właśnie wróbel, ten gatunek też ma się u mnie dobrze. Z roku na rok jest ich coraz więcej.
9. Wróbel-samiec.
Czasem udaje mi się upolować coś większego.
10. Bażant- samica
I licznie występujący rudzik, na naszym terenie coraz częściej zostaje na zimowanie. Często możemy go spotkać w starych ogrodach, do mnie zalatuje regularnie.
11. Rudzik
Pozdrawiam
I znowu piękne zdjęcia :roll: Ale bażantów nie lubię... Samców znaczy się... Spać nie dają :???:
No i długo nie musiałem czekać. Ładnie :D