To wszystko zależy od sytuacji i warunków. Są takie warunki że ta przepaść jest i to widoczna z daleka że tak powiem, ale jest wiele sytuacji i warunków kiedy tej przepaści nie ma, albo trudno ją dostrzec
Wersja do druku
To wszystko zależy od sytuacji i warunków. Są takie warunki że ta przepaść jest i to widoczna z daleka że tak powiem, ale jest wiele sytuacji i warunków kiedy tej przepaści nie ma, albo trudno ją dostrzec
Każdy facet jest gadżeciarzem. Kiedy się martwię jak wykolegować małżonkę i kupić sobie nową zabawkę idę w plener szukać lepszego światła i jakichś motywów. Żadna nowa matryca nie zastąpi wyjścia o świcie w mgle nad San. Pomaga dźwiganie statywu.
Chomsky niegłupio gada - nowa wycieczka zamiast kolejnej zabawki = nowe zdjęcia, może nawet lepsze, niż poprzednie.
Inna sprawa to to, że przed matrycami od Sony cieniutko było u olka z DR. W czasach zamierzchłych tylko E-1/E-300/E-400 się wybijały ze względu na matryce Kodaka.
post, który napisał Chomsky tylko wydrukować i powiesić w ramkę, sama prawda.
aleeeee
Byliśmy z kobitą ostatnio w sklepie, kupowała buty. Myślicie, że kupowała je dlatego, że nie ma w czym chodzić? A może powinienem powiedzieć jej, załóż te stare i przejdź się na spacer zamiast do sklepu, pooddychasz przynajmniej świeżym powietrzem? Reakcja byłaby łatwa do przewidzenia.
Teraz coś przebąkuje o nowej torebce. A przecież ma ich już tyle :) Ale niech ma i jeszcze jedną, skoro jej to sprawi przyjemność.
Jeżeli komuś sprawia przyjemność samo fotografowanie, to dlaczego nie miałby używać do tego celu czegoś, co mu przyjemnie leży w łapach. Użyję porównania motoryzacyjnego. Lubię prowadzić samochód. Zarówno mój stary kombiak jak i nowe Maserati GranTurismo dowiozą mnie od punku A do B. Ale większą przyjemność będę miał z przejażdżki Maserati :)
OK, z ciekawości: ta ankieta podobno jest jawna czy publiczna, pytanko więc: ci, którzy zagłosowali, że tej przepaści nie widzą: moglibyście podać swoje modele aparatów mikro43?
Ja głosowałem za przepaścią; używam PM2 i GH2@TMoon7, rzadziej PL1 i XZ-1, już bardzo rzadko LX3.
Szafir:
Takie są efekty błędów popełnionych za młodu - trafiłeś "konsumpcyjny" typ kobiety i musisz z tym żyć, dopóki jesteś w stanie lub dopóki zalety przyćmiewają te "drobne" niedogodności. Na przyszłość celuj w typ aktywny, który traktuje zakupy jako zło konieczne. Więcej ciepła, mniej zakupów...