Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Kamienna #3
a
Sprawdzaj balans-zawsze.Wyostrzaj przed pokazaniem.Fotki duzo zyskaja,przekonasz sie.Kwiatkow nie oceniam-nie znam sie(ja wyzsza polka:-P:mrgreen:)
PopatrzZałącznik 86791Inaczej???????
Aaaa.Witam,na forum.
P. Mirku dziękuję za pokazanie możliwości... Niestety ale taka obróbka niestety w tym momencie jest jeszcze nie możliwa, przede wszystkim ze względu na możliwości techniczne - ja pracuję na tablecie w systemie android i oczywiście brak mi jeszcze umiejętności... Postaram się poszukać jakiś programów które umożliwią mi pracę na zdjęciem i będę ćwiczyć:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
(tu było zdjęcie)
To jestem Ja:)
Mnie tam się najbardziej to zdjęcie podoba... przynajmniej się dowiedziałem jakim aparatem pstrykasz
obiektyw jakby Szamszungowski, czyż by to był być mógł niejaki NX1000?
Może to do Twojego wątku niewiele wnosi, ale dla mnie trochę, bo przynajmniej widzę że aparacik daje radę.
A Szklarska piękna kraina - się jeździło Karkonosz-express przez 3dni przed Sylwestrem 2lata temu. Stok nie krótki, taki w sam raz.
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
Mnie tam się najbardziej to zdjęcie podoba... przynajmniej się dowiedziałem jakim aparatem pstrykasz
obiektyw jakby Szamszungowski, czyż by to był być mógł niejaki NX1000?
Może to do Twojego wątku niewiele wnosi, ale dla mnie trochę, bo przynajmniej widzę że aparacik daje radę.
A Szklarska piękna kraina - się jeździło Karkonosz-express przez 3dni przed Sylwestrem 2lata temu. Stok nie krótki, taki w sam raz.
Zgadza się...:)
Szklarka #4
Niestety na zdjęciu pojawiły się bliki. Jest to pierwsza próba sił w trybie manualnym... i...?
Traszka #5
Bo aparat zawsze warto mieć przy sobie... :) Zrobione przypadkiem:)
---------- Post dodany o 13:08 ---------- Poprzedni post był o 13:07 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
A statyw miała??
Miałam...:)
---------- Post dodany o 13:10 ---------- Poprzedni post był o 13:08 ----------
Dzięki tym zdjęciom dowiedziałam się że brakuje mi jeszcze filtru polaryzacyjnego...
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Kamienna #3
a
Witaj,
Fajna ta foteczka, tylko:
Ostrość na kamulec, ciach od dołu tak z 1/5 kadru, dodaj cienia i WB jak Mirek pokazał.
Lubię foty, wody na długich czasach.
Jak miała statyw to czemu zdjęcie takie... niewyraźne..?
To nie traszka tylko jaszczurka, chyba zwinka. Traszki żyją w wodzie . tak myślę......:roll::wink:
Filtr polaryzacyjny nie zrobi sam dobrego, nieporuszonego zdjęcia. więc w sumie poza nielicznymi wyjątkami - zbędny.
szklarka 4 nie ma żadnego miejsca ostrego i leci trochę w prawo:???:
Robisz w plenerze pamiętaj o ustawieniach aparatu... zwłaszcza jak robisz na manualu.... Zdjęcie (poza nielicznymi, zamierzonymi efektami) musi być ostre... !
Przypadkowe zdjęcie bardzo szybkiej jaszczurki (pomimo emocjonalnego podejścia do własnego foto) będzie tyko mniej lub jeszcze bardziej mniej - udanym zdjęciem..
Ale co tam wrzuć coś jeszcze .......