Odp: Skanowanie szklanych negatywów
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Dużo masz tych negatywów? jak tak około setki to spakuj dobrze i wyślij do mnie, zeskanuje "po znajomości" :)
Oj,Chłopinko,chyba będzie tego 500-600 sztuk.Masa - około 10 kg.Panowie kurierowie zrobiliby z tego posypkę. Strach,bo to archiwum X mojej familii,ale dzieki za intencje.
Szukając w sieci informacji na temat skanowania,natkąłem się też na oferty usług. Szok - cena za skan 12-16 złociszy.Jedna "zabytkowa" Pani fotograf na Saskiej Kępie zaoferowała mi odbitki po 3 zł/szukę.
Cytat:
Zamieszczone przez
jozinzbazin
Oj,Chłopinko,chyba będzie tego 500-600 sztuk.Masa - około 10 kg.Panowie kurierowie zrobiliby z tego posypkę. Strach,bo to archiwum X mojej familii,ale dzieki za intencje.
Szukając w sieci informacji na temat skanowania,natkąłem się też na oferty usług. Szok - cena za skan 12-16 złociszy.Jedna "zabytkowa" Pani fotograf na Saskiej Kępie zaoferowała mi odbitki po 3 zł/szukę.
Zostaje jeszcze opcja imprezy skan-party u Krakmana. Wyjdzie ze 3 zeta za skan razem z puszką piwa na jeden negatyw. Tylko się jeszcze Krakman musi podjąć takiego skanowania ;)
Ciężka sprawa, domowy skaner nie skanuje tych formatów, w pracy owszem tak, mieści się kilka na płycie .. Ale party w pracy....?
Musiałbym szefa na szeszele wysłać..
Żeby Jozin nie mieszkał W Bazinach tylko bliżej to przywiózł by te negatywy i zostawił na dwa tygodnie na ten przykład....
Potem wpadł z flachą na Łykend i wtedy party, niuzik i inne:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Ciężka sprawa, domowy skaner nie skanuje tych formatów, w pracy owszem tak, mieści się kilka na płycie .. Ale party w pracy....?
Musiałbym szefa na szeszele wysłać..
Albo skaner do domu na weekend pożyczyć ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
Albo skaner do domu na weekend pożyczyć ;)
Firmowy, nie ma szans....:???: