Odp: Moje odczucia po 2 miesiącach z m4/3
No nie żartuj, dwa takie epl3, czy nawet om-d ważą tyle co nic.
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
tak na to spojrzałem i dostałem mega obrzydzenia... jakie to wielkie. Teraz, gdy patrzę na dowolną profi lustrzankę, to jakoś na samą myśl, że miałbym to nosić z ciężkim obiektywami, mnie odrzuca.
Trochę mi się śmiać chce z nowych trendów, gdyż jeszcze z pięć lat temu moje odchylenia ku małym aparatom traktowane były najczęściej jako... deklaracje seksualnych skłonności mniejszościowych :)
No ale tak już jest, że co jakiś czas zmieniają się mody. Kiedyś faceci chodzili w rajtuzach i perukach, potem w cylindrach i melonikach, teraz zaczynają lubić małe aparaty, co akurat przypadkiem jest bardzo praktyczne :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
Trochę mi się śmiać chce z nowych trendów, gdyż jeszcze z pięć lat temu moje odchylenia ku małym aparatom traktowane były najczęściej jako... deklaracje seksualnych skłonności mniejszościowych :)
No ale tak już jest, że co jakiś czas zmieniają się mody. Kiedyś faceci chodzili w rajtuzach i perukach, potem w cylindrach i melonikach, teraz zaczynają lubić małe aparaty, co akurat przypadkiem jest bardzo praktyczne :)
Janko, też sam się sobie dziwię ;) Zwłaszcza, jak biorę do ręki E1 z gripem, to wracają wątpliwości, ale wtedy odzywa się mój kręgosłup wołając o litość :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
No nie darmo starzy górale mawiają, że "małe jest piękne" ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
No nie darmo starzy górale mawiają, że "małe jest piękne" ;)
A góralki, że: "duże-przyjemne"? :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
toż to technika się zmienia, mój Panie,
postęp mój Panie...
podziwiam Cię, że jako jedyny pięć lat temu miałeś "odchylenia ku małym aparatom" podczas gdy cała Polska kupowała FF:).
a swoją drogą:
http://www.obmawiamy.pl/06/rajstopy-...-ulicach-6208/
http://expressilustrowany.pl/rajstop...aedddf04000000
być może z lustrzankami jeszcze się prawdziwi spacerowicze przeproszą:) i przestaną być passe.
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
A co tu jest do podziwiania? Janko czy Luc4s, pasuje mikrus, na pewno nie ze względu na jakieś chore trendy, mody czy inne diabły.
Jeżeli Leszcz kupuje d4 bo jest "trendy" to ... ech.
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
podziwiam Cię, że jako jedyny pięć lat temu miałeś "odchylenia ku małym aparatom" podczas gdy cała Polska kupowała FF:)
Ale mnie gdzieś w dzieciństwie wycięli to ''cała Polska kupowała'' :)
Pięć lat temu pojawiły się kompakty o jakości mogącej konkurować z lustrzankami. Kupiłem sobie wtedy G9. Sporo zdjęć fajnych z niego wyszło. Szkoda, że cała seria była walnięta i wpadały doń śmieci, co dawało na zdjęciach różnorakie ''komety''.
Idei kółka iso - jakże użytecznej - olek nadal nie wdrożył...
Janko - Dużo wcześniej już był C-5050 który jak wyszedł to właśnie konkurował z lustrzankami ze swojego okresu :)
Zawsze można było zastąpić lustra, ale brakowało wymiennej optyki.
Teraz mamy i świetne kompakty, i EVIL'e, które z powodzeniem mogą zastąpić lustrzanki w większości zadań.
troszkę z historii
- równolegle z canon d30 (pierwsza lustrzanka "popularna" canona) wypuszczono canona g2, z d60 canona g5
- założeniem tych kompaktów było uzupełnienie dla użytkowników lustrzanek, czyli bardzo dobre wykonanie i duża wytrzymałość mechaniczna, bardzo przyzwoity obrazek, rewelacyjna optyka, a najważniejsze ... to ta sama karta pamięci, te same systemowe lampy, podobne meni i ten sam akumulator z ładowarką, dając do zrozumienia, że kompaktem też da radę robić fotki, część "gazeciarzy" używała tych modeli
czyli powrót do sprawdzonych rozwiązań, a nie nowości na rynku