P.S. Czułości zdjęć od lewej kolejno: 200, 800, 1600, 200.
Wersja do druku
P.S. Czułości zdjęć od lewej kolejno: 200, 800, 1600, 200.
Orientuje się ktoś, czy obecnie jest ten aparat gdzieś dostępny w kwocie 1749 zł ?
Na stronie MM jest cena 2399 :(
Jeśli ktoś wie gdzie można jeszcze dostać za 1749 to proszę o informację.
W Media Markt w Krakowie był za 1749 ale już nie ma - sprzedał się :grin:
W Bielsku w MM też był, jak dzwoniłem w wigilię (bo akurat jechałem w góry na święta) to leżał wystawowy, ale nie dałem rady dojechać na 15.00 bo o tej zamykali, a wracając 27.12 zajechałem to już było pozamiatane o 12.00. Też myślałem że 1749 się utrzyma, a tu trach...
ale na szczęście jest tam FJ i to zarąbiście wyposażony (market Sarni Stok ofkors) lepiej niż każdy z FJotów który odwiedzałem do tej pory na śląsku i pomacałem drania kilkanaście minut, tylko że już droższy. I tym sposobem nie kupiłem, a może i dobrze, bo przepraszam się teraz z PENami.
A mnie się udało kupić za 1749 zł.
Zdecydowałem się na niego, jako na taki aparat który jest na tyle mały, że mogę go mieć (i mam :wink: ) zawsze przy sobie.
Myślałem też o Sony RX100, ale przeważyła (poza oczywiście sympatią do marki :) ) cena - różnica ponad 600 zł piechotą nie chodzi.
O swoich wrażeniach jeszcze przed zakupem, pisałem wyżej, teraz mogę potwierdzić i dodać, że aparat przeszedł "chrzest bojowy" na koncercie świątecznym, potwierdzając dyskrecję, wygodę używania i doskonały autofokus.
Załączam przykładowe zdjęcie, parametry: f/2.1, 1/13 sek. iso 1600 +0.3 EV 58mm, bez lampy błyskowej.
Zainteresowani zdjęciami w pełnej rozdzielczości mogą napisać do mnie na PW i podadzą mail to wyślę.
Dodam, że pod warunkiem ustawienia MF i uprzedniego nastawienia odpowiedniej ostrości (a jak pisałem wyżej w tym aparacie ustawienie MF to bajka) wychodzą super filmy FULL HD z czyściutkim dźwiękiem stereo, nie zakłóconym praca AF.
pozdrawiam
Gratuluję nowego nabytku, życzę udanych fotek i wielkiej radości z użytkowania :)
Dzięki. :wink:
witam.
Jestem na etakie kupowania kompaktu i wyłoniłem 2 modele:
xz-2
sony hx50
który będzie robił lepsze zdjęcia przy słabym oświetleniu.
który ma lepszą automatykę(bo jestem laikiem ustawiania itp) i stabilizację obrazu.
Aparatem będę robił zdjęcia dzieciom a one są zawsze w ruchu.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.