Odp: jaki laptop ze znośną matrycą?
No jeżeli dużą rolę gra waga to jakiś ultra...
U mnie laptop zastępuje stacjonarkę
Cytat:
Zamieszczone przez
micky
a może faktycznie odpuścić sobie ultramobilne i szukać porządnego "desktopa" ?
Po pierwsze musisz zdecydować, czy potrzebujesz go do podróży, czy do pracy w domu.
Do pracy w podróży brałbym ultrabooka, maks 13 cali, z procesorem Intela Core I3 co najmniej, jakieś 4 - 8 GB Ramu.
USB 3.0 nie zaszkodzi, zawsze to szybszy transfer choćby przy zgrywaniu zdjęć.
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Po pierwsze musisz zdecydować, czy potrzebujesz go do podróży, czy do pracy w domu.
....[/I]
przetrawiłem sporo "za i przeciw" - będzie na lekko i mobilnie!
czy ktoś miał do czynienia z takim wynalazkiem jak Lenovo IdeaPad S300 I3-2365 4GB 500GB + 24GB SSD W8? może jakieś inne propozycje rozsądnych laptopów z matrycą "13"?
Prawie od roku z przerwami zbierałem sie do wymiany laptopa, nawet gdzieś wątek założyłem. I przed gwiazdką "przewaliłem" w sklepach chyba ze 30 laptopów od 13"-17". Niespodziewanie właśnie ze względu na matrycę padło na to http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...roduct=5284951
Ekran 14" waga 2kg=prawie mobilny=prawie ultrabook a z nagrywarką
Ja ze swojej strony podpowiem tylko, że czasem można dostać dobry używany sprzęt na gwarancji ale to zależnie od preferencji, w każdym razie duża różnica w kosztach zakupu. Pomyślnego wyboru.
Cytat:
Zamieszczone przez
szamotl
Ja ze swojej strony podpowiem tylko, że czasem można dostać dobry używany sprzęt na gwarancji ale to zależnie od preferencji, w każdym razie duża różnica w kosztach zakupu. Pomyślnego wyboru.
jak widzę jak się w Polsce traktuje służbowe samochody (w myśl zasady : jaki samochód podjedzie pod każdy krawężnik-służbowy!) - tak socjalistycznie;) - jakoś mam ograniczone zaufanie do tych "poleasingowych" komputerów
Jest jeszcze jedna droga - z powodów finansowych dzielimy zakupy na 2 etapy (kolejność wymienna):
1. Kupujemy/składamy dobry sprzęt stacjonarny
2. Kupujemy tablet
Ostatnio z powodu awarii sprzętu po 8 latach działania tylko na laptopach nabyłem stacjonarne pudełko, bezpośrednio podyktowane posiadaniem tabletu (na palcach jednej ręki doliczyłem się mobilnych zastosowań laptopa w ciągu ostatnich 2 lat).
Cytat:
Zamieszczone przez
oktopus
Jest jeszcze jedna droga - z powodów finansowych dzielimy zakupy na 2 etapy (kolejność wymienna):
1. Kupujemy/składamy dobry sprzęt stacjonarny
2. Kupujemy tablet
Ostatnio z powodu awarii sprzętu po 8 latach działania tylko na laptopach nabyłem stacjonarne pudełko, bezpośrednio podyktowane posiadaniem tabletu (na palcach jednej ręki doliczyłem się mobilnych zastosowań laptopa w ciągu ostatnich 2 lat).
blaszak odpada ze względów mieszkaniowych nie mam już miejsca na osobne stanowisko z komputerem składany/mobilny "desktop" z monitorem lub bez załatwi sprawę
Cytat:
Zamieszczone przez
micky
Lenovo IdeaPad S300 I3-2365 4GB 500GB + 24GB SSD W8? może jakieś inne propozycje rozsądnych laptopów z matrycą "13"?
Sądzę, że to niezły wybór.