Haj,
jakos tak bez echa na Oly Forum przejechal orient express. Zarejestrowalem kilka zdjec i 2 pozwole sobie wrzucic, moze ktos jeszcze ma?
PS. nieolympusowe.
1. zle naswietlone i bez statywu, zatem bronilem sie w ten sposob.
2.
Wersja do druku
Haj,
jakos tak bez echa na Oly Forum przejechal orient express. Zarejestrowalem kilka zdjec i 2 pozwole sobie wrzucic, moze ktos jeszcze ma?
PS. nieolympusowe.
1. zle naswietlone i bez statywu, zatem bronilem sie w ten sposob.
2.
U mnie był wczoraj i dziś ale nijak nie miałm czasu... :(
P.S. IMO trafnie uratowałeś nieudane zdjecie.
Miało być coś co jeździ po szynach, to proszę bardzo - też dorzucę fotkę.
To skan slajdu. Zdjęcie zrobione latem 2005 roku w Kompleksie Osówka w Górach Sowich, pod ziemią w poniemieckich "sztolniach". Szynowe "cuś" to jeżdżący szkielet wagonika z czasów wojny, odkopany gdzieś tam właśnie. Wg przewodnika wagonik po odkopaniu nie był konserwowany - wszystkie łożyska i mechanizmy ma w takim stanie, że spokojnie można nim jeździć. Co bez żadnego wysiłku mój syn widoczny na zdjęciu wcielił w życie. Dla porównania różnych technologii - jako zwiedzający - dostaliśmy również wersję z początku lat 90 przywiezioną z jakiejś polskiej kopalni - oczywiście nie do przesunięcia po szynach.
Aha, Olek 765 mi tam zupełnie zaparował. Zdjęcie zrobiłem Canonem.
Prawie kolej - budapeszteńskie metro:
PS: sorry za jakość zdjęć - nie korzystam ze swojego kompa (pora zainwestować w lapsa)
PS II: wszystkich uprzedzam, że słynnym kontrolerom robiłem foty, po czym każdy (w zasadzie w s z y s c y podbijali i kazali usuwać fotki :[ )
Skarbnicą motywów i klimatycznym miejscem na plener jest teren (wejście bez ograniczeń i opłat) parowozowni kolejki wąskotorowej w Rogowie k. Łodzi :)
Jack
Podobają mi się te majzy. Ruszyłeś zoomem?
Nie :-) Stałem nieruchomo jak kołek (prawie - C-AF-M i wodzenie obiektywem za obiekem :-), kiedy wagony metra wturlały się na stację. Próbowałem zrobić to, o czym mówisz ale jakoś nie miałem dość refleksu.
dobre dobre, dobrze ruch oddany, fajnie ta kobieta ostra, ale brakuje mi troche przestrzeni, za ciasno... 4+ :-)