Odp: analiza popRAWkowych mistrzów
zabraklo w smiley brawo :) , pzdr.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
To zdjęcie jest cholernie trudne do obróbki. Przede wszystkim zwalone jest doświetlanie blendą. Dało to zbyt dużo i zbyt mocnych cieni. Oczywiście, da się z tego wybrnąć, aczkolwiek na samym rawie robota z tym zdjęciem jest ciężka. Odrębną sprawą jest to, że więcej światła poszło na ramię, a nie na twarz. Znów, bardziej ingerencyjna obróbka pozwoli to naprawić, na rawie, bez pędzelków jest trudno.
E tam.Az tak mocno nie jest zwalone.Ramie wystarczy miejscowo w wywolywaczce niedoswietlic i ocieplic.Co niektore pozwalaja pracowac na rawie jako obiekcie inteligentnym(ACR)A w tym przypadku to juz mamy sporo suwakowanych mozliwosci.Pracujac na pieterku i wracajac do orginala,caly czas na rawie bedac.
Duze cienie i mnogosc swiatel to tylko bedzie pretekst do nasladowania stylu p.Greenberg.Tylko jak zmusic do placzu.
Ciekawy pomysł na analizę zdjęć - obróbka nie jest moją mocną stroną a tak mogę się czegoś nauczyć.
Kiedyś mieliśmy na forum więcej omawianych zdjęć i od czasu do czasu pojawił się jakiś tutek...
Dziadku, toś mi pojechał z tymi pomysłami... Daj Pan spokój. Natomiast czekanie na moją pracę mogło Cię zgubić, bo jakoś późno wrzuciłem :)
Mirku, tak, tylko pamiętać trzeba, że miniona edycja popRAWki nie pozwalała na używanie pędzelków i zabawy miejscowe.
zagłosowane. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Dziadku, toś mi pojechał z tymi pomysłami... Daj Pan spokój. Natomiast czekanie na moją pracę mogło Cię zgubić, bo jakoś późno wrzuciłem :)
I tak się właśnie stało w tej poprawce :)
To Pan na forum jakoś nie pasuje, brzmi chłodno, więc bardzo proszę Dziadek albo Jasiu :)
Bardzo uważnie oglądam Twoje prace i jestem pełen podziwu dla tego co pokazujesz.
Pozdrawiam całą Rodzinkę i cieszę się na spotkanie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Dziadek
I tak się właśnie stało w tej poprawce :)
To Pan na forum jakoś nie pasuje, brzmi chłodno, więc bardzo proszę Dziadek albo Jasiu :)
Bardzo uważnie oglądam Twoje prace i jestem pełen podziwu dla tego co pokazujesz.
Pozdrawiam całą Rodzinkę i cieszę się na spotkanie.
Ale ten Pan to tak jajcowo, znaczy, z dystansem. No, Jasiu, skoro już po słodyczy jedziemy, tak lepiej? ;)
Dziękuję Ci za dobre słowo, dobrze wiedzieć, że ktoś bacznie obserwuje i wyłapuje błędy :) A niedługo, tak się pochwalę, będzie coś nowego.
Z tym spotkaniem, niestety, może być już gorzej :/
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Mniujt malina bedzie.Zaglosowalem na nie.Dlatego ze uwazam,ze nie powinno sie analizowac gustow i o gustach dyskutowac.
Jesli wygrywa fota z jeleniem lasem jeziorkiem i chmurkami to nie znaczy,ze jest najlepiej obrobiona ,tylko,ze ma najwieksze powodzenie wsrod oceniajacych.Gust oceniajacego to rzecz swieta,Natomiast gusta razem wziete to obraz grupy,fanow,znawcow i .....Juz zapomnialem co mialem napisac.
Wybacz o Wielki Złośliwcze :-D mylisz pojęcia. To nie o gustach dyskusja, a o tym co ktoś zrobił nie tak i jak można lepiej. Albo co kto zrobił fajnie i jak bo na pewno się przyda.
Więc nie kombinuj, tylko pomóż.
ja też na nie....................... :roll: choć wiecie, że lubię dużo gadać nawet czasem się czepiać... :oops:
A poważnie to w każdej poprawce jest miejsce na komentaże, dyskusje i oftopki nawet moje ulubione..
Zagłosowałem tylko za tym, że to nie ma sensu a nie , że się sprzeciwiam.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
ja też na nie....................... :roll: choć wiecie, że lubię dużo gadać nawet czasem się czepiać... :oops:
A poważnie to w każdej poprawce jest miejsce na komentaże, dyskusje i oftopki nawet moje ulubione..
Zagłosowałem tylko za tym, że to nie ma sensu a nie , że się sprzeciwiam.
Pozdrawiam
Widzisz Grafman, masz rację: w poprawkach jest miejsce na pogaduchy i pieprzoty. Tu chciałbym, skupić się na technikaliach, czego w poprawkach brak.