Mam E1+14-54/2,8-3,6 + 50-200/2,8-3,5 zakupione w Aster-Foto w dn. 30-09-2005r i wiem co pisze - E1 nie jest hermetyczny - jest solidny i nic wiecej. :lol:Cytat:
Zamieszczone przez chomsky
Wersja do druku
Mam E1+14-54/2,8-3,6 + 50-200/2,8-3,5 zakupione w Aster-Foto w dn. 30-09-2005r i wiem co pisze - E1 nie jest hermetyczny - jest solidny i nic wiecej. :lol:Cytat:
Zamieszczone przez chomsky
F90X ma 7 programów tematycznych - jak o czymś nie masz pojecia to nie pisz!Cytat:
Zamieszczone przez Marek J
Nie musze wchodzic na strone E-systemu - mam E1 +14-54+50-200 i mam analogowego Nikona F90X , uzywałem również Canona Eos20D i wszystko co napisałem jest faktem.
Cena E1 wcale drastycznie nie spadła w porownaniu do innych.
W momenncie wejscia na rynek E1+14-54/2,8-3,5+50-200/2,8-3,5 kosztowal 10500 zł - w oficjalnym sklepie Fotoklubu w Koninie . Odejmujac ówczesna cene Zuiko 50-200 wynoszącą 4999 zl, E1 w komplecie z 14-54 kosztowal 5500 zł, uwzględniajac bonus ok. 500 zł z tytulu zakupu kompletu, realna cena E1+14-54 wynosiła ok. 6000 zl. Nieco póżniej zaprezentowany Eos 20D - sam korpus kosztowal 7200 - 7500 zl . We wrześniu 2005 r cena ostatnich E1+14-54 kształtowała sie na poziomie 3699 zł, w tym czasie Eos 20D - ok. 4200 zl -korups.
Tak a propos - ile czasu masz E1 - bo najstarszy może miec ok 2 lat i 4 m-cy?
Troche malo by mówić o jego stanie po latach ekploatacji.
Mój amatorski, nieuszczelniony Nikon F90X jest uzytkowany przeze mnie ponad 9 lat - stan idealny.
Pozdrawiam:
Andrzej
To samo piszą posiadacze amatorskiego, nieuszczelnionego Nikona D70.Cytat:
Zamieszczone przez luc4s
Pozdrawiam:
Andrzej
Olympus pisal o tym w każdej ulotce reklamowej i na stronach internetowych.Cytat:
Zamieszczone przez P
Identyczne wypowiedzi sa na forum Nikona w odniesieniu do D70.Cytat:
Zamieszczone przez P
Z czego wynika ta lepszość w stosunku do Eosa 20D - zniszczyl Ci sie jakiś przy zdjeciach w deszczu?
Pozdrawiam:
Andrzej
Andrzej100, dzięki za poprawe humoru, naprawdę jesteś dobry w te klocki. Co do tego szajsu D70 i innych, wyjmnij to na deszcz i niech poleży na chodniku tak z 5 minut(podczas ulewy). Pogadamy wtedy 8)
Nic wracam do pracy.
Kolego Andrzeju E1 posiadam prawie dwa lata, drugi egzempalarz od grudnia ub. roku. Poprzednio fotografowałem analogowymi Canonami Eos 1V, oraz Eos 3 uszczelnionymi dla Twojej wiadomości. Fotogragfią zajmuję się od lat przeszło dwudziestu zawodowo, więc jako takie pojęcie w tym temacie zdążyłem sobie wyrobić.
Natomiast co do modeli 10, 20D również, ponieważ stykam się z nimi niemal codziennie, także daruj sobie swoje wywody, i zacznij pisać na tematy które rozumiesz.
Ponadto nie wiem gdzie widziałeś w wymienionym przez Ciebie okresie body 20D za cenę 4,2tys, obecnie nie można go nabyć taniej niż 5tys.zł., jestem z takimi rzeczami na bierząco, więc nie wciskaj kitu kolego.
no no no... tylko nie szajsu bo się obrażę... 8) :wink:Cytat:
Co do tego szajsu D70 i innych
No ja nie wiem, co z ciebie za gość :wink: ... Pokazuje ci palcem (czyli tu http://tinyurl.com/create.php) co się z Nikonem D70 stało a ty dalej swoje. Ale... może ty się kiedyś KvM podpisywałeś? :wink:Cytat:
Zamieszczone przez Andrzej100
Myślę że to był strzał w 10 :) :lol: 8)Cytat:
Zamieszczone przez P
Widzę że posiadacie OGROMNĄ wiedzę, jeżeli jesta taka sama w zakresie fotografii to gratuluję dobrego samopoczucia :lol:Cytat:
Zamieszczone przez fotomic