Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Wątek: Coś o następnych modelach.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Coś o następnych modelach.

http://www.webpersonal.net/fotoimage...ympuse500e.htm

Zwłaszcza to

Kod:
    Amateur photographers and specially professionals didn’t expect a change in the E-300 series, but in the E-1... I think you know this…
    #

Yes we know, obviously... Many people ask us why we don’t put an 8mpx sensor in the E-1 body and throw it to the market. But is not so easy. We must consider all the pieces as part of one system: sensor, firmware, processor, hardware... and it must work all together. This is how we see it.

But you cannot wait much more time...
    #

Yes, we must say something about it in the next event, maybe PMA...

You must “say” or you must “present”...?
    #

Say.  

What is the feedback you have about the needs of pro photographers regarding the design of the new professional camera?
    #

(Smiling) Sports shooters ask for more speed and more focus points, and the new camera obviously will have. There are not many concerns about the body. Wedding and studio photographers are quite happy with the camera.

Are you tied to Kodak sensors or maybe the new camera will have a Panasonic-Matsushita sensor?
    #

No, we are not tied in any way with a sensor manufacturer. We are seeking suppliers for this component in many directions, any you must not think only in big names, we are very interested in some little companies that are making very interesting advances in sensor development.  

And what about image stabilization?
    #

Stabilization is one of the big points for all camera makers nowadays, and for Olympus too.

But if we take a look to the current map of Zuiko lenses we see clearly a big effort in tele lenses, with a lot of really good and expensive stuff. You cannot start now to duplicate all this lenses with stabilizated versions, it would be absolutely anti-economical... You must be working indeed in body-integrated stabilization!
    #

(Laughs) Ha, ha, ha!!!  That’s a quite logical thinking, but I cannot talk about it...

Have you considered the production of a module of stabilization between the body and the lens, for example integrated in a teleconverter?
    #

No. 

Now we have an E-X line for professionals with E-1, an E-XXX line for starting amateurs with E-500. The E-XX line for advanced amateurs will start at the same time of the new professional camera or maybe sooner?
    #

We can not say the plan itself, but we are considering also the middle class for E-xx.  

Thank you very much, Terada San.
    Czyli coś o następcy E1 na PMA, a także inne wieści na temat modeli. Fajny tez jest kawałek o stabilizacji
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    fotomic:

to bardzo stary wywiad...

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    fotomic:

to bardzo stary wywiad...
    a to przepraszam, w ferworze tego co się dzieje nie zwróciłem uwagi na daty. To wywalić w razie czego.
    było sobie życie

robin102
    Gość
    Zobaczycie ,że nie będzie żadnego nastepcy E1 olympus rozeznał rynek i teraz celuje tylko do amatorow.

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Zobaczycie ,że nie będzie żadnego nastepcy E1 olympus rozeznał rynek i teraz celuje tylko do amatorow.
    to równie dobrze wszystkie szkłą powyżej 3 kafli możę przestać produkować bo żaden amator tego nie kupi. Albo niech ceny spadną o 70%
    było sobie życie

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Fotomic ma rację. Nowe szkła zapowiadają nowe body. Tanie macro poprzedziło E330, a te nowe, drogie obiektywy zapowiadają Ex lub Exx. Olympus stopniowo informuje o nowościach i słusznie. Teraz przez 3-4 miesiące wszyscy będą pisali głównie o E330. Gdy atmosfera nieco ostygnie pojawi się Exx, a po kolejnych 3 - 4 miesiącach Ex. W ten sposób firma osiągnie sukces medialny i marketingowy. Przez cały rok będzie się mówić i pisać głównie o lustrzankach Olympusa. Na wiosnę przyszłego roku pojawi się następca E330 itd. ...

pozdrawiam
    E1 .......

robin102
    Gość
    To zaczynają od **** strony . Najpierw wypuszcza sie sprzęt , a potem osprzęt. Zobaczyće ,ze nie będzie następcy E1 przynajmniej w tej postaci jaką mamy nadziej ujżec

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Następca E-1 pojawi się na pewno (chyba w ciągu najbliższych trzech miesięcy) i to w takiej postaci jaką można sobie wymarzyć (matryca CMOS - akurat nie wiem czy wszyscy sobie tego życzą oraz stabilizacja od Panasonica).
    Problem w tym, że cana będzie powyżej 10000 zł. Wnioskuję to z różnych informacji, które pojawiają się na anglojęzycznych stronach.
    Olympus E-500, E1, 5060, Zuiko Digital 14-45mm, 14-54mm, 40-150mm, ED 50mm f/2 Macro, 11-22mm F2.8-3.5, fl36, filtry itd.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Prawidłowa kolejność to - wyprzedaż starego modelu (E1 - stało się), wprowadzenie nowych, jeszcze lepszych obiektywów, niż te obecne na rynku (stało się) i wypuszczenie nowego body (stanie się). Oczywiście nowy Ex będzie bardzo drogi i nie sądzę by cena szybko spadała poniżej 10 000 zł. Konkrencją Olympusa dla aparatów klasy Nikon D200 będzie Exx i tu należy spodziwać się ceny poniżej 7000 - 6000.

pozdrawiam
    E1 .......

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Ma być dokładnie jak pisze Z . Na półce równi z D200 ma być E-xx a E-x to już uuuuupaaaaaaaaaa .................... wysoko .

Tak czy inaczej doczekamy sie następcy napewno. Przeciez każdy amator który połknie bakcyla będzie chciał coś lepszego i co ? Po ptokach bo nic nie będzie ?
    było sobie życie

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów