-
witam ponownie
hura!!!! wymieniłem swój aparat na drugi i kolory już sa poprawne.Przed wymiana jeszcze dokładnie przetestowałem oba egzemplaże i przy tych samych ustawieniach ten mój stary ewidentnie fałszował kolory(tak jak na załączonych wcześniej zdjęciach)a nowy kolory oddaje poprawnie wogóle całe zdjęcie zdaje sie być,,czystsze".Moim zdanie jeżeli serwis Olimpusa nie skalibruje kolorów powinien wymienić sprzęt na nowy ponieważ jest to ewidentna wada
-
no to e300 sa spox! tylko jeden egzamplarz byl walniety :]
-
jakby ktoś pytał to aparatu nie wymieniłem oficjalnie przez serwis ponieważ nie mam na to czasu i cierpliwości tylko ......
-
..... ? jak juz piszesz to do konca prosze :-)
-
żeby nie zakładać nowego postu, zarzucę mały OFF TOPIC...
teoretycznie wyrwałem znajomego z marketingowych szpon Canon'a... gość już nie chce kupować lustra z tunelowatym wizjerkiem, crop'em, winietująco - aberrującym szkłem i ryzykiem FF/BF.
znajomy celuje teraz w E-300 i w tym miejscu pytanie. na co zwrócić uwagę w sklepie, żeby nie umoczyć z danym egzemplarzem? na myśl przychodzą mi:
- sprawdzenie czy LCD nie ma hot/dead
- walnięcie paru fotek i sprawdzenie jak AUTO WB daje rady w różnych warunkach
są jeszcze jakieś hiciory, które trzeba obadać w E-300? rzućcie coś, bo termin się zbliża a nie chciałbym żeby gość bujał się po serwisach...
-
jak chcesz swój aparat zamienic na model bez wad idz tam gdzie go kupiłes (albo do kogoś kto tym handluje)i dogadaj sie.Ja akurat mam znajomości.
-
Podpowiedz dla KAAROOLA.Testowałem ostatnio 300D KIT w studiu i mogę powiedzieć jedno-kolory dość poprawne ale ostrość to porażka.Po zdjęciach na papierze odrazu widać że to cyfra twarze sa strasznie ,,mydlane".Zdjęcia zrobione E300 sa niesamowicie ostre i czyste barwowo.Jak chcesz kupić aparat bez wady to włuż coś szarego albo zgniła zieleń lub kolor munduru wojskowego,jak wpadnie zdjęcie w purpure to aparat jest walnięty.Podejżewam ,że to muszą być sporadyczne przypadki.Ale aparat jest naprawdę rewelacyjny i wart tej ceny
-
-
Witam, aparat dostałem w piątek tak jak mówiłem. Trochę go testowałem i mogę wreszcie odetchnąć. E-300 wreszcie robi poprawne fotki. Teraz jest to kwestia moich nastawów i umiejętności. Wreszcie można uzyskać to co się chce. Jeżeli komuś przekłamuje kolory E-300 to tylko jedyne wyjście wysłać na serwis do ponownej kalibracji. Teraz czekam kostkę do lampy błyskowej i będę testował z Metz 54 MZ -4. Z lampą FL-36 działa tak sobie.
-
Co to znaczy, że z lampą fl36 dziaaą tak sobie??? Ja pracuję na niej od pół roku i testowałem ją z E300, E1 i 5060 i ze wszystkimi tymi modelami współpracuje bardzo dobrze. Mało tego - fl36 była tworzona z myślą o serii E.
Jak lampa może działać tak sobie???