zgodze sie z kregonem... nice...
Wersja do druku
zgodze sie z kregonem... nice...
Luc- dzieki za opinie :)
Kregon - mowisz w dol?...ja bym chyba jednak zdecydowala sie na gore, bo tam przynajmniej te zdzbla sa mniej ostre, a na dole w strefie GO...w ogole to mam watpliwosci co do tego zdjecia...uwazam, ze wygladaloby lepiej, gdyby glebia byla mniejsza (ta moja mania :wink: )
Ze "szklarni" na chwile przenosimy sie do "studia"
mina to lubi przy swoim obstawać:) Szczęśliwie, ja też.
Motylek, jak dla mnie w porządku. Upór przy małej GO może zaprowadzić w ślepy zaułek. Tak myslę. Często troszkę dalszy plan bywa ważny dla zdjęcia.
Natomiast co do fotek "narzędziowych", to jak zwykle podobne twory mi sie nie podobają. Podobne w formie widziałem gdzieś zabawy ze szklanką i światełkiem. Było to zdecydowanie ciekawsze.
Sebastan, moze masz racje, myslalam jeszcze o motylku i te ostre kawalki rżyska rzeczywiscie stanowia fajny kontrast dla delikatnosci samego motyla, a kolorystycznie wspolgraja ze soba...
Tez probowalam ze swiatlem, oto efekt:
kieliszek swietny, dobre swiatlo i go
Ale z zasady Ci sie nie podobaja dlatego ze sa "narzedziowe"? [tak z ciekawosci]Cytat:
Zamieszczone przez sebastan
Oceniajac zdjecie biore pod uwage sposob, w jaki autor przedstawil kawalek swiata. Jak skomponowal obraz? Jakiego (i jak!) uzyl swiatla? Jakie dobral kolory? No i czysto techniczne sprawy - czyli glebia, ostrosc, ogolnie rozumiany klimat zdjecia...Np. mimo iz boje sie i nie lubie pajakow to potrafie docenic dobre zdjecie zrobione temu obrzydlistwu :wink:
Milo - milo mi, ze moja szklana proba spodobala sie Tobie :)
PS. A kto zgadnie co jest na drugim "studyjnym"? 8)
Wg mnie to mikroszkop :)
No gdyby to co napisałaś powyżej było tylko drogą do pokazania w ciekawy sposób "czegoś", a nie celem samym w sobie, wtedy by mi się podobało. Ja oceniam najpierw temat zdjęcia i to co na nim widać, a później ew. zachwycam się (albo nie) tym, o czym pisałaś. Natomiast tu zauważam działania odwrotne, gdzie temat fotografii jest tylko smutnym, nieistotnym dodatkiem.Cytat:
Zamieszczone przez mina
Pewnie znajdę wielu przeciwników, więc nie kontynuujmy tego.
Pozdrawiam
Vodnik - bingo! :)
Sebastan, ja z kolei uwazam (i to mnie fascynuje w fotografii), ze tematem zdjecia moze byc wlasciwie wszystko. I mozna to pokazac na milion sposobow, a kazdy z nas zrobi to inaczej.
Tak w ogole, to nie chcialabym, abys moje slowa odbieral jako atak z mojej strony (tak to odczulam po ostatnim poscie). Lubie rozmawiac z ludzmi i ciesze sie, ze mozemy sie tu wymienic swoimi pogladami. Pozdrawiam Cie. :D
kurka Dziewczyno :D swietny pomysl na ten kieliszek i kadr pomyslowy bardzo. cholerka tez chcialbym miec takie foto w kolekcji. GRATULACJE :!: