-
5 załącznik(ów)
Do aparatu D60 dodają w kicie nowszy obiektyw 18-55 ze stabilizacją.
Co do jakości zdjęć.
Koleś już ma zamiar sprzedać to cacko.
Przy ustawieniu priorytetu przesłony (f-8) nie wiedzieć czemu dobiera dłuższy czas naświetlania.
Zdjęcia zrobione w RAWie- wywołane programem producenta - View NX (freeware)
-
5 załącznik(ów)
Ostrość również ma wiele do życzenia.
-
Fotki mają taką samą wartość ekspozycji? Bo mam wrażenie, że na olku jest wyraźnie mniejsza.
Mówiąc "to cacko" masz na myśli D60 czy olka E-510? Niemniej bardzo dziękuję za zdjęcia porównawcze.
-
-
Do szczęścia zabrakło jednakowych wartości ekspozycji. W nikonie nastawiono pomiar matrycowy a w olympusie integralny i stąd róznice. Zresztą w obydwu wypadkach naświetlanie jest niedokładne. Szkoda bo chętnie porównałbym skłonność do wypalania świateł. Dzięki za trud i chęci
-
1 załącznik(ów)
Pytałem kolesia - mówił, że ustawiony był pomiar centralnie ważony, może się pomylił.
Natomiast te zdjęcia miały pokazać dobór parametrów przez aparat.
Zdjęcia przy tych samych parametrach również są zrobione
Tu poniżej czas i przesłona podobna jednego znalezionego zdjęcia.
-
Dziekuję wszystkim za rady zdecydowałam że kupię Olimpusa jak tylko znajdę czas na pojechanie do sklepu.Te zdjęcia wyżej są takie pospolite foty kotów przewyższają je o sto razy ale to moja subiektywna ocena.:cool:
-
Od dzisiaj jestem szczęśliwym (?) posiadaczem E-510 :) Niedługo pojawię się w dziale początkujących żeby pokazać jazdę próbną z lusterkiem Olka :) Pozdrawiam.