Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Jaki aparat wybrać?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Jaki aparat wybrać?

Chciałabym kupic aparat ale nie mam pojęcia który jest dobry zależy mi na dobrej ostrości zdjęc i szybkości robienia zdjęć (nie wiem jak to się fachowo nazywa) bardzo podoba mi sie to zdjęcie https://galeria.olympusclub.pl/album...602/Koci10.jpg czy którymś z tych aparatów zrobie podobne? a moze polecicie jakis inny do fotografowania zwierząt.
    1.http://www.allegro.pl/item404281829_...aku3800ma.html
    2.http://www.allegro.pl/item401745148_...lep_wa_wa.html
    a moze lustrzanka?
    http://www.allegro.pl/item400291279_...aty_350_d.html

| OlyJedi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    trudne pytania Waść zadajesz... kup sobie dowolną lustrzankę a szanse złapania "ostrego" kota będziesz miał większe... a tego plastika canonu to zostaw w spokoju niech dogorywa sam...
    "Gdyby teoria sprawdzała się w praktyce nie musielibyśmy praktykować sprawdzianów teoretycznych teoretycznie bardzo praktycznych, ale w praktyce niesprawdzalnych..."

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    dziewczyna jestem nie "waść-iem" czytam i czytam i sama juz nie wiem co mam kupić dowolny,wiesz to nie takie proste bo przeciez one róznia się parametrami a szanse wolłabym ocenić przed zakupem help

| OlyJedi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    a to przepraszam Acankę - tak troszkę bardziej serio - każda lustrzanka da więcej możliwości niż typowy kompakt, może być nawet Samsung... a skoro jesteś na forum Olympusa to polecam do rozważenia zakup E-510 w typowym kicie - cena będzie sympatyczna a i o swój fotograficzny rozwój nie będziesz musiała sie martwić. Dodatkowo skorzystaj z wyszukiwarki, podobnych tematów jest tutaj bez liku - jak wszystkie przeczytasz wyjdzie Ci, że powinnaś kupić E-510
    Pozdrawiam
    "Gdyby teoria sprawdzała się w praktyce nie musielibyśmy praktykować sprawdzianów teoretycznych teoretycznie bardzo praktycznych, ale w praktyce niesprawdzalnych..."

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dziekuję,bo wiesz co ja mam canona A 530 ale zdjęcia z niego to porażka zwlaszcza jak chce zdrobic zdjęcia psom .W aparacie zalezy mi tylko aby były ładne kolory dobra ostrośc i zeby mozna bylo robić szybko zdjęcia bo w tym złomie jak zrobie zdjęcie i zanim moge zrobić kolejne to pies da noge

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Zdjecia ruszajacych sie obiektow [psy/koty/dzieci/etc] to wlasciwie jakiekolwiek lustro + dobre szklo. Dobre, czyli szybkie [tego niestety w testach nie znajdziesz... silniczki sa dobre, ale i tak czesto jedno jest szybsze, inne wolniejsze] i jasne [2.8 i mniej]. Ja bym brala np. E-510 + cos, nie wiem, 50/2 jest fajne, bo robisz z dosc daleka, jest dosc szybkie i nie gubi sie na czarnym, albo Sigme 30/1.4, super, ogniskowa krotsza, bardziej imo uniwersalna, ale kto co lubi. .

A to w/w zdjecie ma exif, czyli informacje o tym, czym zostalo zrobione: Olympus E-300 + 14-54mm /2.8-3.5 na 54mm f/3.5 i pewnie z lampa...

Edit: moze byc j/w, E510 z dual kitem, ale to na dwor... Wewnatrz nie za bardzo...
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    a czy ten tutaj http://allegro.pl/item407460743_sony...70mm_nowy.html

się nadaje?
    sumując do tego olimpusa E 510 musze dokupic obiektyw dobrze zrozumiałam?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez psinka Zobacz posta
    Dziekuję,bo wiesz co ja mam canona A 530 ale zdjęcia z niego to porażka zwlaszcza jak chce zdrobic zdjęcia psom .W aparacie zalezy mi tylko aby były ładne kolory dobra ostrośc i zeby mozna bylo robić szybko zdjęcia bo w tym złomie jak zrobie zdjęcie i zanim moge zrobić kolejne to pies da noge
    każda lustrzanka da Ci to czego potrzebujesz...
    Jeśli budżet wytrzyma to do E-510 kup obiektyw 14-54mm będzie najbardziej uniwersalny - obiektyw może być z drugiej ręki - większość entuzjastów fotografii dba o takie cacka - koszt około 1000pln...
    Wszystkie lustrzanki są szybkie i mają ładne kolory, ale w Olku będą najładniejsze
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    a czy ten tutaj http://allegro.pl/item407460743_sony...70mm_nowy.html

się nadaje?
    sumując do tego olimpusa E 510 musze dokupic obiektyw dobrze zrozumiałam?
    Co raz trudniejsze pytania zadajesz... nie wiem czy dam radę
    Wg wszelkich opinii Olkowe kitowe obiektywy są najlepsze, a te "wartościowe" do lustrzanek Sony są niestety dość drogie i z czasem zaczną się schody...
    resume:
    Olympus E-510 plus kit 14-45 - powinnaś się zmieścić w 1500pln.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    dog master - kota na dwór wyciągnąć niech nie naciąga na jaśniejsze obiektywy
    Ostatnio edytowane przez AndrzejSzczecin ; 28.07.08 o 00:09 Powód: Automatyczne scalenie postów

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Co raz trudniejsze pytania zadajesz... nie wiem czy dam radę
    dasz wierzę w ciebie
    Olympus E-510 plus kit 14-45 - powinnaś się zmieścić w 1500pln.
    Ten sony rozważałam ze względu na cene ale tez w wersji podstawowej tzn bez dokupienia dodatkowego obiektywu.Bardzo dziękuję za pomoc musze to sobie jakoś poukladac w głowie. I chyba się skusze a ten aparat jak bedą foty niedobre to obdrę cię ze skóry

| OlyJedi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    dasz wierzę w ciebie

Ten sony rozważałam ze względu na cene ale tez w wersji podstawowej tzn bez dokupienia dodatkowego obiektywu.Bardzo dziękuję za pomoc musze to sobie jakoś poukladac w głowie. I chyba się skusze a ten aparat jak bedą foty niedobre to obdrę cię ze skóry
    Ok - przyjmuję stawkę...