nie wydaje mi się aby większe "obnoszenie" się z symbolami narodowymi było potrzebne. Zresztą nie należy się z nimi obnosić ale raczej szanować je i nie nadużywać tej symboliki.
Wersja do druku
nie wydaje mi się aby większe "obnoszenie" się z symbolami narodowymi było potrzebne. Zresztą nie należy się z nimi obnosić ale raczej szanować je i nie nadużywać tej symboliki.
Ja tak nie mam. Dla mnie machanie biało-czerwonym szalikiem na meczu nie jest dowodem na brak kompleksów narodowych danego człowieka. Oczywiście jeszcze nic mówi o tym, czy takie kompleksy występują, ale w skali ogólnej, nie jednostkowej, często wiążą się one z rytualnym i stadnym eksponowaniem takich symboli. Takie mam obserwacje...
Nie pisałem, że macham szalikiem na meczu ale nie widzę też w tym nic złego a wręcz przeciwnie. Doping na imprezach sportowych to pewnie jest jakiś rodzaj zachowania stadnego jak to określasz. Dla mnie to opowiedzenie się po czyjejś stronie i wyrażenie tego dodatkowo jakimś symbolem. Chyba, że Twoja poprawność polityczna wymaga aby podczas meczu narodowej drużyny mimo wszystko dopingować słabszego, nawet jeśli to nasz przeciwnik :)
Myślę jednak ze zaczynamy zaśmiecać wątek, choć po części jesteśmy w temacie.
Jeszcze chciałem coś napisać, ale rozmyśliłem się i skasowałem. Na tym zakończmy rozważania filozoficzne o patriotyzmie :-)
Będzie mały OT z mojej strony, ale nie mogłem się powstrzymać. Widać, że Saboora poniosły emocje.
Masz na myśli obecną administrację Obamy? Radzę przypomnieć sobie jak wyglądała ta gospodarka za rządów Clintona i kto roztrwonił potężną nadwyżkę budżetową po nim. Nie lubię jak ktoś generalizuje, bez względu na poruszany temat.
Tak sobie czytam i w szczególe nie będę sie wypowiadał, ale... w ogóle.. to dobra fota jest, nawet bardzo dobra. Poruszyła takie tematy, taaaakaa dyskusja.
Żeby tak moje takie burze wywoływały.. ahh..
Aaaa jedna wywołała i też mnie paragrafami straszono i takie tam.. za propaguje symbole zakazane i takie tam.. śmieszne :)
Fota chyba jest w moim PF tutaj to jak ktoś chce sie zabawić w detektywa to zapraszam :P
[EDIT]
A nie, jednak foty tutaj nie ma.. zatem odwołuję "konkursa" :)
T.
Rozumiem, że to bardzo odległe nawiązanie, ale wybacz muszę usunąć tą wypowiedź. Za bardzo zmienia tok dyskusji, spychając ją z dala od tematu. Na kolejnym zlocie możemy wrócić do tematu.
---------- Post dodany o 21:51 ---------- Poprzedni post był o 21:42 ----------
Wrzuć do galerii. Też będziesz miał swój wątek "autorski".
Na kazdym kroku mowie, ze jestem Polakiem, mam polska rejestracje na codzien na moim samochodzie, teraz szukam jakiejs ladnej bialo-czerwonej szachownicy na bak motoru, wszystkim w pracy opowiadam przy kazdej okazji historyjki z Polski - te mile i te mniej, uswiadamiam znajomych o roli Polski w Europie w ciagu ostatnich kilkuset lat, oczywiscie o II wojnie swiatowej, ale i tez o historii sprzed 20-30 lat. Nie mam problemu z zalozeniem koszulki:
...tak samo jak z powieszeniem polskiej flagi gdzies w domu.
Moge na Polske narzekac ale moge i ja kochac- jak to w zyciu - raz lepiej, raz gorzej.
...Ale miec kompleksy i wstydzic sie za cos, na co nie mam wplywu...?
Bez sensu...
Chętnie z Tobą porozmawiam, ale nie w wątku. Szanuję Twoją wiedzę i ciekaw jestem spostrzeżeń.
Proponuję PM .
P.S.
Nie podchodzę aż tak emocjonalnie do dyskusji.
P.S.'
Nadwyżka budżetu, to znacznie większe problemy dla państwa i waluty niż deficyt.
Pozdrawiam miłośnika militariów
Ja.
Nawet K@czemu do reputacji dać nie mogę za ładny patriotyczny wpis...
Pamiętaj Prezesie, że to ja Krakman chciałem.:grin: