Odp: bez tytułu - po prostu.
:) cieszą mnie przeogromnie opisy Waszych spostrzeżeń.
Jednak martwi mnie brak wypowiedzi innych Kobiet.
Wrażliwość naszych interpretacji kreuje się każdego dnia, a zależy to od każdych przypadającym nam do gustu obrazów.
Dlaczego ja na zdjęciu S20 widzę nie tylko piękną kobietę, która w zaledwie 9 m-cy po porodzie wygląda tak jakby w ogóle nie rodziła (pewnie nie jedna osoba z mojej płci jej tego zazdrości).
Pozycja wg mnie nie przypomina tej z scen erotycznych o czym wspomniano w
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
... pewne charakterystyczne ułożenie ciała jak na wielu filmach, typu wychodzi facet z łazienki i widzi kobietę w łózko w takiej pozie mówiącej czekam na Ciebie i stygnę, rozgrzej mnie ...
A może tylko dlatego, że ja takich filmów nie oglądam ;)
Ah i jeszcze jedno. Mam wielki problem z nadawaniem tytułów do zdjęć. NIe twierdzę też że "Matczyna miłość" do zdj. S20 jest trafne.
Ale zmusił jednak niektórych do skomentowania ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
... Ciekawe jak by oboje byli ubrani czy ciuchy zabily by te milosc????
Pewnie nie. Ale czyż nie cudownie poczuć kochaną osobę całym swoim ciałem, tak bez ubrań. Czyż nie ma tam tej bliskości?
Cytat:
Zamieszczone przez
Tadeusz Jankowski
S20 podoba mi się. Jest to fotka, jak na moje oko, rodzinna, macierzyńska, szczególne wrazenie wywiera ujęcie dziecięcia w rekach, w dłoniach przez mamę, jej spojrzenie w kierunku dziecka. Nie dopatruję się tu erotyzmu. Dużo by o tym pisać, ale nie sądzę, że zdjęcie jest nakierowane na zmysłowość, zalotność, kuszenie, demonstrację urody, wdzięków, figury, jeno na bycie mamą.
Bardzo mi sie podoba takie upozowanie i ujęcie.
Pzdr, TJ
:) Szacunek.
Istnieją jeszcze wrażliwi faceci, którzy widzą inne (ważniejsze) szczegóły.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
:) cieszą mnie przeogromnie opisy Waszych spostrzeżeń.
...
Istnieją jeszcze wrażliwi faceci, którzy widzą inne (ważniejsze) szczegóły.
"Jestem facet i zawsze postrzegam kobiety przez pryzmat płci"
Trafił się Ci pod fotą jeden stunelowany ogierek i.... musisz go skomentować? Są tacy wśród nas ,co tak właśnie mają. Ja bym zignorował. Z latami mu minie, a tymczasem niech się cieszy...
A tak w ogóle, to wzięłaś się za trudny kawałek fotografii i ciekawie Ci to wychodzi.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Trafił się Ci pod fotą jeden stunelowany ogierek i.... musisz go skomentować? Są tacy wśród nas ,co tak właśnie mają. Ja bym zignorował. Z latami mu minie, a tymczasem niech się cieszy...
A tak w ogóle, to wzięłaś się za trudny kawałek fotografii i ciekawie Ci to wychodzi.
Stunelowany ogierek ... :)
Ignorować nie potrafię jeszcze komentarzy forumowiczów.
1 załącznik(ów)
S21. Załącznik 75662
Mniej gołego ciałka :)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Trochę chyba kolego przesadziłeś. Opisałem dwa zdjęcia i do każdego inny komentarz. Ok mogę pisać ochy i achy i to co chcą usłyszeć inni ale chyba autorce tych zdjęć nie o to chodzi? I co mam przepraszać za to, że zdrowy facet jestem i z tych dwóch zdjęć na drugim modelkę traktuję jak kobietę a nie jak matkę z pierwszego gdzie ją tak postrzegam bez podtekstów erotycznych? Różnica między tymi dwoma zdjęciami jest taka, że pierwsze miałoby szanse znaleźć się na paczące z pieluchami a drugie już nie :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
O widzisz.Wiecej radosci tu widac.Jednak obrobka,wyostrzanie,swiatlo"przerabianie"to na niby czarno biale,szum.Iiiij to zabija wiekszosc Twoich fotek.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Ciałko, ciałkiem, ale jest przepał na buzi małego, część grzbietu prawej dłoni (drugi i trzeci palec) A., zgubiłaś fakturę skóry i brakuje światła na jej lewym ramieniu i podramieniu oraz twarzy. Trochę te światełka się nie zrównoważyły, może trzeba było poświecić przez blendę także. A w obróbce trzeba było przymaskować zamek błyskawiczny i róg poduszki? z nitką?
To zdjęcie dla mnie zabiły szczegóły.
AP.
PS. Mirek twierdzi, że także wypranie z koloru... Na pewno racja jest po jego stronie.
Ujęcie (kadr) S21 mniejsze wywiera na mnie wrażenie niz S20. Przede wszystkim brak całości mamy, jej pozy, ułożenia na pościeli, a w nim przyłożenia się rodzicielki do malucha. To delikatne, ostrożne, ale przygarniające trzymanie dziecięcia i troskliwe wpatrzenie sie w nie mamy niesie całą fotkę.
Na S21 troche pzreszkadza przerysowanie prawej dłoni mamy oraz główki dziecka, a raczej powiedziałbym nie przerysowanie dłoni, a wyeksponowanie proporcji, które są jakie są.
Pzdr, TJ
Pomijam tematy techniczne bo od tego są inni lepsi ale w S21 już inaczej wszystko wygląda. Mina dziewczyny jest fajna taka pokazująca nadzieję i chęć przeprowadzania malucha przez życie i świat. Maluch trochę minę ma nie taką jak mógłby mieć ale z minami dzieci się nigdy nie utrafi i dla tego pomijam to, bo dzieciaki zmieniają miny 10000000 razy na sekundę i jakiego szybkiego AF by nie wymyślili to zawsze będzie on wolniejszy od miny dziecka :). I jeszcze jedno - mogłabyś wyrzucić to co jest nad łokciem tej uroczej dziewczyny :)
1 załącznik(ów)
Po długiej nieobecności pokazuję że dalej ćwiczę :smile:
Troszkę więcej wolnego czasu sprzyjało na pstryknięcie tegoż zdjęcia :smile:
Dziękuje za dotychczasowe komentarze i oczywiście prosze o więcej :smile:
S022.Załącznik 76895