Pochwal się lepiej jaki sprzęt kupiłeś :)
Wersja do druku
Pochwal się lepiej jaki sprzęt kupiłeś :)
Jeśli możesz jeszcze wy edytować to pozamykaj nawiasy
ps. widzę, że już wszytko gra
dzięki za pomoc.
A wszedłem w Nikona. Długo się wahałem ale w końcu pewnośc i szybkość AF D700 wzięła górę nad Markiem 5D.
Hehe - D700. Czy szkiełko to Nikkor AF-S 35 mm f/1.8G DX i naturalna winieta na pełnoklatkowej matrycy (FX):?:
zgadłeś :)
nie nadaje się to na białe ściany czy śnieg ale poza tym ta winietka wygląda całkiem naturalnie, zwłaszcza że ja lubię dodać. Ale szkoda że nie ma takowego szkiełka w Nikonie pod FX. Pięknie rysuje. Mogłoby być szybsze ale mam porównanie do Leici 25mm na E-3 i jest nieco lepiej. A ze spawarką :) sporo lepiej.
Ale delikatny ten cały Nikon...nie ma co porównywac do E-3 /E-1, przepaść.
Poznałem ten efekt, Fatman kiedyś pokazywał sample z takiego zestawu - foty robią się same od razu z klimatyczną winietą ;-). Kiedyś bawiłem się takim zestawem znajomego i jak dla mnie paradoksalnie to szkło większą frajdę daje na FF niż DX, pod którego było projektowane :grin:
jakby tak dokładnie przyjrzeć się szklarni Nikona to generalnie jakby im trochę "nie wychodzi", a jak już wyjdzie to trzeba napaść na bank. Nadrabiają w korpusach. Ja zawsze byłem zwolennikiem wyklepania wielosystemowej puszki wszystkomającej :)
No i kolejny nikoniarz na forum:)
Ja mam 35/1,8 z D300 ale tak się teraz zastanawiam żeby spróbować jaki efekt wyjdzie z F80, ciekawe czy winieta będzie taka jak w D700 czy może większa??
Fajne szkło za małą kasę:cool: