Odp: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
Z pewną taką nieśmiałością :oops::
63B.
Załącznik 78945
Czy teraz lepiej trochę?
Inaczej.Ale czy musi byc lepiej??I dlaczego z niesmialoscia? Przecie to Twoj watek.
Popatrz w szczegoly.Czy mlode swierki w naturze maja kolor mlodziutkiej swiezej trawy??Czy mgla w tej temperaturze,gdzie nic nie jest oszronione ma siwo niebieski kolor.Czy gdy mokro i jeszcze slonce nie wygralo to w oddali jest wsio brudno niebieskie.Czy po prostu obok autostrada i atak "Trampkow" na niej.Wszystko zalezy co chcesz uwydatnic co zaakcentowac co dla Ciebie jest wazne w kadrze na tyle,zeby widza tam poprzez tajniki obrazu kierowac.Fakt,ze mozna sie bawic i pokazac cieplo,mokro,zimno,zlota godzine.Mozna,tylko......
*Tajniki to mocne punkty,zlote podzialy,slimacznica,parabola zwijana, GO.....
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Inaczej.Ale czy musi byc lepiej??I dlaczego z niesmialoscia? Przecie to Twoj watek.
Popatrz w szczegoly.Czy mlode swierki w naturze maja kolor mlodziutkiej swiezej trawy??Czy mgla w tej temperaturze,gdzie nic nie jest oszronione ma siwo niebieski kolor.Czy gdy mokro i jeszcze slonce nie wygralo to w oddali jest wsio brudno niebieskie.Czy po prostu obok autostrada i atak "Trampkow" na niej.Wszystko zalezy co chcesz uwydatnic co zaakcentowac co dla Ciebie jest wazne w kadrze na tyle,zeby widza tam poprzez tajniki obrazu kierowac.Fakt,ze mozna sie bawic i pokazac cieplo,mokro,zimno,zlota godzine.Mozna,tylko......
*Tajniki to mocne punkty,zlote podzialy,slimacznica,parabola zwijana, GO.....
No, właśnie, można popuścić wodzy fantazji i różne obrazki z materiału wyjściowego wydobyć - co pewnie odkryciem epokowym nie jest :mrgreen:...
Bardzo ładne zdjęcie. Te mgiełki sprawiają, że wygląda jak trójwymiarowe. Mam tylko zastrzeżenie do kompozycji - ciachnąłbym połowę nieba, bo horyzont jest prawie w połowie. Czasem taka kompozycja ma uzasadnienie, ale wydaje mi się, że w tym przypadku fotografia lepiej prezentowałaby się bez nieba.
Mnie te nierzeczywiste kolory bardzo się podobają.
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
Jeśli o mnie chodzi to znacznie lepiej. Jakbym miał coś zmienić to troszkę góry bym jeszcze uciął i zmniejszył nasycenie czerwieni.
Ja tam nie wiem co bym zmienił ale mi się podoba.
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
Z pewną taką nieśmiałością :oops::
63B.
Czy teraz lepiej trochę?
PaniNikt, o ile mogę swoje trzy grosze - mnie się "kolorowanie" rzeczywistości bardzo podoba. Możemy wyrazić w ten sposób nasze ukryte marzenia, pragnienia... Jedynie co mi się nie "widzi", to te domki na horyzoncie.
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
Jedynie co mi się nie "widzi", to te domki na horyzoncie.
Zburzyć!!! DEMOLKA :D
Tak na poważnie. Mnie tam nie przeszkadza. Ja bym raczej stonował kolory trochę. Ale to ja. Ważne, żeby autorowi się podobało. Ale postęp widać. Ważne, żeby wiedzieć, za który suwak pokręcić, aby osiągnąć wymagany efekt.
No i jak tu dogodzić? Za szare, za kwadratowe, za kolorowe, za dużo nieba, za ciepłe, chałupki nie teges :lol::wink::mrgreen:... Przyznaję [na poważnie], ta wersja podkręcona i podgrzana w kierunku "wariacji na temat", raczej w formie treningu niż ostatecznej propozycji, ale fajno, że zaglądacie i wypowiadacie się, a ja będę trenować dalej ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
No i jak tu dogodzić? Za szare, za kwadratowe, za kolorowe, za dużo nieba, za ciepłe, chałupki nie teges :lol::wink::mrgreen:... Przyznaję [na poważnie], ta wersja podkręcona i podgrzana w kierunku "wariacji na temat", raczej w formie treningu niż ostatecznej propozycji, ale fajno, że zaglądacie i wypowiadacie się, a ja będę trenować dalej ;).
PaniNikt, bo my facety takie już jesteśmy marudy ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
PaniNikt, bo my facety takie już jesteśmy marudy ;)
Taaa, wieeem :mrgreen: