Chętnie pooglądam wszelakie góry w każdej ilości:).
Zawsze jest sens, lubię oglądać te same góry widziane oczami różnych osób:).
Pozdrawiam
Wersja do druku
Idziemy dalej w kierunku Zawratu, klikając ile wlezie :)
769.
Załącznik 166014
770.
Załącznik 166015
771.
Załącznik 166016
772.
Załącznik 166017
773.
Załącznik 166018
Miodne panie, miodne :)
772 cudo :) :) :)
chyba trzeba będzie ten Zawrat w końcu odwiedzić - jak tam takie widoki :) :) :)
Pięknie, fajny szlak - wprawka przed Orlą Percią :)
Zdjecia mowia-Ty tez tam wejdziesz.
Widoczek z 770 piekny.
Kapitalne. 770 naj.
Kolejne piękne widoki, a 770 - cudo :)
Piękne ostatnie wrzuty - ostatnia w mojej ocenie najlepsza. Kozica pięknie pozowała na grzbiecie góry. Gratuluje.
Dalej w kierunku Zawratu:
774. Ze Świnicy idziemy
Załącznik 166321
775. Do Przełęczy Zawrat już blisko.
Załącznik 166320
776. Zawratowy Żleb prowadzący do Czarnego Stawu Gąsienicowego.
Załącznik 166322
777. Na wprost Orla Perć.
Załącznik 166323
Łał, wow, o k**wa :mrgreen:
i po co wchodziłeś tak wysoko, przecież tam nic nie ma:mrgreen:
gratuluję wyprawy.
chyba szybciej pojadę na Madagaskar niż wejdę tak wysoko:grin:
Ostatni odcinek listopadowej trasy:
778. Schodzimy w dół zostawiając Orlą Perć na inną okazję.
Załącznik 166351
779.
Załącznik 166352
780. Spojrzenie za siebie
Załącznik 166353
781. Zbliżenie na Zawrat
Załącznik 166354
782. Dolina Pięciu Stawów Polskich
Załącznik 166355
783. Nad nami Orla Perć
Załącznik 166356
Spektakularne ujęcia - oglądam z wielką przyjemnością :)
Listopad bez sniegu..to smuci.
Dzięki dobry człowieku, "nachodziłem" się po naszych Taterkach w Twoim towarzystwie, oj "nachodziłem", teraz sobie posiedzę i odpocznę. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Listopadowe kadry kapitalne, Zawrat i okolica w tych jesiennych kolorach z odrobiną śniegu pięknie się prezentują.
Te łańcuchy na 773. wyglądają tak niewinnie, a pamiętam jak wychodziłem tam pierwszy raz, na przełomie maja i czerwca, rano w schronisku "Murowaniec" ratownicy znając aktualnie panujące warunki powiedzieli, że przejdziemy tamtędy bez problemu, bo to jest trasa cytuję: "dla kobiety w ciąży, na spocenie" i oczywiście poszliśmy, pod przełęczą pojawiły się gęste chmury, widoczność spadła do 10 metrów, a łańcuchy ze zdjęcia 773. wystawały tylko co kilka metrów spod lodu i zmarzniętego śniegu, nie wiem jakim cudem to przeszliśmy, ale od tego czasu nabrałem wielkiego respektu do wysokich gór:).
Pozdrawiam
Smuci, ale jeszcze bardziej to, że w styczniu nie ma bo to co tam jest to tyle co nic niestety :neutral:
Nawet chciałem się tam wybrać ale szkoda czasu i zdrowia :cry:, jak tak dalej pójdzie to niedługo na krokusy można będzie jechać.
W zeszłym roku dużo śniegu było wiosną, dziwi mnie tylko ta opinia ratowników.
A pochodź sobie, tylko w jakąś przepaść nie wpadnij :mrgreen:
Na koniec trzy szeroookie (klikamy):
784.
Załącznik 166420
785.
Załącznik 166421
786.
Załącznik 166422
Poklikalem... niesamowite widoki.
najpierw 786 mi sie wydawala najlepsza - ale chyba jednak wolę 785 (choć jakby miała nieba więcej i w takim klimacie jak na 786 to by było w ogóle miodzio :) )
Dobra, idę na Świnicę... mogę nawet spaść :roll: cudo :grin:
Bardzo fajne panoramki :)
szerokie ujęcia z tym jeziorkiem widzą mi się najbardziej:)
Oczy szeroko otworzyłem, jak tylko najszerzej umiałem i podziwiałem :) Środkowe ujęcie podoba mi się najbardziej.
Jak zwykle piękne widoki. Panoramy szczególnie mi się podobają.
Jeszcze raz cofniemy się do zeszłego roku, gdzie na koniec wycieczki na Koprowy odwiedziłem Tatrzański Cmentarz Symboliczny (zwany też Symboliczny Cmentarz Ofiar Tatr) poświęcony przede wszystkim związanych z Tatrami ofiarom gór. Położony on jest w pobliżu Popradskiego Plesa na zachodnich stokach Osterwy.
787. Popradskie Pleso
Załącznik 166824
Obmyśliłem sobie tu inny kadr do zrobienia w powrotnej drodze gdy będzie mniej ludzi. Ludzi faktycznie nie było ale słońca tez niestety :|