dosłownie tak to wyglądało :) za pięć minut byłem w drodze do pracy a wtedy dopiero było na co popatrzyć :)
Wersja do druku
dosłownie tak to wyglądało :) za pięć minut byłem w drodze do pracy a wtedy dopiero było na co popatrzyć :)
Bardzo fajne to 2, a to 4 jakoś bym zmiękczył :)
Daniele ładnie zapozowały, zwłaszcza na pierwszym.
Jak na początek sezonu zasiadkowego, to bardzo ładne krukowate upolowałeś, sójka podoba się bardziej.
Pierwszy kadr wydaje się zbyt ciemny, drugi i trzeci ciekawie wygląda, na moje oko ostatni troszkę przekombinowany.
Cenna rada, niższa perspektywa zdecydowanie lepsza, zima w tym roku podobno będzie bezśnieżna to i konar możesz spokojnie zagłębić:grin:.
Pozdrawiam
tym razem dopadł mnie niefart ale wszystko skończyło się dobrze. okazało się, że mam nieproszonych gości na czatowni. zjadali mi mięso, płoszyli ptaszory itp. zmieniłem całkowicie miejsce i teraz jest wszystko ok :) latające są spokojne, widzą wszystko dookoła to i spokojniej konsumują :) po 4 dniach drapieżniki przyleciały co mnie bardzo ucieszyło :) kilka fot do wglądu. pozdrawiam
"czatowanie" przynosi efekty :)
w tym wypadku jestem zadowolony :)
---------- Post dodany o 15:28 ---------- Poprzedni post był o 15:27 ----------
:lol: ale byłaby uczta . tylko jakbym rozbestwił ptaszory, to bałbym się przychodzić na czatownie w obawie o własne zdrowie :)
---------- Post dodany o 15:30 ---------- Poprzedni post był o 15:28 ----------
super sprawa :) nawet kiedy nogi mają temperaturę otoczenia :) ale już mam asortyment aby było cieplej.
---------- Post dodany o 15:31 ---------- Poprzedni post był o 15:30 ----------
oj będzie :) tylko trochę mrozu i śniegu potrzebne :)
ostatnio w wątku naszego forumowicza wyczytałem o szkłach rzutnikowych. takie malowanki bardzo mi się podobają i zafascynowany nowymi możliwościami dopadłem szkiełko, które nadaje się do tego rodzaju fotografii. niestety bez mechanizmu ślimakowego. biorąc pod uwagę, że będę potrzebował czegoś do zmiany ogniskowej, poszukałem, popytałem i od znajomego dostałem stare ruskie szkło Kaljendar 2.8 100mm. rozmontowałem totalnie, zostawiając obudowę na którą przykleiłem szkło rzutnikowe ( działa mechanizm zmiany ogniskowej :) ). bagnet prawie idealny jak mocowanie 4/3, ale zamówiłem oryginał który zamontuje. postaram się uszczelnić to szkiełko ale dam cynk wtedy jak się uda :). tymczasem kilka zdjęć samego obiektywui kilka zdjęć z niego. pozdr
Ciekawa koncepcja pająka (przed ostatnie) :mrgreen: :)
Tego pająka to do galerii poproszę [emoji39]
To co dzieje się przed czatownią wygląda obiecująco, trzymam kciuki za udany sezon.
Ptaszki swietne.
Też mi się podobają ptasie fotki. Drugie zdjęcie to chyba pokazuje ciche dni w sójczym małżeństwie. :D
Pająk i skrzydełko bardzo fajne...., bo takie z lekka zakręcone jak lubię :), aż szkoda że nie próbujesz bardziej zabrać się za głupoty bo tak widzę masz ukryty dar :)
W tym pająku tylko jedno trochę mi nie pasuje - tułów i odwłok, chyba powinien być bardziej czarny (co można zrobić) i mógłby być bardziej ostry ale tu nie wnikam bo sprzęt którym robiłeś nie jest łatwy do opanowania a czasami nawet nie da się go opanować bo nie daje takiej możliwości sam w sobie :)
Ciekawie zapowiadają się zdjęcia. Czekam na dalsze wykonane ym obiektywem.
ciężko nie jest ale światło musi być dobre i jakiś mega ostry to nie jest obiektyw. opanować go nie jest bardzo trudno ale jest wymagający. za głupoty się wezmę ale niedługo bo muszę parę rzeczy sobie załatwić :) na zimowe wieczory będzie zajęcie. rano na ptaszory, a w nocy różniaste :)
---------- Post dodany o 16:39 ---------- Poprzedni post był o 16:37 ----------
dobrze ze dramatu nie ma :) już dorzucam kolejne
tymczasem Biedronka dla zabicia nudy :)
Ptaszory super, dla mnie naj Sojki i Sroczka :)
pozdro
rzeczywiście ptaszki na konarze ładniejsze. widać że są na wysokości aparatu i tło ładnie się rozmnywa
w myszakach rozpraszają trochę te trawy. ale jak przyjdzie śnieg, przykryje je, ładnie odbije światło i będą super foty na ziemi:grin: trzymam kciuki
pierwszy myszak chyba lekko leci w lewo:?:
będzie ich więcej :) mam nadzieję, że będą Kruki bo słychać je ale nie widać. Wrony siwe też się może znajdą :) fajnie, że zaglądasz. pozdr
---------- Post dodany o 19:47 ---------- Poprzedni post był o 19:43 ----------
teraz tło rzeczywiście mi się podoba :) te trawy dziś przy podrzuceniu mięsiwa szybko wykosiłem i podstawiłem drugiego badyla trochę bliżej czaty :) może zyskam na detalu. nie ogarnąłem poziomu z tym myszakiem:oops:. dzięki za cenne rady i jak tylko program pozwoli będzie + . pozdr
kolejny ptaszor :) światełko było fajne i właśnie to tło mi fajnie gra przy tych zdjęciach :)
Chyba ladnie pozuje a tlo mi sie podoba.
Co taka posucha?
Dawac foty bo nuda ;)
pozdro
Nyny- mam kilka ale z jpegow powyciagane. Wrzucę coś na dniach :-) .
Ostatnio padł mi dysk w laptopie. Po zamontowaniu nowego i wgraniu windows 8 LR nie widzi rawòw. Nawet sprawdzalem inne wersje trialowe i pisze "podglad niedostepny" i nie importuje mi zdjęć. Zdjecia jpg widzi i bez problemu. Mial tak ktoś? Bo juz nie wiem co robić.
Pozdr
kilka zdjęć z czatowni i kilka innych dzisiaj. nie ma śniegu, zimy, ale idzie ku dobremu, bo u mnie dzisiaj koło -10c będzie. ptaszory będą głodne. napatrzyłem się już jak to Myszaki pilnują swoich porcji jedzenia, jak Sroki poddziobują Myszołowy jak te za długo jedzą i tym podobne zachowania :) szkoda, że Kruków nie ma ale możliwe że będą jak śnieg spadnie :) a tak poza tym to SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :) pozdr
Fajny ptaszor :), kolejnych pięknych sępów, orłów, sokołów i innych oblechów życzę w nowym roku :)
Na przedostatnim jest taki dostojny, królewski :)
Piękne zdjęcia, i też Ci życzę światła i udanych łowów :)
Jest GIT ;)
I rowniez najlepszego w nowym roku, samych pelnych kart.
podro
Dołączam się do życzeń,fajne pierze:grin:
i oczywiście więcej czasu dla wszystkich na focenie :) coś mi się zdaje, że te dwa zdjęcia myszaka z ostatniej wrzuty to nie te, które chciałem dodać ale niech już zostaną. a przed końcem 2015 dorzucę jeszcze kilka kadrów :)