Zamieszczone przez
Peter1976
Witam !!
Dziś zbudowałem nową czatownię w miejscu o którym myślałem od dawna. Opiszę krótko budowę, ponieważ jest prosta a czatownia zbudowana w ten sposób jest praktyczna i dość trwała.
Czatownia powstała z dwóch wojskowych pałatek, kto był w wojsku ten wie jak to działa:-P (koszt na allegro około 30 zł)
Jest to rodzaj namiotu bez podłogi, w bokach z czterech stron są gotowe otwory zapinane na guziki, które doskonale nadają się na wysunięcie obiektywu:twisted: Z dowolnej strony namiotu, co pozwala wykorzystać światło z każdej strony:!:
Na "namiot" narzuciłem siatkę a boki obłożyłem sianem którego w około leży sporo na czubku umocowałem gałązkę żeby zamaskować dość ostry czubek namiotu.
Jutro dodam jeszcze trochę gałązek dla lepszego maskowania:-P
Obok czatowni ustawiony jest patyk na którym spodziewam się modeli:roll: a także karmnik ze smakołykami (słonecznik)
Wszystko to przygotowałem na działce nieopodal domu na której zasadzono modrzewie,sosny, jodły taki swego rodzaju młodnik:) Panuje tam dobre światło szczególnie przed wieczorem,dość ciekawe tła i jest względny spokój:roll:
Bardzo polecam taki rodzaj ukrycia:!::!: Jest tani:idea:,szybki w budowie(mobilny), "wygodny" w środku:-P
Pozdrawiam !!