Pozwolę sobie nazwać bzdurą określenie "Puszka NEX bije na głowę m4/3"
ale widać mamy inne punkty widzenia
Wersja do druku
Pozwolę sobie nazwać bzdurą określenie "Puszka NEX bije na głowę m4/3"
ale widać mamy inne punkty widzenia
Witam !
Ciekawi mnie ta kolosalna roznica na korzysc Nex-a.
Chetnie dowiedzialbym sie wiecej na ten temat.
Pozdrawiam
wiesz - jak bym stał przed wyborem czy na tramping po górach albo w miejscu gdzie jest diablo ciepło i wilgotno zabrać e3 14-54 / 9-18 / 40-150
czy EPL1 mzd9-18 mzd 14-150 to bym sie nie wahał. Jasne - jakość będzie inna ze wzgledu na jakość szkieł ale sama matryca.. różnica nie wielka...
Lustrzanka jest super rzeczywiście ale jak sie jedzie robic zdjęcia - jeśli fotografujesz przy okazji jeżdżenia - jest kolosalna różnica miedzy zestawem u4/3 a 4/3
To samo gdy chesz wygladac niepozornie i wtapiać się w tłum
podobnie gdy obcinasz wagę bo lecisz samolotem, albo lecisz nurkować. Jest wiele zastosowań gdzie duże nie znaczy lepsze :) a wręcz przeciwnie...
... czyli się w pełni zgadzamy
pozdrawiam
Panie i Panowie proszę jeszcze raz, pomóżcie tatusiowi:cry:
Interesują mnie tylko dwie rzeczy w E-PL2:
- jak to jest z przekłamywaniem kolorów na lcd
- jak to jest z balansem bieli, oglądałem troszkę sampli i odnoszę wrażenie, że ociepla kolory, czy to tylko moje złudne wrażenie
Reszta jest dla mnie na tak:wink: a wylot już 7 maja
i tu sie z Toba zgodze, moim bledem byl wybor po parametrach puszki nex-5, a pozniej sie okazalo ze nie za bardzo jest z czym jej uzywac. Wczoraj zakupilem GF1 i zbieram teraz szklarnie panasonica, jedzie juz do mnie 45mm, teraz stoje przed dylematem 7-14 czy 14, a jak tylko sie pokaze to uzupelnie system o 25mm - i bedzie komplet fajnych szkliel, ktorych system Sony E pewnie sie predko nie dorobi...