I Fiat i Triumph świetne. Zadziwająca jest ich bliskość stylistyczna. Zupełnie inni projektanci je rysowali. Nie było wtedy jeszcze takiej globalizacji a jednak, przynajmniej mi te dwa modele się mylą. Na piewrszy rzut oka.
Wersja do druku
I Fiat i Triumph świetne. Zadziwająca jest ich bliskość stylistyczna. Zupełnie inni projektanci je rysowali. Nie było wtedy jeszcze takiej globalizacji a jednak, przynajmniej mi te dwa modele się mylą. Na piewrszy rzut oka.
Dalej są. I to nie byle jakich. Księgowi jednak zabijają ducha motoryzacji. Vide np. SAAB...
Spora zagadka. Samochód ma dużo cech Peugeota 504 cabrio przed 1970. Póżniej już zachwycano się prostokątnymi reflektorami. Nie pasuje mi wykrój tylnej szyby. Nietypowe tez dla tamtej marki i epoki chwyty powietrza na masce i błotnikach. Nie pójde przez to dzis spać...
Może Simca ???
Nie zauważyłem żadnych oznaczeń dotyczących marki, podejrzewałem, że to moża brytyjska rodzima produkcja. Ale ja kompletny laik w tych sprawach jestem. Jeśli będe przechodził i nadal tam będzie, postaram się więcej zdjęć zrobić. Nie chciałem Ci spędzać snu z powiek :grin:
Zrób prosze kilka zdjęć. Do wczoraj byłem przekonany, że o samochodach wiem bardzo dużo:-).
---------- Post dodany o 04:55 ---------- Poprzedni post był o 04:54 ----------
Raczej nie. Simca powołana była nieco później. Tak jak Seat i Innocenti. Poza tym. Tylko bardzo bogate marki kontynentalne mogly sobie pozwolić na produkcję małej ilości aut z kierownicą po prawej stronie. Duże prawdopodobienstwo, że to którąś z istniejących już brytyjskich marek. Budowali auta po stodolach wieczorami :-)
Witajcie.
Bawiąc przejazdem w Łodzi natrafiłem na parkingu Ikei na spotkanie entuzjastów smochodów z obniżonym zawieszeniem.
Reprezentowano wiele marek, ale moją uwagę zwróciły dwa popularne kiedys auta - Opel Kadet i VW Golf I. Ten ostatni w wersji cabrio. Który waszym zdaniem jest ciekawszy?
Ten cabrio bardziej mi się podoba. :grin: