teraz dużego zwierza wypatrzyć to sztuka ze względu na to, że wszystko konkretnie zarosło. zresztą ostatnio to zwierzyna mnie prędzej wypatrzy niż ja :)
Wersja do druku
Wykorzystujesz kazda chwile.
Ja tak jak Nyny :grin:. Żelek też mi się podoba ale trochę to czarne tło przeszkadza - jak przypuszczam efekt lampy błyskowej :grin:
W niebo tez bym sobie strzelił, ale musiałbym gdzieś daleko wyjechać :)
mi też na początku czachę przypominało ale żony fantazja lepsza bo żona ma zawsze racje :D
---------- Post dodany o 21:26 ---------- Poprzedni post był o 21:23 ----------
staram się być na bieżąco w terenie :) odsypiam kiedy się da :)
---------- Post dodany o 21:35 ---------- Poprzedni post był o 21:26 ----------
z żelkiem było zabawy, nie dopalane ale tło trawiaste gęste i mocno zacienione f13 albo 14 już nie pamiętam i światło zza pleców prosto na modela. też mnie zaskoczyło że aż takie czarne wyszło. dobra zabawa z fotografią nocną. ja ruszam około 17-20 km od miasta i tam najlepiej to wychodzi. Ty jak górskie wędrówki lubisz to może kiedyś coś naświetlisz dłużej :) gdzieś czytałem, że już z Sokolicy można obserwować wschodzącą drogę mleczną, nawet jakieś zdjęcia oglądałem. a jakbyś do juesej pojechał to tam eldorado :) pozdr
Ja to z dwieście pojadę i nie wiem czy ciemne niebo znajdę. Myślałem o Bieszczadach w zeszłym roku ale się zachmurzyło więc wróciłem do domu. Juesej trochę daleko aczkolwiek ostatni (i pierwszy od niepamiętnych czasów) raz Drogę Mleczną widziałem nad Kanionem Kolorado tyle, że statywu nie miałem :roll:. Trzeba będzie w Izery pojechać :grin:
też mam taką sytuację, że gdzie nie pojadę to za 20-30 km i miasto. ale chyba Bieszczady zwiedzę w tym roku bo już się zbieram z 3 lata. zazdroszczę okazji oglądania Drogi Mlecznej. może kiedyś też mi się uda :D trzeba być optymistą ! poczytałem o Izerach. nie jest daleko i nawet wysoko więc można by było coś pofotografować :)
Ci co byli w Wysowej, całą galaktykę oglądali i focili :D
Nie wiem czy na to trafiłeś - jest tam Park Ciemnego Nieba http://www.izera-darksky.eu/index-pl.html
w Wysowej byłem ale z 10 lat temu. jeszcze Canonem na kliszę zdjęcia robiłem :D ale galktykę to w głowie miałem od nadmiaru ... :mrgreen:
---------- Post dodany o 22:25 ---------- Poprzedni post był o 22:21 ----------
o dżizus :mrgreen: jadę tam ! dzięki za namiary. dam plusa przy najbliższej okazji bo prgrm nie pozwala . zaraz sprawdzam ile km od TBG.
Chyba bliżej będziesz miał Gwiezdne Bieszczady :grin: http://www.gwiezdnebieszczady.pl/
Dziękuje bardzo :D
Masz jeszcze z Beskidu NIskiego http://kosmicznewycieczki.blogspot.c...ba-beskid.html
Szczerze polecam okolice Radocyny.
do Radocyny mam najbliżej :) jakieś 160km , Tarnobrzeg - Lutowiska już 230km (nie jest źle). w Izery to już około 630km...uff daleko :) chyba na jesień pojadę w Bieszczady a jak wcześniej się uda to do Radocyny wskoczę :) pozdrawiam i dzięki Alnico i Bodzip za informacje
jak na razie ćwiczenia przed wyjazdem :D jestem mega zadowolony z tego kadru bo w końcu Droga Mleczna się pojawiła. robione z okna :D pozdr
Super, ja takie foty bardzo lubię. Ćwiczenia dadzą na pewno efekty w postaci super zdjęć.
każdy chyba słyszał o drodze mlecznej ale nie każdy widział : D... może to nie zorza ale efektowne ; )
dawno nic nie wrzucałem bo i czasu nie ma za dużo. mam trochę zachomikowanych kadrów ale żeby obrobić to musiałbym nie spać po 20 godzin :) dzisiaj kilka takich co się udało jak rodzinka spała :) pozdrawiam
Robal super, widoczek nostalgiczny, lisek chudy. Brawo :)
Lis fajny :)
A,gdzie to tak ladnie jest.Lisek taki zagubiony.
Świetna droga mleczna, czarodziejska mgła nad zbożem i "uśmiechnięty" lisek - super kadry - gratulacje :)
fajnie że wpadliście :) tereny to okolice Tarnobrzega. Lisek zagubiony bo kompana zgubił. o tutaj proszę te dwa łobuzy :)
Fajna szczotka a lisek jeszcze fajniejszy :grin:
Widzę, że trenujesz drogę mleczną. Foty rokują nadzieję, że będzie dobrze jak będziesz miał ciemne niebo. To które trafiłem na Polanie Chochołowskiej też jeszcze za jasne. Trzeba w Bieszczady, Izery albo w okolice Bodzipa :grin:
---------- Post dodany o 22:04 ---------- Poprzedni post był o 22:03 ----------
Fajne te dwa liski :grin:
na Biesy już kasę odkładam ale na jesień chciałbym pojechać :) technika na Drogę Mleczną jest. ostatnio oglądałem zdjęcia znajomego, który robił z Wetliny i całkiem czarne to niebo było a i coś było widać :) pozdr
Liski super:grin:
Fajne obrazki. Robal super, miałem w Szkocji 60 macro tyle że robali tam praktycznie nie było. I ani jednej foty makro nie mam. Liski świetne :)
Lisy super choć wyglądają jak po jakiejś reformie :), Robal mi się bardzo podoba.
jakoś tak się ostatnio trafia, że jak jestem w pracy to pogoda jest ok ale jak pojadę w teren to wieje i pada. tak też było i tym razem. musiałem do samochodu biec, żeby sprzętu nie utopić, ale coś się pstrykło :)
Numer dwa wyszedł najlepiej, moim zdaniem, fajny motylek :) . A ten ostatni kto zacz?
Fajne zdjęcia, pstrykło się nawet tumaka :)
faaajne :)
O widzę, że też dorwałeś węża od prysznica :grin:. Ładna wrzutka, trzeba by się też wybrać na robale a ciągle leje :evil:
Z poprzedniej wrzutki szczotka - jak Alnico robala nazwał (thx za nowe słówko na robale*) - super.
Też jestem ciekaw co w ostatniej wrzutce na ostatniej focie jest. Kuna?
* Inne terminy przyswojone dzięki temu forum to żelek i oblech :) Żonie też się te określenia spodobały.
dzięki za odwiedziny :) ten zwierz to Kuna leśna zwana też Tumakiem :) ładne ale strasznie płochliwe. Alnico słownictwo wzbogaca rzeczywiście :D całkiem przyzwoite skojarzenie a i wąż od prysznica jest dobry :D pozdrawiam