Mój Jupiter już skończony, teraz tylko muszę go przestrzelić na kliszy. Efekt "pracy" wrzuciłem do mojego wątku o nim.
Zdjęcie robione Chinonem 55/1.7
Wersja do druku
Mój Jupiter już skończony, teraz tylko muszę go przestrzelić na kliszy. Efekt "pracy" wrzuciłem do mojego wątku o nim.
Zdjęcie robione Chinonem 55/1.7
cissic, czwarte zdjęcie jest super.
E-510 + Zuiko OM 50 1.8
Ten Sonnar to mistrzostwo świata jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości optyki. Wykonanie też nie jest najgorsze. Denerwująca jest tylko osłona obiektywu, która jest przymocowana na stałe i troszkę lata. Pod światło pracuje lepiej niż rewelacyjne Zuiko OM 135 f2.8 i sporo zajęło mi czasu nim osiągnąłem podobne wyniki z manualnym obiektywem Olka. Jest niestety troszkę ciemniejszy i oczywiście gorzej wykonany, ale to detal jeśli ktoś szuka rewelacyjnej optyki w bardzo dobrej cenie. Polecam wszystkim, którzy zastanawiają się nad jakąś starą 135-ką. Proszę pamiętajcie tylko, że czasem stare obiektywy (zwłaszcza te długie) mają problem z kontrastem i trzeba czasem podciągnąć to i owo w jakimś PS.
pancolar 50mm 1,8 , pozdr
Masz tą fotkę w kolorze? Może byś wrzucił jeśli to nie jest kłopot. Zainteresował mnie ten zakręcony bokeh :)
prosze bardzo w kolorze , jak trafisz na dobry egzemplarz to wyjatkowe szkielko , mialem dwa wersje z powlokami byl taki sobie , ten to starsza wersja zeberka bez powlok ,pozdr
broda - czarno biała wersja moim zdaniem jest fajniejsza. Pozdrawiam.
Wygląda naprawdę nieźle. Danke :)