Dla odmiany próchno i rdza...;-)
Załącznik 103612 Załącznik 103611
Załącznik 103613 Załącznik 103614
Wersja do druku
Dla odmiany próchno i rdza...;-)
Załącznik 103612 Załącznik 103611
Załącznik 103613 Załącznik 103614
całkiem fajne to próchno kolorystycznie :) wybieram lewy górny róg :)
Tropic ładne motywy wytropił.:grin:
Ty to wywołujesz w OV2 czy OV3?
No to powiem Ci, że mieszam w tym OV, mieszam i jakoś nie bardzo to mieszanie mi się podoba. W końcu otwarłem w ACDSee i dokończyłem w Gimp-ie i takie dwie namieszałem.
Załącznik 103620 Załącznik 103621
Tak spsułem te foty. :-(
Chyba mnie nie pobijecie. :-)
Całkiem dobrze wyszło. Może jeszcze troszkę więcej ostrości by się zdało. Ahutta z kolorami przesadziłeś mz. Pierwsze zbyt czerwone, drugie za żółte. Aczkolwiek fakturę wyciągnąłeś na maksa.
Dorzucę i swoją wersję:)Załącznik 103645
Może tak...
Załącznik 103649
Zdjęcie nie jest tragiczne ale myślę, że warto popracować jeszcze nad zdjęciami. Masz może jakieś z modelem ? dla porównania
Ale się wyrażasz :D
Bogdana wersja też mi się podoba. Teraz pozostaje nam poczekać na autora, ale już wiem, że będzie niepocieszony, bo Tropic całość obróbki w OV robi i ew. podrasowanie zdjęcia w Gimp-ie/PS już nie wchodzi w grę. I tu pojawia się problem, bo myśmy się w większości wywoływali te zdjęcia w innych programach i pewnie dodatkowo jeszcze obrobili. Nic to, przyjdzie, zobaczy, pogadamy :)
Co tu dużo gadać...wersja Andtor-a chyba najlepsza.I masz rację Arek,wolę jak się nie grzebie w PS-ujach. Ideałem byłoby jakby takie cuś z puszki wyszło ! To jest prawdziwa fotografia...bez postprodukcji....:-)
Z pewną dozą nieśmiałości...
Załącznik 104400
Materiał na lampie...celowe !!
---------- Post dodany o 01:17 ---------- Poprzedni post był o 01:11 ----------
"Dwaj portretów malarze słynęli przed laty:
Piotr dobry, a ubogi. Jan zły, a bogaty.
Piotr malował wybornie, a głód go uciskał,
Jan mało i źle robił, więcej jednak zyskał.
Dlaczegoż los tak różny mieli ci malarze?
Piotr malował podobne, Jan piękniejsze twarze."
;-)
Ale przynajmniej troszkę się zabawiłem...:-)
Załącznik 104494
Załącznik 104495
Załącznik 104496
Załącznik 104497
Widać nie tylko Ty :D
Nie mozesz.Tylko swiec delikatniej tak zeby polcienie byly bardziej takie "senne"O takie.
Załącznik 104501To jest kapitalne.Naprawde swietne zdjecie dziecka.Zywe radosne...po prostu naprawde dobre..
Mirek, znowu zaszalałeś :D Piknie :D
Życzę sobię cobyś luknął na RAW-a...https://www.dropbox.com/s/uwb7vrex0w2xlqo/PB106877.ORF
Sorki zabyłem gdziesik maila :-(
No ale po co dziecku tak skórę wygładzać? Wyszła jak lalka. Nie chodzi o kolor (Mirka jest zdecydowanie lepszy) ale o tę gładź.
A to ja tak nieśmiało, skoro RAW-a udostępniłeś :)
Załącznik 104508
Pomijając kwestię obróbki Krzyśku, i tak cudne fotki zrobiłeś.:grin:
Popatrz jak mam ustawionego rawa zanim go otworze.Pozniej tylko standartowe pomniejszanie i wyostrzanie.
Tu masz screeny i pokazane ustawienia.Załącznik 104510Załącznik 104511Załącznik 104512
Moze zbyt iluminacja sie zabawilem i wyszlo za gladkie.