Witam. Kupiłem ten aparat miesiąc temu i dzisiaj zakleszczyła mi się karta SD w slocie. Nie mogę jej wyciągnąć. Czy czeka mnie serwis? Może jest jakiś sposób...
Wersja do druku
Witam. Kupiłem ten aparat miesiąc temu i dzisiaj zakleszczyła mi się karta SD w slocie. Nie mogę jej wyciągnąć. Czy czeka mnie serwis? Może jest jakiś sposób...
Jedna karta nie chciała zaskoczyć więc włożyłem drugą i ta się zakleszczyła. Oczywiście próbowałem na różne sposoby.
Interwał 30s, naświetlanie 20s, manualny obiektyw, wyłączony monitor - E-M5 II zrobił 171 fotek w czasie 85,5 minuty.
Dla dłuższych czasów/większej ilości fotek trzeba by zasilanie zewnętrzne dorzucić (lub grip z aku jeśli taki jest). Na 2 akumulatorkach 18650 powinien mniej więcej 3 razy tyle wyciągnąć.
Czy miał ktoś z Was problem z fotografowaniem w niskich temperaturach? Nie są ekstremalnie niskie (niewiele poniżej 0), a po dłuższym przebywaniu na zewnątrz aparat zaczyna mi głupieć i albo robi puste klatki, albo zrobi zdjęcie i się zawiesza. Po kilkunastu minutach przebywania w torbie znów jest ok.
Z moim Starym (e-510) brykaliśmy przy -20 i nic się nie działo.
Fotografowałem na mrozie i nie było żadnego problemu poza obsługą aparatu w rękawiczkach.