Chyba po raz drugi, na ja bym w każdym razie się nie oparł takiej fajnej zabawce i pierwsze ładowanie byłoby już historią :D
Wersja do druku
no to pierwsza mała prezentacja z "dnia w pracy", makro, portret i tele :) :
Załącznik 157317 Załącznik 157320 Załącznik 157321 Załącznik 157318 Załącznik 157319
Iso mam ustawione na max 1600, domyslnie: 100, zdjecia z jpegów po lekkiej korekcie jasnych parti - lekko przepala względem XZ-2, bo do niego będę porównywał stylusa w kolejnych postach, ostrość na 0 w aparacie i nic przy niej nie robię.
Dla mnie subiektywnie szum jest nieco wyższy w Stylusie 1, niż w XZ-2. W tym pierwszym mam ISO 1000, w drugim ISO 1250. Na upartego można oba ciągnąć do 2000, ale to jak już naprawdę musimy mieć zdjęcie.
Mnie zastanawia jak by sobie poradził w fotografii makro...Mike017 jak masz coś jeszcze z makro to wstaw
Na razie ustrzeliłem tylko tego konika, ale widzę że będzie dobrze - podobnie jak w XZ-2, choć odlegość minimalna to 5 cm dla super makro w stosunku do 1 cm XZ-2, G7X Canona nie miał makro w porównaniu do olków.
Zdjęciami makro na pewno sie jeszcze pochwalę, tylko zapoluję na odpowiednie motywy:grin:
P.S.
Zdaje mie się, że nie wielu tu posiadaczy Stylusa :cry:, zdjęcia praktycznie żadnego !