Zdjęcie "y-m" podoba mi się, choć kolor kwiatu jakiś nieciekawy jakby brudny ;)
Wersja do druku
Zdjęcie "y-m" podoba mi się, choć kolor kwiatu jakiś nieciekawy jakby brudny ;)
Kurcze, faktycznie dziwnie to wyglada jak facet facetowi kwiatka dedykuje :-)
Ale tłumacza się tylko winni, wiec ja nic nie mówie.
Zdjęcie tego samego jeziorka co wcześniej :)
Nie wiem co Wam się w kwiecie nie podoba, ja jestem na tak chociaż go nie otrzymałem :grin: ładny
Pzdr
I jeszcze raz jezioro Złotnickie
W świetle księżyca
Ostatnie b. ciekawe
pzdr
Zdecydowanie idzie jesień
I Ruiny browaru
Qrde, dobre.
Nie wnikam w szczegóły wykonania. To Twoja tajemnica.
Efekt końcowy świetny.
Mnie się od dawna marzy Kobieta nie całkiem ubrana przy pełni księżyca.
Marzy mi się i marzy. Lato minęło i nadal się marzy.
Jak jest pełnia to chmury przysłonią. Jak nie ma chmur to modelka nie ma czasu.
A jak Ona ma czas to znowu mnie coś wypadnie.
Ale to nie przeszkadza mi marzyć w dalszym ciągu. :-)
Łande kadry.
W pierwszym urokliwa, jesienna kolorystyka, drugi to chyba HDR?
Dzięki za uwagę.
Żadne ze zdjęć nie jest HDRem. Drzewo faktycznie robione bez światła (bardzo zachmurzone niebo). W browarze jest bardzo mocno podciągnięty kontrast lokalny, ale tylko dla samego budynku.
FotoAmator co do "światła księżyca" to żadna tajemnica, statyw, ISO100, F11 i 1 min naświetlania.
Pzdr Krzysiek
Wiem, wiem.
Tylko coś mi się wydaje, że taki kontrast (niebo i pierwszy plan), nie za bardzo się zmieści.
A delikatna jasna linia wzdłuż drzew na horyzoncie coś mi mówi, że niebo było bardziej wypalone.
Ale to żaden grzech. Ogólny efekt się liczy, A ten jest bardzo dobry.
Po to są techniki fotografowania i komputery by dobre zdjęcia robić.
FotoAmator z tego co pamiętam, reszta to konwersja w PS na B&W, czyli ściemnienie niebieskości i cyjanu (ciemne niebo) i rozjaśnienie zieleni, żółci i czerwieni (rozjaśnienie pierwszego planu) oraz podbicie kontrastu.
Zimne poranki
Fajne promienie, fajne niebo ale jakieś dziwne zasinienie w krzakach po prawej.
hmm dużo w PS ciągnąłeś, czy to z RAW czy z JPG robione ?
Ogólnie ciekawy efekt
Zibi1303, z 1 RAWa wywoływanego dwukrotnie, -1 i +1,5 EV połączone w PS na warstwach.
widzi mi się nawet ;)
pzdr
Biało-czarno i jesiennie
Mnie troszkę przeszkadza duża ilość światła na drzewie, ale bardzo, ale to bardzo bardzo podoba mi się kompozycja :) Ciekawa i zachęcająca. Ogólnie zdjęcie bardzo przyjemne w odbiorze w moim mniemaniu :)
Ciężarówka
Bardzo udane to z ciężarówką.
Kompozycja jak trzeba a obróbka idealnie pasuje do temetu.
Poranne mgły
Mgła1 mi się podoba, te ciepłe, pastelowe barwy :) Taki obrazek mógłbym mieć na ścianie .
Dwie ostatnie fotkia b. dobre, nastrój, kolorki, kadry, no i mgła ;)
pzdr
Dzięki.
A teraz znowu zachodzik
Bardzo fajne niebo, fantastyczny układ chmur. Dół mi mi nie bardzo "leży", HDR-owane?
Nie nie było HDRa, mocno wyciągane z cienia (ale może faktycznie HDR dał by lepszy efekt)
Z albumu rodzinnego (młodszy synek, Mateuszek)
I starszy syn Łukasz
Z ostatnich podobają mi się poranne mgły. Pozdrawiam.
Inny punkt widzenia
Mam mieszane odczucia :| Pomysł i kadr mi się podoba. Nie podoba mi się drugi plan (pierwszy, MZ, to kilka pierwszych klamerek). Nie wiem na ile to za sprawą bokehu a ile obróbki. Jeszcze klamerki- poza trzema pierwszymi, reszta to mnie lub bardziej jasne plamy (pewnie tam było więcej światła). Może lepiej by było, gdyby piewsze (te ostre) były jaśniejsze?
Problem w tym że pierwszy plan jest tak mały że go nie zauważyłem na początku...
Helmuth, hmm obróbki to tu jak na lekarstwo, zrobienie B&W i kontrast.
Co do reszty Zibi1303, tak to sobie wymyśliłem, choć wiem, że prawdopodobnie nie każdemu sie spodoba
Ja rozumiem, że tak to wymyśliłeś, ale mówię co w efekcie widać a właściwie czego nie widać :). Przypuszczam że na przykład czerwone koraliki byłyby tu świetne
Co do portretów to "starszy syn ..." zdecydowanie ciekawsze ujęcie. A ta czarno-biała fota jak dla mnie OK. Bardzo lubię takie zabawy choć Zibi powiedział coś na co nie wpadłem i ma racje rzecz jasna ale chyba dla mnie mało istotna w takich klimatach.