Odnotowałem w kajeciku :twisted:.
---
Trzeba było wywołać, ale się udało.
Wersja do druku
Kajecik ma backup najlepszy z możliwych. A wiadomości o powodzi są mocno przesadzone.
Wracając do tematu. Nie wszystkie zdjęcia mają opis godziny i miejsca.
No i zrobiło się 29 :)
A ja się znowu spóźniłem;-(
no właśnie trza to mocniej napisać - że foty opisujemy w formacie godzina/miejsce/user
dziwi mnie oj dziwi że starzy wyjadacze nie pamiętają o jakże istotnych zasadach
no i - Saboor Ty olewasz sprawę ditlowych fot i nie dorzucasz ??
nie ładnie ojjj
chyba wyciągnę swój kajecik :D
Gulasz, nie szalej i nie wychodź przed szereg.....:roll:
najwyżej mnie pokopia/zbanują lub inne takie
wtedy się zastanowie nad swoim postępowaniem :-P
gulasz, wyciągaj bacik, nie kajecik - zobaczysz, Saboor zaraz natchnieniem nam tryśnie i talent swój objawi ;-)
Tak, czy inaczej - czekamy jeszcze na spóźnialskich ;-)
Ehhh...nie każ mu tryskać....
Wystarczy sama nazwa pliku? Co łączy zdjęcia w tym zbiorze jeśli usuniemy opis godzina-miejsce-nick/imię?
Pisz wielką i pogrubianą czcionką, napisz do zapominalskich przypomnienie na PW, te dane wciąz mozna edytować, nieprawdaż?
Miejscowośc i godzina dodają sensu tym zbiorom fotografii, napewno.
Nick i tak sie wyświetla w galerii, jest pobierany, można ew. z niego zrezygnować
Część danych np. godzinę można wyciągnąć z exifa i pouzupełnić na czerwono , miejscowości sie nie da...
Też uważam, że bez podania czasu i miejsca sens DITLa jest znikomy. A tak a propos zapominalskich to zobaczyłem opcję dodaj zdjęcie i dodałem bo myślałem, że jeszcze można... ;-)
Technicznie rzecz biorąc dopóki jest link "Dodaj zdjęcie", to można dodawać.
A wracając do opisu zdjęć, to apel o uzupełnianie skierowany jest do autorów, a nie do organizatora. Organizator może oczywiście podejrzeć dane, o ile są w EXIF-ie, ale nie o to chodzi by jedni zupełnie beztrosko się bawili, a ktoś mozolnie wyciągał na siłę dane.
Można, ale to robota dla właściciela foty. Ja mogę uzupełnić tytuł. To lajtowa zabawa(teoretycznie) ale jak każda ma regulamin.
---------- Post dodany o 11:55 ---------- Poprzedni post był o 11:53 ----------
Po zakończeniu DITL, gdy ląduje na Portalu, galeria jest zamknięta.
Przepraszam, ale albo ja nie umiem dodać zdjęcia albo coś nie działa:-)
Jest irytek wiedeński :)
Jest 31 a jutro nowe edycja :)
W sumie to z ditla wynika tak pi razy oko - ilu jest aktywnych userów na forum
Wiedziałem że z Ciebie jest równy Gość :) zaraz do pers'a PW w temacie puszczam :)
Jutro pierwszy dzień astronomicznego lata (godzina 07:04) może warto ten dzień "podciągnąć" pod Ditl?