Moje gratulacje dla zwycięzców, również dla Andrzeja za pomysł i realizację i wszystkich współtworzących ten konkurs.
Wersja do druku
Moje gratulacje dla zwycięzców, również dla Andrzeja za pomysł i realizację i wszystkich współtworzących ten konkurs.
Zasłużone gratulacje dla laureatów i organizatorów!
Gratuluję zwyciężcom! Brawa dla organizatorów! Dziękuję za nominację do konkursu.
GRATULACJE dla zwycięzców.
No wlasnie dobre,bo niby jako jeden z wielu sprawiedliwych nie mam uprawnien,zeby to zobaczyc,wiec zapytalem.Nie mialem tez normalnie mozliwosci otworzenia wszystkich fotek o dokladnego poprownania.Musialem kombinowac,zeby to jakos kazde zdjecie zobaczyc.Jedno nawet mi sie powtorzylo.Nie wiem czy inni tez to zauwazyli,czy moze po prostu tak jak im sie otworzyly to zaakceptowali.
Nie rozumiem dlaczego to wszystko takie tajne,czy nie moze bysc tak jak ze zdjeciami do kalendarza.Jak cos jest tajne to rodza sie pytania.Np dlaczego mimo kilkukrotnego podejscia do ogladania fotek otwieraly sie jedne jako pierwsze i pozniej nic poza tym.Jakies tajne sily dzialaly??.
No rzeczywiscie dobre,dobre bo zapytalem czy dobre bo tajne.Mi to rybka,w zasadzie to zabawa,ale jak sie bawic to tak,zeby bylo wiadomo kto ocenia zabawe i czy ma mozliwosc dobrej oceny.
Gratulacje dla laureatów.
Jedno ze zdjęć, było moim faworytem :)
Apz-owi gratuluję, że jego pomysł się wreszcie zrealizował. :)
Gratuluję zwycięzcom, a apz-owi za pomysł i przeprowadzenie przez rafy "od pomysłu do przemysłu".
Przedyskutujemy i wprowadzi się poprawki po edycji grudniowej. Uważałem, że nie musicie znać ocen przed wystawieniem swoich, potem to już nie żadnego znaczenia.
Pozostaje pytanie, czy ogłaszanie po konkursie pełnych wyników głosowania na forum jest celowe. Może o ile jest taka techniczna możliwość powinniście jako Jurorzy mieć dostęp do osobnego podforum dla wymiany poglądów i zamieszczania ocen.
Wiadomo,ze najtrudniejsze sa poczatki.Mi nie chodzi o poznanie zdania innych przed wyrazeniem swego,ale o to by wszyscy mogli widziec,ze pan X to ma taki gust a pan Y taki.Bo napewno nie majac mozliwosci porownywania zdjec,bo sie nie otworzyly wszystkie oceniane mogly byc na zasadzie pamieci-ach to ta a tej to nie pamietam.Nie rozumiem dlaczego tak usilnie tych tajnych zasad trzymac musimy.Ja sie nie wstydze tego,ze Jasi czy Krzysiowi napisze,ze robi zle albo nie ma pojecia o tym co pisze.
Zabawa dotyczy nas wszystkich wiec dlaczego tylko nieliczni maja miec dostep do dyskusji.Nie dzielcie forum na rownych i rowniejszych.Wszyscy jedziemy na takim samym wozku.
gratulacje dla całej trójki, dobra robota jury :)
Mirek, wyniki głosowania często są tajne, tak często ludzie wolą.
Mi tam nie robi...
P.S. @Saboor, a musiałeś w cytacie wrzucać te same 3 foty cięgiem, skoro parę postów wyżej tkwią? :evil:
edit: posty wydzielone z wątka:https://forum.olympusclub.pl/threads...i-i-gratulacje
To jest zdrowy układ, Zważ że w tym sposobie pracy jury, nikt nie sugeruje się głosem innego jurora, i to jest dobre.
Lepiej żeby każdy oceniał według siebie, aniżeli: a ten tak ocenił, to co ja tam będę oglądał foty, też tak ocenię.
---------- Post dodany o 12:30 ---------- Poprzedni post był o 12:26 ----------
@Buffi,(łowczyni wampirów):-D no i czego na mnie burczysz?? Już poprawiłem, teraz o uśmiech proszę bo doła złapię
Sabor-przeczytaj co napisalem,kurde na glos.Mnie to rybka przed moja decyzja.
To po chlopsku.Nie jestem pewny czy pan x oddal takie glsoy jak je wzieto pod uwage.-rozumiesz.Nie pisze,ze jest kombinowanie,ale nie chce,zeby mi ktos na PW to zazucil,ze byc moze pieciu glosowalo tak a jeden pozmienial bo tak chcial.
Eeeenooo, mam nadzieję, że tak zacne Jury ma swoje zdanie i niezależnie od głosów innych (i ich znajomości) potrafi je śmiało wyrażać
I uśmiech, cobyś doła nie złapał: :mrgreen:
Nie bardzo rozumiem dlaczego tak dobrej metody jak byla w kalendarzu dalej nie stosowac.
Ogolnie,wszyscy glosuja.Nie jacys medrcy,dlaczego ze mnie ktos ma robic medrca a nie z innego kogos.Ludzie nie dzielmy forom na madrych i glupich.To jest zabawa.To ze jakas fotka wygrala to nie znaczy,ze ona jest genialna,ona po prostu wpadla w oko kilku osobom-nic wiecej.Zaden z nas nie ma merytorycznego przygotowania do oceny,poprzez na tak lub nie wyrazamy tylko swoje gusta.Czy ktos zaglosowal na jakas fotke bo byla wg kanonow pozytywnie wykonana,zbudowana,obrobiona i pokazana czy na zasadzie tu dam,a tej nie dam.Czy moze po prostu -O ta jest zajebista,ta mi sie podoba
A tak szybkie pytanie do JUROROW-Czym fotka o nr 70 jest gorsza od fotki o nr 6.
Szybko piszcie.
Gratulacje dla laureatów!
---
W temacie dyskusji o ujawnianiu wyników głosowania. Myślę, że Mirkowi chodzi o jawne ogłoszenie kto był jurorem i jak głosował wraz z ogłoszeniem wyników. Jeśli uczestnicy głosowania nie widzą problemu to można by to upublicznić.
Uwaga techniczna od stycznia za zbieranie głosów będzie odpowiadał formularz. Spisanie i ułożenie w ładnej tabeli 70 propozycji dla jury wycina trochę życiorysu.
Brawa dla zwycięzców i wielkie podziękowania dla Andrzeja za pomysł i włożoną pracę. Zresztą nie tylko w ten konkurs ale również w kompendium.
Widzisz,To moze napisz czym sie roznia.Ja nic nie pisalem o pretensjach,tylko o mozliwosci jawnego oceniania.
Glowe dam sobie obciac ze nie wiesz.Chyba ze szybko podgladac bedziesz.
Albo po prostu byc moze nie przygladales sie dokladnie.Inaczej bys od razu napisal.
Dlatego wlasni uwazam ze wszyscy sobie badzmy oceniaczami,nie wywyzszajmy jednych nad drugimi,bo ani nie mamy podstaw do tego ani zadnych punktow odniesienia,dlaczego ja a nia on.
Hm... mam zupełnie inne wrażenie czytając wątek "Warszawa moim okiem" lub kilka innych. Tam jasno można wywnioskować, że jedni się znają, a inni mają czytać książki :mrgreen:
A tak serio - co jakiś czas na forum pojawiają się głosy, że demokracja nie zawsze jest najlepszym rozwiązaniem. Tak chyba było i tu. Potem przychodzi refleksja, że jednak głos ludu. Potem, że jednak masy nie. I tak w kółko.
Zgadzam się Mirku z Tobą, że "dlaczego ja, a nie oni". Mam na forum kilka autorytetów i chętnie widziałabym ich w jury. Nie bardzo widzę tam siebie, bo nie jestem dla siebie autorytetem.
A to mile,ze sie zgadzasz.Tu wlasnie jest sedno sprawy.Ty masz kilku "autorytetow".W tym konkursie tez jest kilku "autorytetow".Tylko jest maly problem.Te "autorytety" to sa dla kogo autorytetami? Dla wszystkich z forum,dla wiekszosci z forum czy dla organizujacego zabawe.
---------- Post dodany o 13:49 ---------- Poprzedni post był o 13:47 ----------
A ilu widzialo??I...?:mrgreen::mrgreen:
W kwestii powtórzenia zdjęcia 6-stego jako 70-tego . Wszyscy Jurorzy sygnalizowali błąd zdjęcie 6-ste dostało 2 oceny w eliminacjach, 70-te nie było oceniane. W korespondencji ze niektórymi uzgadnialiśmy by oceny przypisywać 6-tce. Jak długo była to tylko informacja na PW, nie uważałem za stosowne się do niej odnosić.
Chciałbym raz jeszcze podziękować Hadesowi za wprowadzenie linków do zdjęć do formularza. wiem , że były problemy z otwieraniem niektórych zdjęć, sam je miałem Po kliknięciu w link po prawej zdjęcie otwierało się w nowym oknie przeglądarki. To on włożył najwięcej pracy by głosowanie w tej edycji mogło się odbyć. Mam nadzieję, ze do głosowania grudniowego uda się chociaż część tej pracy zautomatyzować.
Widzisz pan, co ustalenia "Autorytetów" super klucz nie istnieje, zawsze ktoś będzie prychał.
A demokrację masz w popRAWce i ...? Efekt jest taki, że trzeba robić jawne głosowanie, choć ja
wolałbym pięć osób o dużym doświadczeniu, znawstwie tak fotografii jaki i technik obróbki, ale.. .
:grin:
Juz raz pisalem,ze poczatki sa trudne.A teraz odnosnie ocen tych co przeczytalem(chodzi o mnie Inni mnie nie interesuja ) i z tym co wyslalem jako punkciki.
Przypatrz sie i porownaj-Tak bylo wyslane
To teraz numerki
54-10
58-9
70-8
43-7
71-6
66-5
13-4
60-3
2-2
26-1.
Powyzej zaznaczyles ze 70 nie byla oceniana-jednak byla.To tylko jedna uwaga.Popatrz na inne I co???
Milo się ogląda taką skromność. Ale , nie uważasz, że czasem potrzebne są rożne rodzaje wrażliwości?
W Jury są fotografowie, którzy pokazali, że umieją zrobić dobre zdjęcia , nie tylko pisać, którzy wiedzą trochę o obróbce, niekoniecznie autorytety, niekoniecznie pedagodzy i niekoniecznie autorytety dla prowadzącego. Dlatego między innymi prowadzący uważając, że za mało jeszcze widział i sam za mało umie nie chciał sam oceniać zdjęć innych w tym konkursie.
Wasze głosy się rozłożyły w tym konkursie, nie zdarzyło się w listopadzie takie zdjęcie, by większość z Was, oceniających kupiło. Sadzę ,że będą i takie edycje, gdzie będą zdecydowani faworyci od samego początku.
Gratulacje dla całej trójki,chwała zwycięzcy.:)
Świetne fotki.
Gratulacje dla zwyciężczyni.
Pozdrawiam.
Właśnie wyjaśniam, szkoda ,ze mój błąd wyszedł tak późno. Musi być jakiś sposób przesłania arkusza z wprowadzonymi ocenami jurorom dla sprawdzenia. Zamykam wątek dla przeliczenia.
W żadnym wypadku nie jest moim celem przeinaczanie wyników głosowania jurorów nawet jeśli tak to z boku wygląda.
Sprawdziłem trzykrotnie powinno być w porządku.
Proponuję by każdy z Jurorów sprawdził raz jeszcze swoje głosy.
Z powodu rozrzutu głosów i dużej ilości utraconych punktów powinienem poprosić Was o wybranie i uporządkowanie 1-3 trzech z czterech zdjęć o nr. 6;8:10 i 34.
Winien jestem Wam wyjaśnienie - wyniki które spływały od Was wpisywałem w arkusz kalkulacyjny na dokumentach google. W trakcie zapisywania do arkusza kalkulacyjnego OpenOffice na moim komputerze, w kolumnie, gdzie były oceny Mirka54 zostały zapisane po raz drugi oceny k@czego (zduplikowane). Ja tego wtedy nie zauważyłem i pracowałem dalej na arkuszu z wadliwymi danymi. Następnym razem trzy dodatkowe razy sprawdzę.
Przepraszam publicznie Mirka54 za moje przeoczenie. Twoja ocena dla zdjęcia nr 70 są przypisane do zdjęcia o nr.6.
Udaje się mi wklejać małego PDF-a bez sprzeciwu mechanizmów forum. W ten sposób mogę upubliczniać zebrane informacje do sprawdzenia ich prawidłowego wprowadzenia.
Raz jeszcze przepraszam za zamieszanie. AP.
PS. Doszła jeszcze reklamacja kolegi Kasprzyka. Podmieniam tabelę na poprawioną i mam nadzieję już ostateczną. Czekam na głosy ostatnich trzech Jurorów i zamykamy tę edycję.
A gdzie są te foteczki konkursowe, bo szperam i znaleźć nie mogę?
Wszystkie zdjęcia dla jury zostały zebrane tu https://docs.google.com/spreadsheet/...=1&output=html. Uprzedzam, że długo się długo się otwiera. Poza tym niektóre zdjęcia nie są widoczne (N/A), wtedy trzeba kliknąć na link obok. To tymczasowe rozwiązanie.
Kawał dobrej fotografii.
super!!!!!!!!!!!
zarąbisty jest ten konkurs
kilka edycji i bedzie dopracowany w 100%
jestem jego wielką fanką
fajnie że zamieszczasz Łukasz formularz do wglądu wszystkim
bo podobnie jak wanilia szukałam i szukałam az na 5 str znalazlam :)
OLYCLUB nam szaleje :) :)
to dobrze :)
Pozdrawiam inicjatorów, trzymam kciuki za forum, będę częściej zaglądać :)
Wytlumaczcie mi do czego jest ta dogrywka i po co.Czy dlatego,ze normalnie nie wygralo to co wygralo.
Chyba powoli mam dosc tej zabawy.Przestalem zasady rozumiec.
Wg glosow wygrywa pozycja 16,druga jest 6,i dwie fotki na miejscu trzecim z nr 8 i 34.
Dlaczego kombinujecie z dogrywkami.,czy dlatego,ze ma wygrac fotka ta co wczesniej jak pomyrdane zostaly punkty??
Nie robcie przedszkola.
Edit.Nie 16 tylko 10.
10-wygral.