Ale wystawił zdjęcie zboża a nie trawy.......
Wersja do druku
Żeby zdementować plotki, że Reks został zagłodzony, poniżej parę fotek z wczorajszych zajęć wodnych w Pniowcu koło Tarnowskich Gór.
Załącznik 67545Załącznik 67546Załącznik 67547Załącznik 67548Załącznik 67549Załącznik 67550Załącznik 67551
Jaki smukly.Fajny psiak,widac takie prosidlo,kazdego o kawalek chleba prosi.Nawet we wodzie szuka cos do zarcia.
Moze glodny???
Labradory takie są, za żarcie zrobią wszystko :) No i trzeba uważać, bo ludzie karmią bezmyślnie i potem masz takie zapasione beczki, które ledwo toczą się za swoim właścicielem :(
No i żniwa się zaczęły
Załącznik 67833 Załącznik 67834
I jeszcze taki drobiazg z wczorajszego wypadu do kościółka w Świerklańcu. Dwójka jaka jest, taka jest, ale robiona przez dziurkę od klucza w drzwiach z pierwszego zdjęcia. Na trzecim niestety są jeszcze dodatkowe postacie, ale do środka udało nam się dostać między jednym ślubem a drugim, bo normalnie to kościółek jest otwierany tylko na czas mszy.
Załącznik 67850 Załącznik 67851 Załącznik 67852
Czyli prawdziwa "fotografia otworkowa" :mrgreen:
Polskie lasy...
47.
o kurcze :shock: :evil:
Hmm, 47 - oto Polska właśnie. Dlaczego ludzie u nas upatrzyli sobie lasy jako doskonałe miejsce do wyrzucania smieci? I dlaczego nikt z tym nie walczy? Masakra jakaś. Podoba mi się Twój wątek. Pozdawiam.
Rozumiem, że u Ciebie tak nie ma? Zazdroszczę :|
Dzięki.
No niby walczą. Nawet w radio ostatnio mówili ilu to leśnych śmieciarzy udało się złapać, ale idę do lasu, ba nawet z psem na spacer, to jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Natomiast straż miejską z fotoradarem to widzę co drugi dzień :| Priorytety :|
U mnie też jest, ale butli po oleju zawieszonej na drzewie to nie widziałem.
Jak szliśmy w voovoo2 do źródełek ropy, to jedno jest zapaskudzone - stara miednica, folia..
To pewnie była artystyczna wizja śmieciarza albo znaczył drogę, żeby się w lesie nie zgubić.
Ano niestety, troche tych "czarnych owcy", wystawiajacych zle swiadectwo Polakom, jest dookola :-/ Nie rozumiem takiego bezmozgowia, ale tez ciezko z tym walczyc.
A najbardziej smutne w tym jest to, że w większości śmieci do lasu wywożą włąściciele domów jednorodzinnych często z tzw. "wyższej sfery.
To nie jest kwestia gdzie kto mieszka, tylko wychowania i kultury osobistej oraz bezwzględnego egzekwowania prawa. Dużo jeżdżę samochodem, za granicą polscy kierowcy nagle przypominają sobie że istnieją zanki i kodeks drogowy, jak tylko wrócą do domu to się zaczyna "jazda polska" - smutne, ale prawdziwe.
To prawda, nie ma znaczenia gdzie kto mieszka. Obok moich rodzicow jest las i same bloki dookola, a jednak syf niemilosierny. Poza standardowymi zwalkami smieci ludzie zostawiaja butelki po piwie (mimo, ze 100 m dalej jest kosz), wala sie pelno wyczesywanej siersci psow, zalamka. Jak napisal Tadzik - brakuje egzekwowania prawa i odpowiednio wysokich kar za takie wybryki...
Kary są, wystarczy poczytać. Większym problemem jest chęć np. straży miejskiej do pilnowania porządku. Jakieś 2 tygodnie temu dzwoniłem, bo ekipa nastolatków zrobiła sobie w naszej klatce nieźle zakrapianą imprezę, to mi dyżurny powiedział, że nie może teraz nikogo wysłać i mam dzwonić na policję. Paręnaście minut mijam auto straży miejskiej z wystawionym radarem na drodze. Proste, lepiej "pilnować" kierowców, bo łatwiej zarobić, a i robota mniej niebezpieczna, bo chuligan po pysku dać może, a kierowca będzie potulny.
Jak w domu nie będą uczyć, że śmieci wyrzuca się do kosza i egzekwować tego nawet na ulicy, a w szkołach edukować, że koszę są po to by śmieci do nich wyrzucać, to niewiele się zmieni.
Zamieszczałem ostatnio w wątku kwiotkowym u Tropica, ale co tam, dodam też w swoim.
48.
Załącznik 69555
49.
Załącznik 69554
Z ostatniego (bardzo krótkiego urlopu), który mieliśmy okazję spędzić u naszych zachodnich sąsiadów.
50.
Załącznik 69557
51.
Załącznik 69558
Mimo że i tak nikt tu nie zagląda poza mną :D to i tak wrzucę parę wypocin po wypadzie do Szczyrku w zeszłym tygodniu.
52.
Załącznik 70632
53.
Załącznik 70633
54.
Załącznik 70634
55.
Załącznik 70635
czasem zaglądam, ostatnia seria nie na moje oczy
mie wiem czy efekt zamieżony, jeśli tak to dla mnie nie do oglądania, jeśli nie to co jest powodem takiej nieostrości?
hmm, wydaje mi się że efekt ten nie jest dobry do każdego zdjęcia, trzeba umiejętnie wybrać zdjęcia i dobrze go na tych zdjęciach użyć. Na pierwszych 3 wygląda to nieciekawie, bardziej na rozmycie i nieostre mydlane zdjęcia. Nie wiem jaki touturial zrobił Saboor ale tu EFEKT ORTONA masz dość dobrze pokazane jak to się je. Przede wszystkim dobre zdjęcia sobie wybierz. Życzę miłej zabawy.
Może i Mirku masz rację, osobiście nie używam tego typu obróbki, jeśli już to coś tam po swojemu ponakładam w warstwach na zdjęcia. Z tego co widywałem w sieci i na niektórych fotach znajomych to tak wszyscy nazywają taki efekt. Stąd mój link.
Poprzednie jako tako się widać spodobało ;) Ale jeszcze wrócę do tych zdjęć, bo mi osobiście się podobają.
Na razie biorę grzyby na tapetę, bo w końcu sezon mamy.
56.
Załącznik 70682
Pokombinuj wg takiego czegos.Kryciem na masce mozesz sie pobawic i miejscowo zamalowywac lub gumkowac-moze Ci sie przyda.Załącznik 70683Załącznik 70684
A ja tam akcji nie dołączałem? Dołączałem ... o tu: Kanapka w akcji do PS'a
---------- Post dodany o 21:05 ---------- Poprzedni post był o 21:00 ----------
Fajne, tylko ten efekt sprawdza się przy niemal idealnie doświetlonych kadrach. Z Ortonem jest inaczej, on często "ratuje fotę"
---------- Post dodany o 21:13 ---------- Poprzedni post był o 21:05 ----------
Tak powinien wyglądać Orton ale jest masa innych efektów zbliżonych, to co opisuje Mirek i co jest w tutku to też taki zbliżony efekt. Do prawdziwego potrzebne dwa kadry. To tak jak z HDR można go zrobić z jednego kadru, ale w rzeczywistości potrzeba 3do5 od różnych ev.
Reszta grzybów czeka na wywołanie, a na razie coś takiego po odrobinie zabawy z AfterShot Pro. Trochę martwi mnie, że Raw Therapee nie chce działać, ale jakoś sobie radzić trzeba. Jakby nie było, gdyby okazało się, że przyjdzie mi wywoływarkę kupić, to produkt Corela jest sporo tańszy od LR.
57.
Załącznik 70705
58.
Załącznik 70706
58 jest świetne.