raynox + 40-150 z twego co pamiętam :]
pozdrawiam
Wersja do druku
raynox + 40-150 z twego co pamiętam :]
pozdrawiam
A który model raynoxa masz, bo sa chyba dwa, jeden zwykły chyba x1.54 i ten super hiper x2.2
DCR-250 czyli zwykły - jeśli jesteś zainteresowany możęmy się dogadać, mam ZD 35 i raynox się kurzy :]
pozdrawiam
72 - niezłe :) szkoda, że lewego kurka jest więcej niż prawego ,
71 - jak na panoramkę - mnie nie powala, wiem jak trudno jest dobrze zakomponować tak szeroki kadr,
dawaj więcej
Kran mi się bardzo podoba, choć nie jest bez wad. Trochę przykadrować z lewej, szkoda trochę brudków na końcu kranu i odbicia fotografa....
fakt fotografa mogło by nie być w odbiciu, poza tym gdyby głowka kranu była cała ostra. Ale te brudy - moim zdaniem wzbogacają zdjęcie - bez tego jakieś takie katalogowe by było
73
74
75 ver 2
76 ver 2
77 evil kot
Oko świetne i respekt dla modela za wytrzymałość. Zastanawiam się w jaki sposób uzyskałeś takie iskry nad palnikiem gazowym? Panoramy jak to panoramy... na 4-.
Pozdrawiam
spróbuj zapalić zapalniczkę nad gazem tak aby nie powstał płomień, przy włączonym palniku gazowym :)Cytat:
Zamieszczone przez asfoto_p
78
ostatnie - fajny, lekko leci w lewo. NIe masz czasem ujęcia z większą ilością odbicia w wodzie?
oko - inne, ale fajne, zaczerniłeś nieco za bardzo - zostawił bym jakieś majaczące zarysy powiek gdzieś w tej czerni
reszta mi nie leży
kocur - zabójczy :mrgreen: , szkoda tła ( ale to był ułamek sekundy - wiem wiem ;) )- popracuj nad nim
O oku już pisalem, dla mnie koszmarna fotka.
Zdjęcie z iskierkami pokazuje bardzo ciekawy efekt, szkoda tylko, że nie skadrowałes inaczej, część iskier uciekła a u dołu razi pusty, ciemny obszar.
Panoramy bardzo przyjemne, trafiłeś ciekawe niebo, lubię takie normalne, proste krajobrazy.
Kot fajny, tło do niczego a już ten telewizor...
Ostani widok jest baardzo ładny, zmierzch, cisza, spokój, delikatne barwy...
To, co lubię :)
wielkie dzięki za komentarze: oleryk i radalkos - oko wiem że przekombinowałem ale lenistwo nie pozwala mi tego zmienić :]
kolejne:
79 - Jezioro Paprocany Panorama
80 - chyba mam zabadźgany obiektyw :]
81 - bilard
82
Panorama znad jeziora wygląda jak dla mnie znacznie lepiej niż pojedyncza fotka, którą umieściłeś jako pierwszą.
A te lampy są efektem filtru gwiazdowego (chyba tak sie nazywa ;) ) ??
lampy są efektem przysłony f22 :] czyli długi czas ok 15s z minimalnym otworem przysłony jaki nam daje ZD 14-54.Cytat:
Zamieszczone przez asfoto_p
Dzięki za komentarz asfoto
Panoram fajna ale bardziej podobał mi sie poprzedni, lewy fragment. z prawej juz ciemno jest.
Ulica jak ulica, tyle, że się latarnie walą ;)
Stoł do bilarda trochę dziwny, jeszcze nie widziałem czerwonego sukna :o
Ogrodzieniec w porządku, trochę pomieszana ta "seria" ;)
ee tam się walą :] może trochę - ot takie moje zabawy w nocne fotyCytat:
Zamieszczone przez Oleryk
To takie buty :mrgreen: tak mi się ten filtr przypomniał bo ostatnio natknąłem się na niego na allegro. ;)Cytat:
Zamieszczone przez dziekan
Witka
Oko zrobione z chirurgiczną dokładnością :)
To nad gazówka - bardzo fajny pomysł - tylko wykonanie, chociaż mogłeś poziomicą potraktować ;)
Ten kot podobny do jakiegoś gremlina - pamiętacie ten film ?
Pomysł z bilardem jest także świetny, tylko żeby to lepiej przedstawić - tylko jak? trudna sprawa.
Ogólnie niezłe fotki
Pzdr
79 - zdecydowanie bardziej mi leży wcześniejszy kadr tego motywu
82 - ( chyba - to z zamczyskiem) kolor nieciekawy, ale w Bw bym to widział i to z powyciąganym w PSie ciemnym , ciężkim niebem
dzięki kasprzyk za komentarz.
panoramka miała pokazywać rozmach ciszy i kolorku - wiem że z prawej trochę ciemnawa ale ciężko dobrze naświetlić 6 oddzielnych klatek przy blokadzie ekspozycji :)Cytat:
Zamieszczone przez radlakos
nie przemawiają do mnie jakoś fotki b&w (choć zdjęcie Rafała Czarnego oceniłem na 5 abyło w b&w - bo bardzo dobrze uchwycił moment z breakdancerem) ale dziękuje za sugestie.
pozdrawiam
83
84
85 - ver.2 tego zamku
86
87
88
tak tak przepalone :)
83- otwór strzelniczy w murze zamku tak na wprost raczej nie przekonuje, 84- prawa strona z drzewami za bardzo przytłacza motyw główny i nie wpływa na plastyke otoczenia ruin a raczej je spłaszcza, 85- w tym kadrze ruiny ożyły są niezwykle plastyczne, ciekawe i jak dla mnie tworzą wspaniały kadr, 86- szersze ujęcie tematu jest ciekawe i podoba się budowa kadru z fragmentem muru po lewej skad prowadzi wzrok do malowniczych skałek, 87- chyba dla przewrotności powstał ten kadr bo nijak nie pasuje stara zardzewiała nowoczesna rura do muru z którego wychodzi ale jako kontrast czasów jest ok, poza tym ciekawie u Ciebie w wątku jest wiele interesujących zdjęć, wiele panoram oceniałem pozytywnie w galerii, panorama na zdjęciu 88 technicznie nienaganna lecz mąci obraz ta zielona budowa. Pozdrawiam.
seria fotek z porannego wypadu macro ZD 35 i ZD 14-54 w akcji:
89
90
91
92
93
94
95
96
97
zapraszam do oglądania i bezwzględnego krytykowania :)
Nie mogę się dopatrzyć różnicy między 89 i 97 . Na obydwóch i 94 główny motyw, zbyt mało odróżnia się od tła i trzeba długo się wpatrywać "o co tu codzi". Podoba mi się 96 :) nie trzeba niczego szukać, wszystko widać. Na 92 i 93, ładne kolory i żadnych przepałów czy niedoświetleń na zdjęciu z niebem w tle, ale bardziej podoba mi się 92.
Wiosenne, przyjemne, pszczółki, żuczki...
Mnie najbardziej leży kadr z pajęczynką.
dziękuje Panowie za słówko - helmuth - już poprawiłem podwójną fotkę - ostatnia była źle podlinkowana :)
pozdrawiam
Tak, pajęczynka fajna - szkoda, ze GO dosć duża, ale to chyba mankament 35?
89- za mała gałązka z kwiatami w kadrze a plątanina gałązek w tle trochę zakłóca główny motyw,
90- przyjmie przedstawiłeś biedronkę jak biedna walczy z wilgocią,
91- pszczoła w łagodny sposób ożywia kadr i czyni ciekawą sytuację,
92 i 93 przyjemne łagodne w barwach lecz jakoś kompozycyjnie mi nie pasują,
94- czarny żuczek na tle nieskazitelnej bieli kwiatu elegancko przedstawiony,
95- ładnie skadrowanie i wszystko niemal we właściwym miejscu podkreślone głębią i naturalną barwą,
96- pajęczynka świetnie przedstawiona w kadrze,
97- byłby udany portrecik łabądka lecz jego rażący bielą korpus nie pozwala się skupić
Dzięki Wiejo za czas poświecony analize poszególnych fotek, rocco- faktycznie może to f9 jest winą małej głebii...
Dzięki za kometarze Panowie.
pozdrawiam
dziekan
bardzo przyjemne makro. Mi sie najbardziej 2 biedronki podobają. Co do gałązek trochę za dużo z tego samego drzewa (jabłoń?) kadry są jak dla mnie zbyt do siebie tematycznie podobne i nie wiem co wybrać.
Kolejna dawka tym razem zimowych fotosów zrobionych 29-4.04.2008 w Livigno:
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
Piękne warunki do jazdy :) a ja w tym roku nawet nie wyciągnąłem nart :(
to się może spodobać :)
208
209 - niech ktoś powie że kolorki z Olka matrycy są bee
210 - lajtowy HDR-ek
Administrator przeprasza za zamieszanie z wątkiem. Dziękuję Fotomicowi za udaną walkę z przeciwnościami SQL.
Pozdrawiam