Jak dla mnie lepiej ;) Miłego urlopu ;)
Wersja do druku
Jak dla mnie lepiej ;) Miłego urlopu ;)
Urocze te kfiatuszki. :wink: Pierwszy kadr jakoś bardziej mi leży, w drugim GO się mogła chyba nieco lepiej rozłożyć.
Po długiej nieobecności melduję, ze wróciłam z voyage różnych :wink:
Zwiedziłam różne fajne miejsca ale gwóźdź programu był niewątpliwie przejazd przez Kosowo. Tego ne da się opisać... Meksyk na całego! Jakiś chaos komunikacyjny (jazda pod prąd, ludzie biegających między samochodami, brak kierunkowskazów itp.) i nie tylko, druty kolczaste, kalaszniki... Wszędzie pełno wojsk NATO i ONZ.
Jakie było nasze zdziwienie kiedy czekając się wbić (bo inaczej tego się nie da nazwać) do ronda słyszaliśmy: Halllloooooo, Polskaaaaaaa. Odwróciłam się, a obok KFOR z Polską flagą. Chłopaki postawili oczy jak 5 zeta i powiedzieli, że odkąd stacionują w Priśtinie to jeszcze polaka nie spotkali i pytali skąd się tu wzięliśmy :shock:
Pomimo, że aparat miałam pod ręką nie odważyłam się wysiąść z samochodu i robić zdjęć. Teraz to trochę żałuję ale trudno się mówi :???:
Ale szczerze mówiąc jak przekrociliśmy granicę z Czarnogórą wszyscy odetchnęliśmy z ulgą :roll:
Potem już było faaaaajnie i ciepło. Zapełniłam prawie 16GB kartę i teraz próbuję znaleść czas na obejrzenie i obróbkę tego wszystkiego. Będę zapodawać prawdobodobnie po jedną fotę. Poniżej panoramka z między Dubrovnickimi wysepkami :wink:
To czekamy na prezentacje ;)
po jednej :grin:tylko po jednej:wink:
pozdrawiam
oj to będzie ciekawie :grin: wyprawa musiała być przepiękna :lol:
Nooo to szefowo czekam na fotki :) Zwlaszcza, ze sam prawie mialem okazje obejrzec Kosovo na zywo, ale niedobry mozdzierz pare lat temu pokrzyzowal nam plany ;) Z przyjemnoscia zobacze co mnie minelo ;)
Dzięki wszystkim którym się zechciało wpaść i napisać parę słów :grin:
Budva w Czarnogórze to urokliwe miasteczko nad Adriatekiem tonące w słońcu, ekzotycznymi roślinami oraz zapachu słonej wody. Niewątpliwie najczekawsza rzecz to starówka i mury obronne. Niestety w 1979 w trakcie trzęsienia ziemi miasto bardzo ucierpiało.
Budvę polecam tylko i wyłącznie do zwiedzania, bo tłumy chałasliwych wczasowiczów, na plaży leżak przy leżaku (tak apropo 2 leżki i parasol kosztują 10 euro) i umpa, umpa z barów więc nie słyszałam nawet własnych myśli :evil: No chyba, że ktoś tak lubi :wink:
A, taka ciekawostka. Se euro wogóle wprowadzili, luzaki co :lol:?
No wreszcie jakieś zdjęcia! :wink:
na pierwszym strasznie szkoda tych przepałów, byłoby świetne! :)
drugie podoba mi się :grin: kojarzy mi się z .... "Brama Katharsis" :grin: MZ najlepsze z tej serii :wink:
trzecie najmniej mi się podoba, kar wydaje się strasznie chaotyczny, ale pierwsze dwa na duży plus :wink:
PS. czekam na kolejne :mrgreen:
Witaj !
fakt 29 'midzio z bosiem' można się zapatrzeć i ciągnie co by po tych schodkach sobie wejść :grin: .
no, no, robi się coraz ciekawiej w tych po-wakacyjnych foto-relacjach :)
z ostatniej trójki 29 najlepsza ...
czekam na więcej :)
Wiesz, kochana. jak się byczyło miesiąc to teraz nie ma się człowiek kiedy po d... podrapać.
No szkoda tych przepałów ja wiem ale niestety pogogda nie sprzyjała. Ostre słońce zwoje zrobiło. Na dodatek jest tak ciasno między budynkami (ja jeszcze takie cóś nie widziałam), że co rusz są "przypały" i ciężko tego uniknąć.
Chcialam pokazać ryneczek maniuni starego miasta i se jakoś taką wizję obmysliłam, sklejonej z 3 fotek. No jak widać nie wyszło ale nic to. Przecież wiesz, że dziwactwa też kolekcjunuję :-P
Ty wiesz, że ja tam przed tymi dzwiami kwitłam z 20 minut, że by zrobiż zdjęcie, bo ciągle ktoś mi się na te schody wpierniczał :evil: Ale za to w nagrodę se potem pifo strzeliłam za 4 ełro :-P
Mam nadzieję, że tak będzie :wink:
Cieszę się, że się podoba. Dzięki za odwiedziny :grin:
A teraz coś za czym już tęsknię...
Czemuż z prawej tak ciasno :) strasznie mnie zadziwia, w sensie podoba się jak wyszła woda, fajowsko :mrgreen:
Miło tu u Ciebie Lolito i fajne zdjęcia pokazujesz.
Dziś już nie przeszkadzam, ale obiecuję, że wrócę pooglądać Twoje wakacyjne produkcje. Pozdrawiam publiczność.
Piękna ta ciasna uliczka w Budvie. Rzeczywiście, tak tam to skonstruowali, że panie sobie jajeczka na śniadanie przez okno podają nie wychodząc z domu :) Ale z tym piwem za 4 euro przesadziłaś, za dwa spokojnie tam można się napić:mrgreen:
Ech, wspomnień czar...
faktycznie ciasno z prawej - ale to mi nie przeszkadza..
widziałabym kompozycje (a w zasadzie podział zdjecia) nieco inaczej...
otóż.. skoro woda taka piękna - to widziałaabym ją na 2/3 foty a niebo skrocic o polowe do 1/3 kadru i mysle ze miodzio...
tak to widze...
ale widokow zazdroszcze :)
Czemu ciasno? Bo z prawej jest paskudny beton :wink:
Witaj, miło mi Cię gościć :grin:
Tyle zapłaciłam za małą buteleczkę (200ml, u nas takich nie ma) w knajpce przy porcie gdzie napewno jest drożej :wink:
Nad taką kompozycję też się zastanawiałam. Kadrowałam chyba z 4 razy i ten kadr tak jak by naj mi się spodobał.
Zapodaję oryginał jak by się komuś chcicało pobawić. Ciekawa jestem Waszych wizji :roll:
Otóż to. Mogłam w sumie spróbować go wystemplować ale nie wiem czy dobrze by to wyszło :wink:
Fajnie Cię widzieć :grin:
Starałam się jak mogłam :oops: Co z nebem zrobiłeś, bo ja czyniłam różne próby i nic mi nie wyszło :oops:
Fajnie Ci to wyszło. Kadrowałeś widzę podobnie. Jednak beton jest ble :-P
Czary! :-P
Niebo wklejone :wink: Chodziło mi tylko o pokazanie jak by wyglądało, gdyby trochę inaczej naświetlić. Ja, często w takich trudnych do oceny naświetlenia miejscach, ustawiam BKT na 1EV. Jest szansa, że któreś naświetlenie będzie dobre. A jak nie, to jest z czego zrobić "kanapkę" na warstwach.
powiem tak zał 1 WYŚMIENITY :)
-mozna i bez wklejania,tak bardziej w strone kiczu:wink:.Takie waskie uliczki maja swoj niezapomniany klimat
Uliczka z poprawkami helmutha jest super.
Pozdrawiam.
Nie mów, że pędzlem pojechałeś :-P Ale i tak fajnie Ci wyszło :grin:
Uliczek jeszcze trochę mam ale czekam by mi się opatrzyły i wtedy może jeszcze coś wybiorę :wink:
Faktycznie ładnie mu wyszło. Również pozdrawiam :grin:
Masz rację. W tych głębokich cieniach ciężko o dobrą fote :roll:
A dzisiaj dla odmiany panoramka :mrgreen:
Panoramka trochę wąska, choć poprawnie sklejona. Brakuje mi dołu w środkowej części.
Może lepiej byłoby pokazać węższą panoramę z wykorzystaniem lewej strony z tym murem i masztem :roll:
No zgadza się. Kleiłam z 7 fotek więc trochę mi poszarpało i musiałam tak wąsko kadrować. Z tym masztem z lewej to rację (też bym w sumie tego tak widziała) ale niestety to pierwsze zdjęcje panoramki, bo obok tłumy zwiedzających. Nie chcialm ich mieć na pamiątkę. Podejedę jeszcze raz i spróbuję na rzecz dołu ciachnąć boki z deka :wink:
Miło, że wpadłeś... do wątku mojego znaczy się :-P
Mi się panoramka podoba :grin: piękne góry :mrgreen: tylko bym może troche kolorki nasyciła :wink:
heheh :grin: ja też się trochę boję ale co tam :wink: Preferuję żywe, soczyste kolory :mrgreen: :wink:
Bardzo ladnie Ci wyszło :grin:
nasycone fajne...
ogólnie czekam na nie panoramy (bo te z racji swej małej wysokości gubią szczegóły jak to już wjednym wątku było napisane)
pozdrawiam
Jak na zdjecia wnętrz kościołów to dla mnei za wysoki kontrast
Panoramka bardzo fajna. A po poprawce Igorry nabrała "życia" :wink:
Dzięki za odzwiedziny wszystkim :mrgreen:
Czy ja wiem... O ile dobrze pamiętam kontrast podciągnęłam na 8 może 10 w Gimpie. Ogólnie kościól był świeżo po renowacji i myślę, że stąd te nasycone kolory, bo live bardzo podbonie wyglądał. Ale mogę się mylić, się nie bardzo znam :roll:
No normalnie dziewczyny tak mi wjechałyście na ambycję, że coś czuję, że jak zacznę machać suwakami to aż strach się bać :wink: Ale najpierw się Mirka zapytam co zajarać :-P
Na dworze szaro, buro i ponuro więc wrzucam taką wakacyjną fotkę pt. "Zabawka dla dużych chłopców" :mrgreen:
No widać jachtóf nie lubicie :wink: Macie rację, jedno tankowanie to pare tysięcy ełro :wink:
Zanim się zabrałam za poniższe zdjęcia to porządnie się najarałam i machałam suwakami jak... najarana :lol: Ciekawa jestem czy nie przesadziłam czasami (ale wpadła by igorra i znowu machała by palcem, że nie za kolorowo :lol:)więc walcie śmiało :roll:
W drodzę do wyspy Św.Stefana no i sama wyspa rzecz jasna.