Trojeczka oraz czworka najbardziej mi podchodza.
Wersja do druku
Trojeczka oraz czworka najbardziej mi podchodza.
Jak dla mnie "Uśmiechnięta" jest numerem jeden. Ten zawiadiacki uśmieszek ukazuje "interakcję" z obiektem, a o to przecież w fotografii chodzi, czyż nie ;-)
2 i 4 z ostatniej, no ta 4 to nie wiem czy tak do publikacji ;)
PS: Widzialem Foto-Kuriera ;) Wam tez radze zajrzec na galerie mlodych z wydania czerwcowego...
hmmm
chyba już czas zmierzyć się z człowiekiem..
:wink:
zrób kilka zdjęć ludziom - nie tym najbliższym - bo najbliższym zawsze najtrudniej zrobić dobre zdjęcia..
komukolwiek..
sprawdź się..
pokaż ludzi!
i albo zostaniesz przy nich
albo wrócisz do subtelnych kropelek..
dobrze sobie radzisz z aparatem - jest bardzo duże prawdopodobieństwo że zaszczepisz się i wymieciesz nas wszystkich portretami :)
pozdrawiam
fajny ten sex w wydaniu much :)
Dziękuję za miłe opinie : )) No, kilka mam portretów...ale nie wiem, czy są udane, wrzucę zobaczycie : ) Pierwsze próby, na Heliosie jeszcze, także było ciężko : )
Ciekawa jestem opinii, zapraszam : )) Jeszcze jako dodatek zimowe ujęcie, już nie z Heliosa : ) Dość nietypowe, ale je lubię : )
Szanowna młoda Damo
sledze wątek od początku ale jako ,ze jestem raczej użytkownikiem aparatu niż znawca techniki czekałem na opinie fachowców ,teraz skromnie ode mnie parę słów jako widza
dla mnie już z rozmysłem nadałaś tytuł
fotki przedstawiasz fajnie i sadzę ,że z artyzmem jak dla Twego wieku
najważniejsze to ,że są dla Ciebie siłą motoryczną w twej pasji
a i zarazem trafisz na widza które będzie je uwielbiał jaki krytykował
okiem widza skomentuje ostatnie z parasolka w śnieżycy
podoba mi się bardzo za zimowy klimat, co na skwar jak znalazł :wink:
życzę wiele radości z zamiłownia do fotografii
pozdrawiam
Pierwszy portret bardzo ładny.Zimowe też mi sie podoba.
Zimowe jest super :) Tylko z dołu troche ciasno chyba ale jest fajne, bardzo :)
Ostatnie jest R-E-W-E-L-A-C-Y-J-N-E!
Moment, kadr, tonacja na 6
pzdr.
T.
Zimowe rewelacyjne rzeczywiście, wiec nie tylko makro :grin: Dawaj następne :!:
Pomysl z zimowa fotka fajny.
1 przyjemne dla oka, 2 nie trafiona ostrosc i ogolnie jakies dziwne, 3 kozackie, takie specyficzne
Wrzuta udana, probuj wiecej z ludzmi ;)
Z wrzutek z robaczkami najbardziej podchodzą mi ślimaki i mróweczka - świetny kadr.
Co do ludzi - jedynka fajna, dwójka tak sobie - kadr, ostrość uciekła (jest ciut przed twarzą jak dobrze widzę po swetrze), trójka "zimowa" - fajny pomysł, choć widziałbym szerzej i poziomy kadr. Co do fotek dziecka - to niekoniecznie musi być Twoja wina a ruchliwości modelki - znam to z autopsji próbując focić córeczkę, jeżeli nie ma absolutnego nastroju na pozowanie to w 90% zaczyna mi uciekać z GO/kadru zanim zdążę spust nacisnąć...
PS. Gratuluję "występu" w Foto-Kurierze!
Chciałem się przywitać w wątku "Witam" będę często tu zaglądał jak czas na to pozwoli może nam się narodził geniusz fotograficzny szlifuj swój talent póki masz czas na to.
Pozdrawiam
PS
Ostatnia zimowa rewelka.
Dziękuję za tak miłe przyjęcie moich prób z ludźmi : ) Jestem mile zaskoczona : )
Fakt, miałam wenę ; ))
No to, może dalej z ludźmi? : ) Robiłam zdjęcia, na komunii. Oczywiście nieodpłatnie,tak się chciałam sprawdzić, a że córka cioci miała komunię no to...: ) Ciekawa jestem, czy przypadną do gustu. Robione ZD 40-150mm, bez lampy błyskowej, gdyż z wbudowaną do ludzi nie potrafię jeszcze dobrze kompensować, AF mi ucieka i wgl, nawet z dyfuzorem, a zewnętrznej nie mam. Tak, czy owak, jestem nawet z tych fot zadowolona, po raz pierwszy mogłam się tak sprawdzić : ) Czekam na opinie, pozdrawiam i zapraszam do oglądania : ) + portrecik Luci, tak dodatkowo, ten już Heliosa : )
Fajnie, że mogłas się tak sprawdzić :wink:
1- zdaje mi się, że nie ostre
1,3 typowo komunijne, OK :)
4- szkoda, że nie stałas bardziej z boku lub z przodu, Go własciwa
5- MZ było byl lepiej 4 kroki do przodu
Myślę, że cioci sesja komunijna się podobała :wink::wink::wink:
Kiciuś- słodziutki :wink:
Niezły wytrzeszcz ;)
Dziękuję za odwiedziny : ) Dla odmiany, teraz kilka storczykowych : ) Zabawy z GO, światłem i kropelkami : )
Zapraszam, pozdrawiam : )
Bardzo delikatne i subtelne te Twoje prace. Teraz już wiem skąd ten nick :)
Z ostatniej serii podoba mi się 1 i 3 :wink: 2 i 4 nie bardzo....:roll: 4 kadrowanie, a 2 dla mnie po prostu nie ciekawe :roll:
1 i 3- dobre :!: :wink:
pozdrawiam
Te z "ostatniej " serii i z poprzednich - tego typu są bardzo dobre.
Podoba mi się sposób dostrzegania tego co niedostrzegalne, tonacja i kolorystyka i taki fajny - klimacik (?)
Pozdrawiam.
Jedyneczka z calej serii najlepsza.
Dziękuję bardzo za miłe odwiedziny, cieszę się, że przypadły do gustu : )
Męczę ślimakami + nietypowe spojrzenie na muchołówkę amerykańską : ) Pierwsze dwa i ostatnie to Helios na pełnej dziurze, pozostałe z Raynoxa. Zapraszam : ) Pozdrawiam : )
Z ostatniej wrzuty to najbardziej mi się 2 i 4 podobają. W 2 takie zestawienie kolorystyczne do tego miękkie i plastyczne. I tylko te oczka mówiące "obserwuję Cię". No i GO w moim guście :wink:
A w 4 ten kwiat jest cudny i do tego uroczy mały ślimaczek :roll:
P.S. Gdzie Ty te robale znajdujesz?
2 i 4 zdecydowanie najlepsze :)
właśnie gdzie je znajdujesz ? :-P ja jak chce zrobić zdjęcie to nawet komara nie moge znaleść ani muchy :-P :wink:
PS. MSZ lepiej bez ramek :wink:
Dwójeczka wymiata ;) Choć na niektórych wolał bym większą GO ;)
Dwojeczka oraz czworeczka podoba sie najbardziej.
Piękne zdjęcia
Subtelly, prześledziłem Twój wątek i jestem zachwycony. Ale nie zdjęciami, bo tym wiele brakuje. Jestem zachwycony Twoim talentem. Masz IMHO niebywałe wyczucie kompozycji. Twoje zdjęcia często kuleją, ale zawsze są dobrze zakomponowane.
Zazdroszczę Ci talentu. Masz dar od Boga. Tego można się uczyć (stworzono tysiące książek o kompozycji), a Ty to po prostu masz. Jeśli tego nie zmarnujesz, to kiedyś będziemy dumni, że jesteśmy Twoimi kolegami.
ps. Chyba nie ostrzysz po zmniejszeniu do "internetowej:" rozdzielczości. A to konieczne.
ps. 2. Najgorzej sobie radzisz z foceniem ludzi. Ale to nie dziwne, bo to najtrudniejsza ze sztuk fotograficznych. Ale z Twoim darem to za chwilę nas "pozabijasz" fotograficznie, czego Ci z całego serca życzę :wink:.
ps. 3. I jeszcze masz pokorę, a to jest rzadsze niż talent.
Ładnie Cię Rafał podsumował - podpisuję się obiema rękami :)
Dziękuję bardzo za miłe, rozbudowane opinie : ) Cieszę się, że zaglądacie do wątku : )
Lolita, Igorra, mieszkam w bloku, także wybieram pierwszą, lepszą łąkę na owady : )))
Rafał Czarny, dziękuję za tak rozbudowaną opinię : ) Ostrzę, ale na każdym monitorze widzę inaczej tą ostrość ; ) Fotografowanie ludzi nie sprawia mi takiej frajdy jak makrofotografia, zresztą dopiero od niedawna się wzięłam za tą dziedzinę fotografii : )
Zapraszam, na kolejne prace : ) Pszczółka, ze względu na masę bokehu ; ) + seria muchówek bzygowatych : ) Pozdrawiam i czekam na opinie : )
Gratulacje fotek.
3 wow!!! How ?
Dziękuję! : )
3. ok. godzinne leżenie bezruchu na trawie, gdzie bzyczki lubią nadlatywać + szczęści + masa nieudanych ujęć, to jedno wyszło : )
Pozdrawiam : )
Dwojka, trojka swietne.
Fajne zdjęcia, takie estetyczne -przyjemnie oko zawiesić. Kadry dobre, pracuj nad techniką i będzie jeszcze lepiej.
2 i 3 sa ekstra :)
Czwóreczka mi sie bardzo podoba. A co do trójki, to juz oceniłem w galerii - super.
Jak Ci sie chciało na tym słońcu leżeć?
Pozdrawiam