A co powiesz o tych zdjęciach:
Wersja do druku
zorka, fajne kaczuchy ustrzelilas:) pozazdroscic:wink: fajnie ze byly tak blisko i nie uciekaly (chociaz z drugiej strony szkoda ze byly statyczne). ta pierwsza bardziej mi sie podoba, a i druga tez jest calkiem fajna:) plusior ode mnie za te kaczuchy:)
Fajne kaczki. Najbardziej podoba mi się 35. Z poprzedniej serii podoba mi się 34 choć wydaje mi się, że chyba fajniej by bylo gdyby to pręciki były wyostrzone a nie platki ale to moje subiektywne zdanie :))
Kaczuszki ladne.. wygrzewaly sie na sloneczku, bo to co pod nimi to skute lodem. Podobaja sie fotki.
Dziekuję. Najpierw je nakarmiłam, dlatego tak odpoczywały. Wcześniej próbowałam złapać w locie, ale co tu dużo mówić do kitu.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Bardzo Wam serdecznie dziękuję. Kaczuszki ustrzeliłam w zeszłą niedzielę. Narazie u mnie pada, pada i jeszcze raz pada. Trzeba poczekać na lepszą pogodę.
Świetne te kaczki!!!
Kaczki jakie są każdy widzi.:wink:
Kwiatek na 33 ciekawie pokazany.
Pozwólcie, że i ja się wypowiem co do kwiatków - wydaje mi się że przy takim kadrowaniu zdjęć (tzn. okwiat w całości) przydałoby się jednak pogłębić GO, jest to zapewne moje osobiste odczucie ale jakoś bardziej odpowiadają mi kwiatki z ostrością na całym okwiecie (taką GO jak na zdjęciach ja zastosowałbym przy kadrowaniu na pręciki lub inne mniejsze elementy kwiatka).
Kaczki bardzo udane, na zdjęciu 37 odpuściłbym trochę kontrastom.
No kaczuszki Ci sie udały brawo.
+ za ulice z Komorowa... bo ciekawe jest miejsce.
Kaczuszki przyjemne ale jak dla mnie droga z alejką bardziej się podoba.
Mi również alejka. Chętnie zobaczyłbym też wersję z ostrością na samochód i może kadrowaną kwadratowo. Taka moja wizja :)
Mam wrażenie ze złapałeś ostrość tylko z prawej strony na krawędzi kadru.
Witam serdecznie. Jestem ciekawa waszych opinii. Co powiecie na taka zabawe w tryptyki. To z braku pogody.
Pomysł i wykonanie podoba mi się. Kwiatki ok, cytrusy - troszke cienie mi przeszkadzają, koraliki też ok. Światło wg mnie za słabe we wszystkich tryptykach. Troszke za ciemno jest. No i ja bym z tych zdjęć zrobił kwadraty. Miło sie ogląda. Pozdrawiam
Ładne te tryptyki. Być może będą mieć uwagi co do oświetlenia, jeśli chodzi o pomysł i dobór rekwizytów - mówię TAK.
Dziękuję za opinie. Poprawiłam trochę światełko i zrobiłam do kwadratu. Masz rację - lepiej wygląda.
Bardzo dziękuję za uwagi.
Sory nie poprawiłam światełka tylko trochę rozjaśniłam. A to różnica.
Bardzo udane ostatnie wrzutki :)
Pozdrawiam
Pomysl z tryptykami fajny co do jasnosci to widac, ze ciut za ciemne... ( potwierdzam to co poprzednicy zauwazyli)
Bardzo dziekuję. Rzeczywiście zdjecia sa bez światełka. Robiłam przy oknie, w pochmurny dzień korzystając tylko ze światełka zastanego. Poprawię się.
Za pomysł gratki i zgrabnie to przedstawiłaś. Przyłączam się do opinii o braku światełka.
Świetny pomysł z tryptykiem, moim zdaniem kwiatki najbardziej udane.
Roba66 - podzielam Twoje zdanie. W owocach niestety za mocne cienie jak dla mnie.
Kiedy robiłam zdjecia owoców świeciło ładne słoneczko. Postawiłam je na stole i skorzystałam , że światełka wpadającego przez firankę. Firanka była zmarszczona i dawała cinie w postaci paseczków. Natomiast słoneczko jest nisko i daje długie cienie za owocami. A jakbyście je oświetlili? Z góry dziekuję za podpowiedź.
no niezle wymyslilas z tymi tryptykami, ciekawie wyszlo:grin: czekamy na nastepne i jesli moge cos zasugerowac to moze jakas martwa natura w kolejnych, albo cuś podobnego:wink:
Te cienie za owocami psują całość. Rozpraszają. Czasem za duzo światła, to też nie za dobrze. Twoje cieniste paseczki przeszkadzają, a w sumie jeden, dwa paseczki za owocem nie mówią, że to fajne cienie paseczków z firanki.
Mogłaś zasłonić okno zasłonką i miałabyś światło bardziej jednolite i po problemie.
Z chęcią przejrzałam wątek :grin:
Najbardziej zachwyciły mnie zimowe pejzaże, zwłaszcza 1 i 5, (1-trochę zbyt ciasny), masz bardzo dobre oko do komponowania takich zdjeć- idź w tę stronę, bo widzę, ze w ciekawym miejscu mieszkasz i krajobrazów masz pod dostatkiem. Popracuj jednak nad obróbką zdjeć które uchwyciłaś.
Osobiście nie przypadły do gustu mi ani miejskie, ani nocne ale nie od razu Kraków zbudowano.
Trzymam kciuki :grin:
Muszę wymyśleć coś innego - nie mam w domu zasłonek a firanki krótkie. Ale dzieki za podpowiedź. Przeczytałam w książce, że można zasłonić białą kalką techniczną ale jeszcze nie wypróbowałam.
Bardzo dziekuję za odwiedziny. Obejrzałam twoją galerię. Jest rewelacyjna. Masz talent. Zazdroszczę zdjęć kropelek. Próbowałam juz wiele, wiele razy, ale nie umiem ich "posadzić" - zaraz mi spadają a co dopiero zrobienie ostrej kropelki :-x. Bardzo podobają mi się takie zdjecia. Jeśli chodzi o obróbkę zdjęć - no właśnie tu mam duży problem. Będę dalej walczyła.
Witam Was serdecznie. Jestem ciekawa Waszych opinii na temat poniższych zdjęć. Z góry dziękuję za konstruktywną krytykę.
41. oraz 42. jak dla mnie...
Fajnie obrabiasz zdjęcia, nadałaś im pełnego wymiaru.
I chyba masz dużo czasu na robienie fotografii czego zazdroszczę troszkę. Pozdrawiam
IMHO Torowy krajobraz 41 super, ta postać w tle to specjalnie, czy tak wyszło??
42 wedle zasad złotego podziału no i kolorki bardzo dobre.
43 Tutaj czegoś mi brakuje, może za dużo nieba a może za mała GO ??
Generalnie moi faworyci to 41 i 42 Gratuluję !!
i jesli dobrze pamietam z exifu, to czas byl 1/15 s. i byc moze to bylo troszke za dlugo:roll: bo jesli byl wietrzyk, to 1/15s. moglo zaszkodzic, nawet jesli w uzyciu byl statyw, nie mowiąc juz o zdjeciu z reki:wink:
Zdecydowanie nr 42. Urzekające.
Witaj. Niestety nie mam czasu i szlak mnie trafia. Te zdjęcia zrobiłam w niedziele będąc na bardzo krótkim spacerze. Mieszkasz niedaleko więc na pewno będziesz wiedział gdzie. Między Nową Wsią a Kaniami , idąc wzdłuż torów kolejki WKD przepływa mała rzeczka. Teraz można powiedzieć duża. Tak powylewała, żę wygląda jakby się było nad jeziorem. Jest tam uroczo. Polecam wycieczkę.
Masz rację poleciało z ostrością. Było rzeczywiście wietrznie a zdjęcie zrobiłam z ręki.
Wszystkim bardzo dziękuję za opinie.
41 - tak wyszło. Poniżej torów jest ścieszka, ale została zalana prze małą rzeczkę i wędrujący spacerowicze (w wolne dni jest ich sporo) chodzili torami.
43 już napisałam pewnie brak ostrości.
Witaj,
Bardzo udana wrzuta - mój faworyt to tory kolejowe :)
Pozdrawiam