Albo koper włoski :)
Wersja do druku
Albo koper włoski :)
13.
na 'pseudodragana'
Pięęękne, uwielbiam takie - to moje odczucie. Co do techniki - milczę bo nie znam sie.
Pozdrawiam.
Niedawno w Galerii pojawiło się zdjęcie Sadman - podobnie "zrobione". I o ile w tamtym przypadku bardzo podeszła mi obróbka, tu jakoś nie pasuje. Bo to kobieta jest, puch marny, a Ty jej uwydatniłeś każdego pryszcza, wielkie pory skóry w okolicach brwi wyglądają jak w wągrach. A twarz wielce sympatyczna. Lepiej bym ją potraktowała ;)
rozumiem. to był rodzaj eksperymentu z 'nową' obróbką. mnie akurat efekt przypadł do gustu. zgodę na publikację też dostałem ;)
EDIT:
aga specjalnie dla ciebie coś innego ;) teraz pewnie mi się dostanie za przepały ;)
14.
Zdjęcie jest owszem, ciekawe. Szczególnie interesująco wygląda ciemne obramowanie twarzy zlewające się w jedność. Ale generalnie mam identyczne odczucia co Agapiet. Fotografowana modelka nie pasuje mi do takiego wizerunku.Cytat:
Zamieszczone przez agapiet
Pozdrawiam
Olifant, od TAKICH portretów, to tu prawdziwi spece są :D Ja tu tylko sprzątam.
A wracając do tych "pseudodraganów" - skoro lubisz taką obróbkę, to może jakiegoś autoportreta walnij, a nie - jak w awatarku wymuskany i gładki ;)
mam jedno :D ale średnio mi wyszła obróbka więc trzymam na dysku. czekam aż mi się uda ustrzelić lepszy autoportret a na pewno wrzucę ;)
Mocniejsze światło mnie zupełnie nie drażni, naoglądałem się zdjęć trochę takiego mistrza portretów jak Avedon, a on ma sporo portretów w high keyu. Drażni mnie tylko to, że te jasne punkty nie są na całym portrecie, a tylko i wyłącznie na ręce i przez to jak dla mnie ona dominuje na zdjęciu.
Obróbka a'la Dragan nie pasuje do młodych dziewczyn. Najczęściej je szpeci. Ja osobiście lubię taki efekt, ale go nie umiem zrobić. Tobie też nie wyszeł najlepiej. Dla tych co nie wiedzą kto to Andrzej Dragan - LINK
Jezeli chodzi o fotkę 14.................to wez obetnij wszystko ponizej linii oczu i będzie miodzio.Bez grzebania wPS uzyskasz ładniutką fotkę :mrgreen:
15.
aga - chciałaś autoportret to masz ;)
tytuł roboczy: "czas na maturę ustną z polskiego..."
Podoba mi się ten portret. Napisz skąd wziąłeś przepis na obróbkę Draganową. Co to za białe kropki na wargach, nosie i w paru innych miejscach?
Rany , ale impreza była !! :mrgreen: ;)
przeglądając cyberfoto ostatnio trafiłem na wątek z zapytaniem o obróbkę a'la dragan a w nim znalazłem link do filmiku, na którym jest wszystko pokazane. http://rapidshare.com/files/13358157...ffect.wmv.html (jakby ktoś nie widział jak ściągać z rapidshare: klikamy link, następnie przycisk 'free', czekamy pół minuty około, wybieramy serwer z listy i do okienka wpisujemy kod z obrazka i klikamy download). początkowo byłem bardzo zadowolony z efektów jednak dochodzi do mnie, że jednak dosyć znacząco odbiega to od efektów uzyskanych przez andrzeja. ale zawsze to dodatkowa umiejętność, do niektórych zdjęć nawet dobrze może przypasować.
a białe kropki na wargach np. to fragmenty odchodzącego naskórka chyba [mam trochę spękane wargi akurat], które wylazły dodatkowo przy wyostrzaniu.
EDIT: zibi :mrgreen: 'kac morderca' w sumie też może być ;) btw. zdjęcie doświetlane fl-36 w sufit w dosyć zacienionym korytarzu ;) chociaż i tak niewiele zostało z oryginalnego oświetlenia raczej ;P
Czytałem ten wątek, ale nie umiałem ściągnąć z tego linku, który podałeś. Dziękju.
Też mi się podoba (mimo okruszków na ustach ;)) Olifant, gdybyś tak jeszcze pokombinował z wersja czarno-białą to mam wrażenie że uzyskałbyś ciekawy portret kojarzący mi się z filmem radzieckim lat 70-tych :)
Obróbki może sama popróbuję... tak zachęcacie... :roll:
A co do samego Dragana, to czytałam gdzieś, że każde dzieło jest efektem mozolnej obróbki pierwotnego zdjęcia. Pewnie ma dziesiątki własnych, niepodrabialnych patentów :)
Przypomniało mi się teraz, że podobne efekty przerysowania szczegółów uzyskiwało się ongiś korzystając z mikrofilmów.
w to nie wątpię :PCytat:
Zrobiłem dziś własnego "dragana", ale straszliwy kaszan mi wyszedł. Nie do pokazania. Ale nie odpuszczę, bo podoba mi się taka obróbka.
Rafał, a udało Ci się w końcu ściągnąć toto z linka podanego przez Olifanta? Bo mi tak ale czasu brak na zabawę. Ciekawam czy skorzystałeś ze ściagi, czy sam kombinowałeś.
rafał: a czy ten kaszan podobny jest do moich? :mrgreen:
Aga, korzystałem ze ściągi. Olifant, mój dragan niepodobny do Twojego. Jutro spróbuję jeszcze raz.
Fajna fotka,
Mam takego paskudnika wkleje u siebie
16.
triumfujący drapieżca ;)
17.
jeszcze kęs
16 fajna - Jak z filmu krótkie spięcie ;)
Świetne foty. Jak z terminatora.
dzięki ;) swoją drogą to niezła beka jest z tym. to jest centrum rozrywki 'copernicus'...a w zasadzie miało być. taki element wielkomiejskiego luksusu jaki miał w moim kochanym mieście powstać - parkingi, centra handlowe, pasaże itp...wiecie. problem polega na tym, że kasa pochodziła od prywatnego inwestora, który w połowie budowy poszedł siedzieć i budowa stanęła. aż w końcu po paru latach postanowili wyburzyć, ruszyły prace niedawno :roll:
Zdecydowanie bardzo dobre foty. 16 swietne :)
To takie polskie... To w Polsce typowy przebieg wiekszych inwestycji: zaczyna sie, potem inwestor idzie siedziec za przekrety przy tej operacji, wszystko staje a potem tak zostaje po wieki lub zostaje rozebrane... ;) No a potem, dwadziescia lat pozniej ktos te sprawe na nowo rozgrzebuje...;)
Pzdr
Oli, a jak to wygląda w kolorze? Maszyny często mają fajne kolory, nieraz ciekawe kontrasty powstają.
mocne foty, pierwsza jak z nocnego horroru gdzie w drugiej się spełnia w zagładzie dla której została stworzona. :D
świetne foty
na przykład tak o :PCytat:
18.
ja osobiście wolę b&w, w ogóle ostatnio mi się strasznie b&w podoba, chyba sobie kupie analoga :roll:
O! Dzięki :D Też fajnie. Potwór faktycznie nieziemski, aż dreszcz przechodzi :)
chcialem powiedziec, zebys wstawial do konkursu, ale widze, ze juz jest :) dobre fotki :)
buuuuuuuuhehehe a mial byc anonimowy konkurs ;)
w regulaminie nie wyczytałem, że nie można zgłaszać zdjęć już 'publikowanych'...zawsze można usunąć
Strasznie mi sie podoba! Juz ocenilem w Galerii. Moim zdaniem swietna abstrakcja. Moze zdradzilbys troche tajemnic o tym zdjeciu, min. co to i jak fotografowane? Chetnie bym poznal kuchnie tak dobrego zdjecia :)
Pzdr
gdzie robione to napisałem już w galerii a jak....aparatem ;) tylko kucnąć trzeba było. reszta to zpsute tło a pozostawiony kolorowy fragment z samymi panelami
Dobra, juz nie odpowiadaj w Galerii, juz wiem co chcialem :) Dzieki :)Cytat:
Zamieszczone przez olifant