Z architektury jestem słaby więc nie oceniam bo robisz to pewnie lepiej niż ja Ciekawi mnie co jest w środku tego budynku może są tam jakieś ciekawe "ukryte" tematy:wink:
Wersja do druku
Z architektury jestem słaby więc nie oceniam bo robisz to pewnie lepiej niż ja Ciekawi mnie co jest w środku tego budynku może są tam jakieś ciekawe "ukryte" tematy:wink:
cegły fajne :-)
Si. To było ostatnie foto.
Proszę któregoś z moderatorów o zamknięcie wątku tudzież kasację.
-PS. Można skasować konto z forum?
29 - "Pluum".
30 - Kapturki cz. druga ( Kapturki cz. pierwsza "https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=18089.jpg" ).
31 - Zgadnij co to..
32 - "Nie ma to jak plastykowe okna" - są szczelne i wogóle :D
33 - Brigde.
34 - Głebia.
35 - yYy ( triple y ).
No i tyle.
Podoba mi się 34, chociaż za dużo po bokach. Pokazałbym to w kadrze pionowym (po obcięciu boków)
PS
Troszkę brakuje symetrii, krok (chyba) w prawo i byłoby dobrze :wink:
Mały wizjer mała dokładność Helmucie..
I tak dość wyszło, nie prostowałem - oczywiście nie jest idealnie, ale mnie się wsumie podoba.
>>
A reszta co opi!@#$%^ się? :grin:
Po dłuższej przerwie reaktywacja :grin: z Poznańskiego rynku:
36 - Strażnik Hejnalisty.
37 - Okna.
38 - Ziemia obiecana.
..
Pozdrawiam!
Witam po dłuższej przerwie.
Kilka fotek, niektóre świeże inne nie bardzo.
..
39 - Parasolki (Młyński Staw - Poznań).
40 - Lilia tygrysia - Lilium lancifolium - Lilium tigrinum.
41 - Emilia (córka).
42 - "Samotny pielgrzym" (Antoninek k/Poznania).
43 - Nenufar - Nymphaea alba - Grzybień biały.
..
Bardzo proszę o opinię.
Tym razem kwiatki :D
Bokeh był robiony programowo w ostatniej serii szczególnie w pierwszym zdjęciu?? bo jakoś sztucznie wygląda
I jeszcze na obu brakuje światła :roll:
Zgadzam się z poprzednikami jedno sztuczne trochę a na drugim troszkę jaśniej mogło być :)
No z szufladki wyciągnąłem coś czego często nie pokazuje czyli - ludzie - do OR Rodzina by się nadało, ale zaspałem..
46 - Matka z dzieckiem (Moje :grin:)
47 - PKPskape
48 - Cisza przed burzą (piaskową..)
Nie za bardzo podchodzą mi Twoje ostatnie fotki, a dokładnie chodzi mi o obróbkę. Szczególnie na pierwszym zdjęciu, chociaż ostatnie też mnie do siebie nie przekonuje.
Dodatkowo wydaje mi się, że na brzegach fotek 46 i 48 pozostały ślady po kadrowaniu.
47, 48 ciekawe, pierwsze dla mnie nieakceptowalne ze względu na kolor skóry
47 dla mnie jedynie
Czyli czas najwyższy na korekcję wyświetlacza, bo u mnie kolorki są ok ;)
47 -coś w tym jest
46- scena sympatyczna ale kolorystycznie nie do przyjęcia. Nie ma nic naturalnego oprócz osób. 47- trakcja elektryczna efektownie wygląda na tle nieba którego kolor podkreśla siłę drzemiącą w przewodach. 48- miało być ciekawie a poprzez stylizację nieba na piasek wyszło jak wklejka z chaosem w kadrze.
Reaktywacja!
49 - Planeta (pierwsza i bez ptgui) Only Gimp
Ciekawie zaprezentowales.. podoba sie.
super:)
Sam skład to owszem ale jakoś nie mam do niej przekonania. W cieniach za ciemno i brak szczegółów, w jasnych za jasno i tutaj chodzi mi głównie o niebo będące tłem, w wodzie pojawia się dwa razy ten sam element. Ważne to, że pierwsze kroki masz za sobą a dalej powinno być lepiej.
A mi się bardzo podoba :grin:
Będę walczył aby zrobić coś lepszego ;)
Planetka ciekawa, ale zgadzam się z Wiejem miejscami zbyt ciemno, no i mleczne niebo również średnio mi się podoba. Niestety na aurę nie mamy wpływu.
Tak więc po zakupie aparatu (po długim czasie..) dodam coś z wizyty w lany poniedziałek na działeczce.
50 - Padalcowaty jakiś.
51 - Przebudzenie po zimie :)
..
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających.
Padalcowaty mógłby być trochę ciemniejszy i z ostrością nie najlepiej choc domyślam się że wiał i nie łatwo było go sfocić. W drugim natomiast jest jakby barwa za bardzo przygaszona i nie ma odczucia, że rozwija się nowe życie. W kadrze też jakoś dziwnie a można tak statyczny element uporządkować.
Padalcowaty tak naprawdę jest ok..
Kompresja coś naknociła.
Pod tym linkiem waży 1,8Mb
[img=http://s1.postimage.org/dJXOJ.jpg]
52 - Portrejt
53 - Lantskejp
Mnie się podoba :)
Mnie sie podoba 53.
53 jest ładne, ale tam musiało być naprawdę pięknie :mrgreen: super krajobraz :wink:
Kolorki i widoki piękne ;) Na 53 chyba dał bym ciut więcej dołu dy zaakcentować brzeg, bo jest jakoś niezdecydowanie troszku ;) Ale i tak się podoba ;)
Nie przeszkadza, że na prawo leci? Bo mi przeszkadza :lol:
53v2 - poprawiony