Lot synchroniczny , rewelka.
Wersja do druku
Lot synchroniczny , rewelka.
Lot synchro całkiem całkiem, ale inaczej by, chyba przyciął.
Lot synchro i mewy bardzo mi się podobają.
ta... ale niebo bym dobrał do ekspo. mewki fajne, ale nie razem
Lot synchro podoba mi się;-)
Witam!
Dzięki za Wasze komentarze:)
poddaje kolejne moje "dzieci" ocenie :grin: i pozdrawiam świątecznie
dla mnie "c" i "d" z wskazaniem na "c" - widziałbym to zdjęcie w odbiciu - by konar wędrował z lewej na prawą. Byłoby rewelka !
"a" wyglada na lekko poruszone ?
c podoba się. Fajne mroczne, ale jednak jasno:)
Dla mnie zdecydowanie "c" najlepsze z tej serii.
"d" zrobione w ciekawym miejscu , ale nie byloby lepiej w naturalnych kolorach???:wink::)
...oj coś ten kościółek męczę i zmęczyć nie mogę, hmmm
mroczne drzewko na wysokiej skarpie - punkt widokowy koło Międzyzdrojów- polecam! A las coś mi w kolorze nie bardzo leżał bo z kompa nawet oryginal wyrzuciłam ale znajdę na karcie i pokażę.
Dzięki i dobrej nocki życzę
...dalszy ciąg wyprawy na punkt widokowy...
lasek w kolorze ale z innego ujęcia, nie wiem co z ustawieniami na fotce z morzem, jak na przyszłość strzelać pod światło, żeby nie było tej bialej plamy na wodzie?
2- ładne, podoba mi sie,
za to bardzo intryguje mnie 3 - poniemiecka wieza strzelnicza ?
Dla mnie ta trójeczka najlepsza. Dałbym ją w B&W i ciut kontrastu wiecej.
...szczerze mówiąć nie doczytalam co to za wierza:oops:, sporo tam bunkrów i tego typu budowli
mam ją jeszcze tak.
C wymiata. bardzo fajne zdjecie.
zaraz za Międzyzdrojami ale w Świnoujściu też jest tego sporo jeśli nie najwięcej na wybrzeżu
wieża:!::p
O ile dobrze pamiętam jest to stanowisko naprowadzania ognia, baterii nadbrzeżnej (może pokręciłem z terminologią, nie znam się na atylerii- w wojsku byłem radiotelegrafistą ;)). Obiekt ponemiecki, położony na wysokim klifie, kilka kilometrów na wschód od Międzyzdrojów. Myślę że Ramzes ma rację, tam można zrobić ciekawe zdjęcia np takie
No ba.. takie miejsca mają potencjał. Trzeba go tylko odnaleść.
za WIEŻĘ wielkie sorry!!! :oops: za pośpiech teraz mi wstyd!
Fajna ta ostatnia wieża, podoba mi się to ujęcie od dołu. Może lepszy byłby trochę mniej ciasny kadr?
...które sama oceniam nie najlepiej, niby się podobają a jednak nie jestem zadowolona do końca! Zwłaszcza portrety, na których najbardziej mi zależy bo akurat mają cieszyć nie tylko mnie! co z nimi nie tak?
oceńcie, doradźcie:)
Portrety to chyba zrobione bardo przypadkowo ??
może nie przypadkowo ale nie chciałam złapć na fotce "skrępowania" fotografowanej , wiem, że to nie to, no też mi jakoś nie grają tylko nie wiem czemu nie wychodzą:(
Ten pierwszy portret jeszcze jakoś ujdzie. Może inny kadr ?
Drugi- nie podoba mi się kadr . Modelka chce koniecznie uciekać ze zdjęcia.
Drzewo jako drzewo jest dość oryginalne ale coś zrobiła z niebem, u mnie jest zielonkawe.
To samo z kościółkiem niebo jest białe ( przynajmniej na moim monitorze) no i się przechyla na lewo albo tak mi się wydaje.
Portrety jako albumówki - spoko. Ponieważ sam nie robię portretów, to się powymądrzam - tzn. jedyne co mi się rzuciło w oczy, to brak jednolitego tła dla twarzy - głowa przecięta linią lasu do kanonów nie należy. I światło mocne.
Światło mocne na każdym bo słońce dawało niemiłosiernie a ja korzystam, może niezbyt mądrze,:wink: z każdej okazji robienia zdjęć( uczę się i już-innego wytłumaczenia nie mam), na zdjęciu z drzewkiem niebo mam nibieskie za to z kościołkiem zabijcie a nie powiem, w oryginale też białe, myślałam, że filtrami coś popsułam ale już na starcie je skopałam:(
modelka sama stwierdziła, że wygląda na wystraszoną więc to najgorsza recenzja- bo od samej zainteresowanej!
dzięki za opinie!
pozdrawiam:grin:
To widać ale to nie jest główna (MZ) przyczyna nieudanych zdjęć. Tu słońce masz z przodu co powoduje, że obiekt fotografowany (twarz na portretach czy kościółek) jest w cieniu. Szczególnie przy zdjęciu kościółka, gdzie cień zajmuje większość kadru. Tu poradziłby chyba tylko HDR :roll:
...dziś porcja widoczków z mocno "zawianego" Ś-cia :)
jak zwykle proszę o ocenę:?:?:?
i może jeszcze moje pierwsze kwiatki...
Na 3 znowy nie wykorzystany potencjał tego przepięknego wiatraka :( Zajrzyj tam o wchodzie lub zachodzie, kadr jest w miarę ale światło nie opanowane MZ !!!!!!!!!!!!!!!!
Tak długo będę Cię męczył z tym wiatrakiem,aż nie zobaczę ślicznej foto ;)
Pozdrawiam !!
Peter
Peter, zamierzałam trafić na zachód ale zimno i wiało niemiłosiernie, dosłownie przebiegłam tamtędy:) postaram się sprostać, troszkęteż przesadziłam z obróbką, przyznaję się bez bicia
Niektórym przesadza wiatr a niektórym nie :) babcie na 1 prawie porwało.
1 się podoba tylko ten słup.
Kite-serferzy 5 bardzo się podoba jak to było robione dzisiaj to ci goście to 100% Hardkoru :)
o tak fotka zrobiona dziś o 18:14 lubię takich zapaleńców .
Oj wiało dziś wiało. zimnym północno wschodnim.
Walcz dalej z wiatrakiem:)
...też jestem pełna podziwu dla tych panów!!! Wiatrak przerabiam kilka razy w tyg, to jedyne miejsce gdzie moja zwierzyna może biegać więc kolejne proby będą!
Piękne kwiatki, ostatnie wręcz boskie ;) z wiatraczkiem też ładnie.
pzdr
Ciekawi mnie jak ustawiasz ekspozycję. Czy w/g wskazań aparatu (na 0EV)? Spróbuj poeksperymentować, ustawić ekspozycję na -1EV, -1.5EV (może jeszcze inne wartości) celując we wiatrak. Potem zobacz na wyświetlaczu co wyszło. W końcu trafisz na taką ekspozycję z nieprzepalonym niebem i widocznym wiatrakiem :grin:
Warto poeksperymentować z trybem pomiaru światła.
Próbuj :mrgreen:
Aha!
Kwiatki bardzo ładne :)
ekspozycja 0, oryginały są kolorowe i lewy bok wiatraka widoczny, poszłam jednak na latwiznę i użyłam gotowca-krajobraz:oops:
a z kwiatków to się chyba nabijacie???:evil:
dobrej nocki życzę
i dzięki za komentarze
Witam
Zdjecia
(1). To z psem ok...
(2). Dziwnie niebieskie i kadr jakis takis...
(3). Skasowal bym je z uwagi na to ze jest najslabsze
i malo co mi mowi.
Na 3 zdjecia jedno akceptuje ;)
Dalej...
https://forum.olympusclub.pl/attachm...ntid=14325.jpg
Brak mi tutaj nieco szerszego kata i drazni mnie gorny
prawy rog fotki (to przyciemnienie) Poza tym ok.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...ntid=14326.jpg
Calkiem fajne ale... poprzycinalas tego psa przy lapach,
ze az strach. Zepsulo to moim zdaniem caly efekt tego zdjecia.
Poza tym ok.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...ntid=14327.jpg
Poza przyciemnieniami ok... To najlepiej mi sie tutaj podoba ;)
Dalej...
https://forum.olympusclub.pl/attachm...ntid=14358.jpg
Zdjecie jest nieostre albo poruszone.
Tak chcialas ?
https://forum.olympusclub.pl/attachm...ntid=14359.jpg
To prawie by bylo ok gdybys zbyt centralnie nie skadrowala i
tutaj zdjecie tez stracilo na odbiorze.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...ntid=14360.jpg
Zdjecie ok... Poza mydelkiem czyli brak ostrosci lub
zdjecie jest poruszone.
Nie gniewaj sie ale...
Troche musisz jeszcze popracowac nad
warsztatem bo na 9 zdjec ze 2 moze sa w miare ok.
Pozdrawiam