SUPER!!!
Wersja do druku
SUPER!!!
No fakt... masz racje, te zdjecia nic z soba nie niosa poza tym co na nich widac. Ot, pokazane cos.Cytat:
Zamieszczone przez sebastan
Tyle ze mi sie po prostu podoba taki sposob obrobki, wiec takie fotki robie :)
Niezłe :roll: Jak uzyskałes taką GO ? Cos z PSem czy oryginał ?
W PSie tylko podstawowe parametry poprawilem (levele, kontrast... troche kolorkiem sie pobawilem). GO jak w oryginale.
Bardzofajna kompozycja. Wszystko ladnie sie komponuje.
Dzieki vodnik...
Hmmm... chyba Ciebie jakos ostatnio mniej na forum..? Az jakos tak nieswojo. Tak samo Wrocka dawno nie widzialem... Ale o ile sie nie myle zdradzil ;) Oliego... :(
ta fotke zrobiles c-765? niezle :-)
Tak - c-765. A co nie powinno mi sie udac? :PCytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
no udalo sie wysmienicie :]
No powiedzmy...
Sa aberracje... kolory nie za zbytnie...
Proponuje dla porownania obejrzec - http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=610003
Troche moje kiepsko wypada w porownaniu z muchowka Fotoman'a :|
i tak niezle Ci wyszlo, ja wczoraj probowalem zlapac mewe :D zapomnij
Złapać owada w powietrzu, w takim zbliżeniu, cud miód :D Zdjęć niejakiego Fotomana nie musisz przytaczać bo i tak chyba wszyscy je znają 8)
Pozdrawiam
Ładny widoczek!
Kiedyś też chciałem taki ustrzelić z okna pociągu ale mi nie wyszło. :P
Chyba z saturejszn trochę za daleko pojechałeś? :)
Pozdr!
No właśnie, jestem ciekawy na ile to robota PS'a. Bo w rzeczywistości ciężko chyba uzyskać takie kolorki. Oczywiście zdjęcie bardzo mi się podoba, szczególnie uchwycenie tego 'ciężkiego' nieba :!: Ziemia już nieco ciemna i trochę nienaturalnie zielona trawa.
Pozdrawiam
Fajny ten widoczek, ale zeby dol byl takiej jakosci jak gora bylo by super....pozdrawiam
Hmmm... zalozeniem bylo uzyskanie ciezkiego nieba nad sielankowym polem...
Przedobrzylem z kolorkiem troche? :|
Fakt PSa troche tu jest... Kilka warstw, filtrow, konwersji i troszke dlubania. Duzo wiecej niz zazwyczaj u mnie. Moge wrzucic oryginal zupelnie nie tykany, dla porownania (jesli to ma sens jakis... bo nie wiem...).
z ciekawosci... wrzuc
To widzę, że się napracowałeś :D Już wiem co mi nie pasuje w tym zdjęciu, po zastanowieniu się trawa nawet niezła, ale te bale siana, ich kolorystyka jest właśnie przesadzona i wogóle wyglądają jakoś dziwenie, może przez kompresję albo zbyt ostre krawędzie. Skojarzyło mi się to właśnie z jakąś teksturą 3d nałożoną w grze :D Jakbyś je tam wstawił ręcznie hehe.
Pozdrawiam
no chmurki wyszly ladnie, ale na oyginale juz jakosc tych snopow jest slaba [ wina swiatla ] no i jak podciagnales kolorki to wydaly sie surrealne...
Osobiscie uwazam, ze oryginal jest slaby. Dlatego w ogole zabralem sie za niego w PSie (dotychczas wprowadzam tylko drobne korekty). Jak na moje umiejetnosci (czyli niewielkie) w PSie uwazam, ze wynik jest ciekawy.
Pewnie macie troche racji, ze przegialem z kolorem trawy... Ale jak juz pisalem, zalozeniem bylo uzyskanie ciezkiego nieba nad sielankowym polem.
Generalnie zabawa ze zdjeciem w programi graficznym mi sie spodobala... I na pewno jeszcze kilka dlubne :)
Porównując, na oryginalnym zdj. siano jest ciemniejsze od chmur, na psutym - odwrotnie.
Uzyskanie takiego efektu i żeby wygląd był naturalny nie jest trywialne.
Mnie na razie nie udaje się - słabo znam PS.
Pozdr!
Nie da sie ukryc ze widac na zdjeciu PSucie :)
A gdzie? Zebym wiedzial na przyszlosc czego sie ustrzec...Cytat:
Zamieszczone przez vodnik
Czy moze obraz jest tak nierealny, ze ogladajac go na mysl samo przychodzi przekonanie graniczace z pewnoscia, ze to bylo PSute?
Wystarczy w ps zmniejszyć saturation powiedzmy o 30 i już, jak dla mnie, wygląda naturalniej.
Trawa nie taka jaskrawa i siano nie rudawe.
Pozdr!
Domyslam sie ze zaparlo Wam dech w piersiach... tak bardzo, ze nawet trudno cokolwiek napisac...
:(
zgadles... zatkalo wszystkich hehhe :D
najlepsze sa gadzie portety :-) ocenke juz dalem na plfoto. Pozdrawiam tarraryste :!:
jak dla mnie bomba lepiej bym nie zrobil, mocny punkt