No a mi się widzi widok pierwszy bardziej od widok2. Taki jakiś bardziej pozytywny.
Wersja do druku
No a mi się widzi widok pierwszy bardziej od widok2. Taki jakiś bardziej pozytywny.
cieszę się, że jest rozbieżność, bo to znaczy, że obie fotki mają w sobie coś co może się podobać, co przyciąga.
Poniżej zamieszczam dwa wieczorne kwiatki (jeden kaczeniec i proszę o pomoc w identyfikacji tego drugiego) z tej samej eskapady.
Podobają mis się, z tym, że drugie bardziej. Na pierwszym, na kwiatku, to jakaś pajęczyna?
Szczerze powiedziawszy nie wiem - kwiatek był wielce małomówny :cool:
Obiecałem obiad szpaka to i słowa dotrzymuję, to szpak i jego posiłek. Szpak był zwierzęciem wielce nieśmiałym, w cieniach się panoszącym tak więc musiałbym nieco wypeesowany.
Szpak bardzo fajny, owad smaczny (pewnie :p) a zdjęcie ciut za jasne ;)
miło się ogląda zdjęcia macro, a i szpaczki bardzo fajne :) z widoczków chyba jednak jedyneczka, jest taka bardziej zdecydowana w odbiorze...
Kwiatek to szczawik zajęczy.
Kordek dziękuję za pomoc w identyfikacji kwiatka! Poniżej dwa ptasie portrety (niestety z zoo).
Ptasie portrety fajne. jeden dostojnie poważny drugi, że tak powiem z zabawną trwałą. Poważnie, ładnie rozmieszczone w kadrze i dobrze uchwycone.
Drugiego trzeba było uczesać. ;-)
Oba ptasiory bardzo ladne. Drugi wywolal u mnie szroki usmiech na twazy :grin:
Patrzę na drugiego i się śmieję :) , jakie afro :)
Dziękuję a strusiowi przekazę :) Poniżej taka maoła "Opowieść o pewnym storczyku", który zawitał niedawno pod mój dach. Jestem ciekaw, które ujęcie spodoba się Wam najbardziej.
Najbardziej pasuje mi Storczyk1 - chociaż na 3 tez niezła, ale donica w tle troszke psuje odbiór
Ptasie portrety przesympatyczne, storczyki kompozycyjnie nie do końca poprawne ale wyjątkowo ładne w kolorystyce:)
Ptasi czupurek fajny - nie porywa, ale to przyjemne zdjęcie.
Storczyki... Hm, nie potrafię się nimi zachwycić. Z jednej strony coś oko ciągnie w ich stronę, z drugiej, brak kropki nad i - kadr i ułożenie elementów strategicznych :)
kwiaty ładne a dwójeczka o którą pytasz to prawdopodobnie jaskier :wink:
szpak klasa:)
portrety bardzo fajne a dwójka mnie rozbroiła :grin:
storczyki to chyba 3 MZ najlepsza :wink:
ps. sigmy nie oddam :wink::twisted:
Tradycynie już dziękuję wszystkim za komentarze, a Andree za pomoc w oznaczeniu kwiatka.
Poniżej rozleniwiony kot.
kotek przyjemny i ładnie w kadrze leży :grin:
Dziękuję. Ciekawym jest fakt, że w większości miejsc, gdzie pojawiła się fotka, kot postrzegany był jako dorodny, zdrowy, podczas gdy w rzeczywistości był dość zaropiały, oblepiony kleszczami, z rozdrapanymi prześwitami w futerku...
Ot - magia fotografii...:twisted:
kot znakomity, te tynieckie też do dorodnych nie należą czego nie można powiedzieć o Dyretorze Rynku!
Nie, no... ostatni kot - REWELACYJNY :D
Dzięki za dobre słowo. Poniżej kilka zdjęć z dziś.
Obrazek z makiem najładniejszy, bardzo mi się podoba.
Ostatni ładny ale trochę przeładowany szczególami.
na motylu nie wiem na czym się skupić wzrok mi ucieka z motylka na tło i gałązkę.
ładne to B@W czy ten zafarb to zamierzony, w sumie ciekawe.
Liliana - uciekła gdzies ostrość.
Mak - super.
Motylek - MZ bdb. :)
Zdecydowanie mak :)
Hm, nie spodziewałem się, że zdjęcie z makiem Wam się aż tak spodoba, ale cieszę się. Zeby trochę ożywić wątek dwa klasyczne makra.
Dziś wrzucam mały eksperyment. Tytuł wydaje mi się być kluczowy, a więc podaję: "Opowieść o wietrze"
Zachęcam do komentowania.
Dość ciekawy eksperyment. Ja jestem na tak. Może jakaś seria?
makra klasyczne tak jak sam napisałeś ale na wysokim poziomie :wink:,
ostatnie zdjęcie mi się podoba, tylko to podzielenie nie za bardzo ale to tylko MZ :wink:, pozdrawiam :)
podobnie jak Andre77 zdjęcie tak ramka nie.
może inny podział mniej symetryczny.
No to ja się wyłamię, mnie taki pomysł się podoba.
Fotka nabrała zupełnie innego wyrazu. W pierwszej chwili myślałem, że to tryptyk, potem zauważyłem, że to jednak jedna fotka tylko nietypowo podzielona.
W zasadzie trudno mi sprecyzować, dlaczego mi się spodobała, może przez to, że jest tak inna?
Strasznie się cieszę, że Wam się podoba. Pomysł jest z tych gdzie to łatwo przynajmniej kilka ideologii dorobić. Podział na części to w moim zamyśle wstęp, rozwinięcie i zakończenie.
Warto próbować, "szukać siebie" nawet w przeciętnych z pozoru ujęciach.
Zastanowiłbym się, czy nie wystemplować tych elementów, które wskutek podziału, znalazły się na dwóch częściach "tryptyku". Oczywiście tylko z jednej części, myślę że tam, gdzie mniej tego elementu. Tak mniej, więcej bym to widział:
coś fajnego jest w tej fotce, nastrój psuje ta ramka, ale nie wiem jaka powinna być ..:???:
Dokładnie tak jak helmuth zrobił, albo przesunąć ramkę.
Witajcie, dzięki za wszystkie uwagi. Wiatr to dla mnie zjawisko niespokojne, taki podział w moim odczuciu jaki zastosowałem podkreśla niepokój, drażni...spokój zaś wprowadza spokojny głos narratora ujęty we względnie symatryczną, ułożoną strukturę.