@GoSciU 2 swietnie uchwycona kropla w locie, 5 i 6 swietny sopel. COOL
Wersja do druku
@GoSciU 2 swietnie uchwycona kropla w locie, 5 i 6 swietny sopel. COOL
Bardzo zmarzłeś robiąc 2-6?
Dobra jest jedyneczka powiem na przekór kolegom. Zazdroszczę Ci tego modela, bo mój jakoś nie chce zakwitnąć.
Pozdrawiam.
Dzieki wszystkim za opinie...
@Twardy - Ano zmarzłem z lekka bo było ok -10 :> hehe
Ale w kończu czego nie robi sie dla fajnej fotki :>
A teraz może coś z innej beczki :)
1.
2.
3.
4.
5.
Proszę o komentarze....
POOOOZDRAWIAM :>
No, te dwa portrety (1 i 2) niczego sobie, ale ten piesek bardziej fotogeniczny byłby w całości chyba, albo co najmniej tak jak w kadrach 3 i 4, ale niestety trochę 3 i 4 położyłeś focąc z góry, ze zwierzakami jak z dziećmi - staraj się pstrykać z ich poziomu, nie z góry. Co do 5 - ten kawał lodu to lewituje czy spada;) ?
No tak myslalem ze z góry bedzie kijowato ... Następnym raszem postaram się poprawić :> A co do tego kawałka lodu to wisi sobie chyba :> Nie wiiem na czym ale wisi :)
POZDRAWIAM
Z 3 i 4 mogles wybrac jedno, bo nie widze nic wnoszacego w 4. 1 i 2 fajny wzrok psiaka, bardzo przejmujacy. 5 - klasyk bardzo ladny.
Dzięki za komentarze.... Chociaż myślałem, że usłysze jakieś słowa krytyki a tu takie zaskoczenie :x
@vodnik : Tak wiem, że fotka 3 i 4 jest praktycznie taka sama ale nie mogłem się zdecydować, która jest lepsza więc wrzuciłem obie :>>
POZDRAWIAM
1 i 3 super mi się podobają. Oczy pieska jakieś takie tajemnicze. Tu akurat lekko z góry nawet fajnie wyszło. Tylko cień mi przeszkadza.
Pozdrawiam
Witam...
No to zaczęła się wiosna i wreszcie jest co pofocic.... :> - tylko trzeba jeszcze mieć na to czas....
Oto przedstawiam do waszej oceny kilka fotek "świeżych", że tak powiem. Zapraszam do oceny...... Wszelka krytyka i wskazówki mile widziane :)
1.
2.
3.
4.
Fotki jak sami widzicie o różnych tematach....
Czekam na komentarze...
Z pozdrowieniami ... :x
1. dość ciekawe, mam tu na myśli głównie kolory, takie stonowane. ładnie ostro wyszły płatki, tylko troche kompresja sie ujawnia na ich krawędziach
2. wydaje mi sie nieostre
3. podoba mi się, tak myślę, może ciekawiej byłoby przy większym zbliżeniu do pnia(?)
4. hehe psi portret. fajnie :P
pozdr
Dzięki za komentarz.... Co do kompresji i jakości to cos za cos :>
Większa kompresja gorsza jakość raczej :>
Co do tego pnia to kombinowałem na różne sposoby i ten wydał mi się najciekawszy....
POZDRAWIAM
W 1 i 2 brakuje ostrości na cały kwiat, ostre są tylko płatki. I nie za bardzo widzi mi się ten kolor, dla mnie żonkil to żonkil :) Powinien bić po oczach żółtym, a tu jest jakiś zielonkawy i blady hehe :D
Pomysł z pniem ciekawy, szkoda strasznie przepalonego nieba.
Pies zdecydowanie najbardziej mi się podoba, niebanalny kadr i ogólnie fajne ujęcie :)
Pozdrawiam
Bo to świeżo wiosenny kwiat i jeszcze nie nabrał kolorów hehehe...
A tak na poważnie to sam go przyciemniłem troszke bo zdawało mi się, że za bardzo wali po oczach, a jednak to tak musiało być :>
POZDRAWIAM
1 i 2 ładne ale wieksza Go by sie przydała,
3 ciekawe jednak bym cosik pokombinował, jakiś filtr moze......
4 zdecydowanie najbardziej mi sie podoba, tez mam psa i wiem, że niełatwo go zmusić zeby siedział w miejscu. Najczęsciej gdy celuje do niego z obiektywu to on podbiega do mnie....
Witam...
No to teraz coś z innej beczki.... Przed wczoraj (18.04) naleciało mnie żeby pocykać zachód słońca .... Cała akcja rozgrywała się nad pobliską rzeką "Liwiec".... Oto kilka ujęć .......
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Zdjęcia praktycznie surowo z aparatu... W PS tylko pomniejszyłem je.... Co do fotek kombinowałem na różne sposoby z ustawieniami. Te fotki co widzicie wyżej wydawały mi się najciekawsze....
Bardzo proszę o komentarze... Co zmienić, co poprawić, aby fotki takie wychodziły mi lepiej itd... Jednym słowem proszę o wskazówki......
POZDRAWIAM :x
Witam!
w pierwszych trzech Mr. GoSciU :x wydaje sie niebo za blade. UV pewnie stosowales przy tych fotach, ale przydalby sie tez polarek.
Najbardziej podoba mi sie 4. Lubie fotki tego typu, ze wzgledu na azurowosc galezi drzew, taka fajna firana powastaje :P W pozostalych naogol poucinane konary no i samo drzewko sprawie ze kadry nie przyciagaja :D
witam :)
fotki fajne - moze najmniej przemawia do mnie nr 3 (duzo ciemnosci na dole) no i robi wrazenie krzywego ;) za to 4 oceniam najwyzej :)
@Rick van Dyke : naturalnie.... używałem tylko filtra UV.... Polarka niestety jeszcze się nie dorobiłem :>
POZDRAWIAM
No to może dorzuce coś nowego... Żadna rewelka z braku czasu....
1. Tutaj miałem w zamiarze złapać na pierwszym planie makro listki ale strasznie wiał wiatr i nie za bardzo wyszło a w dali rozmyty miał być dom :/
2.
3.
4.
5.
6.
Zdjęcia były robione na wsi w bardzo pochmurny dzień. Ciągle padał deszcz i wiał silny wiatr (a mi sie udumało makro strzelać:P)... Było to w ostatnią sobotę czyli 8 maja :)
Oczywiście proszę o komentarze - ocenę fotek. Mile widziane wskazówki, co poprawić aby lepsze fotki wychodziły itd...
POZDRAWIAM
wypowiem sie nt. fotki nr 2 bo akurat ją "wylosowałem" ;)
Zrobiona z czasem 1/800 ; f=3,2.
Rozumiem, wiatr mógł stresowac ale moze warto spróbowac z f=5,6 lub jeszcze większym? Pomimo wiatru czasy rzedu 1/125 są wystarczające aby zdjęcie było nieporuszone, a zmniejszając 'dziure' zwiekszasz GO której na tej fotce odrobinke brakuje :)
Fotki strzelałem z różnymi ustawieniami ale to zdjęcie wydawało mi się najlepsze :) Mimo wszystko dzięki za za wskazówke...
POZDRWIAM
uaaaaa.... jak dawno mnie tutaj nie było :>>
No to proponuje coś takiego .... co wy na to ? :> hmmm....
Dawno nic nie wrzuuuucałem, brak czasu :////
No to 2 autoportrety strzelane z ręki.... (miało być z małą dawką śmiechu :>>) takie oooo
1.
2.
z pozdrowieniami