Odp: Laptop dobry do obróbki zdjęć.
Cytat:
Zamieszczone przez
wyszomir
To kwestia tego, jakie mamy kryteria dobroci.
Zależy komu i na ile dokładnie te efekty będziesz chciał pokazać.
No wlasnie to bralem jak najbardziej pod uwage.Nawet majac na wzgledzie to,ze wczesniej byl u autorki dylemat czy isc do liceum czy technikum fototechnicznego.
Jak najbardziej bralem to pod uwage ,ze autorka jesli chodzi o temat obrobki zdjec jest na samym poczatku drogi.
Zaawansowaqny i zajmujacy sie naprawde profesjonalnie przenosne ekrany uzyje tylko do podgladu.Do prawdziwej obrobki tylko to co "przykrecone" do blatu biurka i nawet oswietlenia pokoju ,w ktorym to stoi nie da zmieniac.
Ja nie daje sie po prostu zwariowac polecajac komus cos czego nie wykorzysta nawet w 10%.To samo dotyczy sprzetu,obiektywow i oprogramowania.
No ale kazdy niech sam sobie decyduje.
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Mówimy o nowym laptopie czyli Windows8.1 - wszystkie, nawet te z 2GB RAM sprzedaje się dzisiaj w wersji x64 (preinstalowane). A te boxowe (osobno) mają do wyboru x86/x64 przy instalacji.
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
Mówimy o nowym laptopie czyli Windows8.1 - wszystkie, nawet te z 2GB RAM sprzedaje się dzisiaj w wersji x64 (preinstalowane). A te boxowe (osobno) mają do wyboru x86/x64 przy instalacji.
Wszystkie?
WOW....
To czas sie chyba uswiadomic o rynku i o tym co sie teraz sprzedaje, oraz w jakich konfigach sprzetowo/oesowych sprzedaje :)
W zyciu nie wpadl bym na ta koniugacje, ze nowy laptop to 8.1...
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Wszystkie?
WOW....
To czas sie chyba uswiadomic o rynku i o tym co sie teraz sprzedaje, oraz w jakich konfigach sprzetowo/oesowych sprzedaje :)
No to jak nie wszystkie to ja najwyraźniej dobrze trafiam... Nawet HP za 999zł z Neonetu (2GB RAM, Celeron) miały Win8.1 x64...
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
. Nawet HP za 999zł z Neonetu (2GB RAM, Celeron) miały Win8.1 x64...
Kurde.Do ukladania pasjansa jak znalazl,i czytania poczty,ale bez zalacznikow:wink::wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Kurde.Do ukladania pasjansa jak znalazl,i czytania poczty,ale bez zalacznikow:wink::wink:
Taki Celeron am wydajność jak Core2Duo sprzed ~6 lat. Bez przesady, da się na tym biurowe rzeczy robić. Filmy FullHD odtwarza i z MKV/MP4, i z Youtube.
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
No to jak nie wszystkie to ja najwyraźniej dobrze trafiam... Nawet HP za 999zł z Neonetu (2GB RAM, Celeron) miały Win8.1 x64...
No ja sie spotkalem z takim co mialy, nie mialy, i mialy jakies inne dziwne rzeczy....
p.s. Swoja droga 8 i pochodne, jak ktos nie posiadzie dotykowca, i jeszcze pchac sie w box'a, jest godnym podziwu posunieciem :)
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
No ja sie spotkalem z takim co mialy, nie mialy, i mialy jakies inne dziwne rzeczy....
p.s. Swoja droga 8 i pochodne, jak ktos nie posiadzie dotykowca, i jeszcze pchac sie w box'a, jest godnym podziwu posunieciem :)
pozdro
Przy aktualnie zapowiedzianym darmowym update do Win10 nie ma chyba aż takiej tragedii :)
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
Taki Celeron am wydajność jak Core2Duo sprzed ~6 lat. Bez przesady, da się na tym biurowe rzeczy robić. Filmy FullHD odtwarza i z MKV/MP4, i z Youtube.
Czyli sumujac nasze wypowiedzi do biura jak znalazl,poczta,karty,filmiki i fora
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Swoja droga 8 i pochodne, jak ktos nie posiadzie dotykowca, i jeszcze pchac sie w box'a, jest godnym podziwu posunieciem :)
Kiedy ostatnio kupowałeś laptop?