Masz tutaj - w sam raz gabarytowo na damską dłoń:
Olympus E-620 + 14-42mm f/3.5-5.6 + 40-150mm f/4.0-5.6 http://www.ceneo.pl/2340364
Wersja do druku
Masz tutaj - w sam raz gabarytowo na damską dłoń:
Olympus E-620 + 14-42mm f/3.5-5.6 + 40-150mm f/4.0-5.6 http://www.ceneo.pl/2340364
A może Pentaxa K-x. Bawiłem sie wczoraj i uważam za zacne body.
Zbiera dobre recenzje i fotki jakie oglądałem u kolegi dobrze wróżą jakości technicznej. Mimo ze kumpel ma jeszcze mniejsza umiejętności niż ja, o ile to jest możliwe, (to jego pierwszy aparat) fotki robią dobre wrażenie.
Po godzinnej zabawie i obejrzeniu wyników, śmiem twierdzić, że jet to najlepsza obecnie lustrzanka z segmentu entry lewel (cena/jakość)
Pozdr. :)
P.S. Olek tez nie od macochy, tylko niestety jest trudniejszy.
Zrobienie dobrej fotki wymaga sporej wiedzy i na wysokich ISO raczej sie nie poszaleje. Wielka za to radocha jak sie odbiera zdjęcia z labu i jakiś dupek po obejrzeniu fotek nie chce uwierzyć, że to Olympusem robione. Olki przecież tak szumią, że lepiej komórką robić zdjęcia. :-P
Ratunku! To będzie trudniejsze niż mi się wydawało. Każdy mówi coś innego:grin:.
Chyba jednak dobrze zrobiłam, że rekonesans zaczęłam już dziś. Może do lata jednak coś się wyklaruje. :lol:
ONA - błagam czy mój nick wygląda na ONEGO? :lol:
A jeżeli chodzi o szklarnie z kategorii średnia półka - cena względna/jakość?
Tego też się właśnie boje żeby później nie żałować a wyjść z tego wszystkeigo z nowym aparatem i uśmiechem na twarzy.
Kierujmy się zasadą: najpierw szkła później system. To który z nich ma jakieś przystępne szklarnie?:roll:
Aż głupio pisać (bo wałkowane multum razy), ale napiszę, przełamię się - oly e-620, zd 14-54, długi kit plus raynox.
HDaisy, idź do sklepu i pomacaj wszystkie te puszki. I wybierz taką, która będzie najfajniejsza. A parametrami technicznymi nie zawracaj sobie głowy - w tej klasie nie ma żadnych znaczących różnic, które mogłabyś odczuć.
naiwnoscia byloby myslec ze wszyscy powiemy ci co kupic.
ja tez dorzuce do worka.
D80/90 + 18-70.
Kazdemu w/g potrzeb. wchodzac na forum takie jak to, musisz sie przygotowac na to ze kazdy ma w miare sprecyzowane wymagania, i poleci Ci to an czym jemu sie pracuje najlepiej.
nie zebym marudzil ale takie watki potrafia namieszac w glowie bardzo. i zasugerowac ci wybor z ktorego nie bedziesz zadowolona bo jesli np zdarzyloby się tak ze trafilabyś na np 20 zapaleńców portretu to mozesz byc pewna ze sugestie krecilyby się przy sredniej klasy puszce i jasnej stałce i (byc moze) gripie.
naprawde. nie zebym cos ten teges, ale najlepiej miec jednakswoje zdanie. poswiecic troche czasu na analizy sprzetu i na analizy ZDJEC JAKIE ROBISZ. tylko nie na zasadzie a bo chcialabym, tylko takich realnych bardziej
a tak teraz, z sensem. (pamietam chyba twoj watek o "obiektywie macro" do kompaktu ;). )
Na chwile obecną moze przemysl E-PL1 z kitem? mozesz do niego podpiąc szkła 4/3, a mniejszy jest, kobiecy taki, a jak ci się jescze bardziej spodoba pstrykanie to moze(podkreslam MOZE) kupisz sobie cos pokroiku E620/E-30 zeby lusterko bylo....
tai zbiór luźnych mysli.