Odp: Kowa 2014 - obiektywy micro43
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Podobno nawet niemal całą tę dystorsję... Jak wynika z sampli z GH4 z linka, chyba Panasonic nie ma jeszcze profili do nieistniejącego szkła w body???
Tak, dystorsja ma być ~0.12% ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Podobno nawet niemal całą tę dystorsję... Jak wynika z sampli z GH4 z linka, chyba Panasonic nie ma jeszcze profili do nieistniejącego szkła w body???
A te szkła mają styki i elektronikę jakąś?
Cytat:
Zamieszczone przez
MAF
Raczej nie, bo i po co? Bardziej by się przydała druga zębatka.
Cytat:
Zamieszczone przez
MAF
Nie bardzo rozumiem, zdjęcia robi się szkłem czyli optyką czy stykami?
Styki bywają przydatne, doskonała optyka niezbędna w większości sytuacji zdjęciowych. Chyba, że zadowoli nas "słytfocia" lub fascynuje tzw.łomografia.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Kolegom prawdopodobnie chodziło o Twoje stwierdzenie nt. korekcji szkła w puszce. Do tego jednak styki są przydatne - chyba żeby zrobić w menu spis szkieł i ręcznie wybierać korekcje ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Styki bywają przydatne, doskonała optyka niezbędna w większości sytuacji zdjęciowych. Chyba, że zadowoli nas "słytfocia" lub fascynuje tzw.łomografia.
Ale co ma piernik do wiatraka? Wiadomo że optyka jest najważniejsza, ale styki też się przydają, choćby exif w pliku jest pełny, stabilizacji nie trzeba ręcznie podawać ogniskowej, wspomniana korekcja może być automatycznie aplikowana.
Cytat:
Zamieszczone przez
MAF
Ale co ma piernik do wiatraka? Wiadomo że optyka jest najważniejsza, ale styki też się przydają, choćby exif w pliku jest pełny, stabilizacji nie trzeba ręcznie podawać ogniskowej, wspomniana korekcja może być automatycznie aplikowana.
Ano właśnie, a producenta dodanie styków i chipa nie powinno kosztować wiele.