Odp: Moje zdjęcia - głównie makro, ale nie tylko
Cytat:
Zamieszczone przez
ravbog
Dlatego mój przyzwoity laptop z badziewnym ekranem jest na stale podpięty do przyzwoitego monitora - chociaż nie kalibrowanego.
Każdy ma swoje widzi misie/widzi rysie, ja podobnie jedni lapki, inny lapki+monitory a takie Krakmnany czy Saboory - desktopy+monitory.
Nie wiem dlaczego, ale uwielbiam takie ujęcia :)
---------- Post dodany o 19:14 ---------- Poprzedni post był o 19:13 ----------
Przy okazji, jak lepiej jest robić fotki - na kolorach wzmocnionych i ewentualnie je przytłumić w obróbce czy też kolory naturalne i podciągać?
Cytat:
Zamieszczone przez
MikolajN
Nie wiem dlaczego, ale uwielbiam takie ujęcia :)
Nie trafiony AF, zdjęcie że tak powiem: wypitne. :-D
Cytat:
Zamieszczone przez
MikolajN
Przy okazji, jak lepiej jest robić fotki - na kolorach wzmocnionych i ewentualnie je przytłumić w obróbce czy też kolory naturalne i podciągać?
Naturalne.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Nie trafiony AF, zdjęcie że tak powiem: wypitne. :-D
Oj tam oj tam :) Miałem powiedzieć żonie "hold up" ino wyostrzę? :) To było strzelone z zaskoczenia. A poza tym, nie wiem dlaczego pomimo przesłony ustawionej na 7 przeskoczył mi na 1,8.
Cytat:
Zamieszczone przez
MikolajN
Oj tam oj tam :) Miałem powiedzieć żonie "hold up" ino wyostrzę? :) To było strzelone z zaskoczenia. A poza tym, nie wiem dlaczego pomimo przesłony ustawionej na 7 przeskoczył mi na 1,8.
Bunt maszyn :)
A co do kolorystyki - zaangażuj parę wieczór w naukę wywoływania RAW i potem połowy rzeczy nie musisz ustawiać w aparacie - musisz pamiętać tylko o w miarę adekwatnym balansie bieli, odpowiedniej ostrości i stosownym ISO, przesłonie, czasie. Resztę załatwisz przy wywoływaniu RAWa (bez straty jakości).
To muszę sobie w domu sprawić :)
1 załącznik(ów)
Może bez tego psuja z prawej:
Załącznik 115218
Tak, też tak zrobiłem z innym zdjęciem :) Ale szkoda, że miotły nie idzie wyciąć :)
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
MikolajN
Tak, też tak zrobiłem z innym zdjęciem :) Ale szkoda, że miotły nie idzie wyciąć :)
Zawołałem PSzątaczkę i w 30 sekund, co prawda niedbale, ale trochę sprzątnęła.
Załącznik 115250